A The Verge olyan belső feljegyzésekbe tekintett bele, amelyek szerint a Meta alelnöke kvázi utasításba adja, hogy mindenki szeresse a Horizon Worlds alkalmazást.
Hirdetés
 

A Meta virtuális valóságba helyezett közösségi hálózata, a Horizon Worlds nyilvánvaló minőségi problémákkal küzd, a helyzetet pedig mi sem jellemzi jobban, mint hogy az ott dolgozók sem használják valami sokat a metaverzumos alkalmazást – derül ki a The Verge beszámolójából. A lap a Meta belső levelezésére hivatkozva arról ír, hogy a társaság illetékes alelnöke, Vishal Shah szeptember 15-én az év végéig "minőségi zárlatot" rendelt el, amelynek értelmében hiányosságokat, bugokat és a rendszer stabilitásban vagy teljesítményben tapasztalható problémákat ki kell javítaniuk, mielőtt a Horizon "varázslatos élményét" az eddiginél szélesebb körben is elérhetővé tennék.

A Horizon Worlds kulcsfontosságú eleme lenne a Meta-Facebook átalakulásának és a metaverzummal kapcsolatos vízió megvalósításának, amelynek fejlesztésére a vállalat évente dollármilliárdokat költ. Az új platform állítólag az év elején már 300 ezer felhasználóval működött, és várhatóan a webes verzión keresztül mobil eszközökön és asztali számítógépeken is elérhető lesz, bár a The Verge cikke szerint ezekre a bevezetésekre a tervezettnél később kerülhet majd sor. Vishal üzenetei alapján a kellemes és maradandó élményhez először is használhatóságra és kidolgozottságra lenne szükség, ami lényegében egy elegáns megfogalmazása annak, hogy a termék egyelőre gagyi.

A munkahely ugyanolyan szuper, mint a játék

A belső feljegyzésekből kiderül, hogy az eddigi fejlesztések egyik kulcsproblémája a részleg vezetője szerint a Meta saját alkalmazottainak passzivitása, vagyis az, hogy ők maguk sem nagyon használják a Horizont. A fenti levélben Shah azt a kérdést teszi fel, hogy miért nem szeretik az általunk készített terméket, és ha ők maguk sem szeretik, akkor hogyan várhatják el, hogy a felhasználók szeressék azt. A szeptember 15-i levelet a lap szerint két héttel később egy másik is követte: abból kiderült, hogy az alkalmazottak a figyelmeztetés ellenére sem kezdék el gyakrabban használni az alkalmazást, ezért belengetett egy tervet a vezetők "felelősségre vonására" annak érdekében, hogy csapataik legalább hetente egyszer elmerüljenek a Horizon bugyraiban.

A megfogalmazás itt már átmegy szürreálisba, amikor az alelnök arról beszél, hogy "ebben a szervezetben mindenkinek a küldetésévé kell tennie, hogy beleszeressen a Horizon Worldsbe", ami a platform használata nélkül nyilván nem fog menni, illetve a csapatnak "új felhasználókat kell bevezetnie ezekbe a csúcsminőségű világokba, biztosítva, hogy már az első látogatásuk is sikeres legyen".

A The Verge ezután a Meta szóvivőjének nyilatkozatát is idézi, aki sokadszor is megismétli, hogy a Meta-Facebook meggyőződése szerint a metaverzum a számítástechnika jövője, amit az emberek köré kell építeni. A vállalat minőségi fejlesztéseken dolgozik alkotói közösségének visszajelzései alapján, és egy többéves utazás során egyre jobbá teszi majd, amit felépített.

Közösség & HR

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.