Egy technikai malőr miatt rövid ideig olyan privát mozit láthattak a cég ügyfelei, amelyhez semmi közük nem volt.

Remek dolog a felhő és a dolgok internete, ám a túl nagy összekapcsoltságnak megvannak a kockázatai. Mindezt most saját bőrén érezheti a beltéri és kültéri biztonsági kamerákat gyártó Wyze. A cég rendszerében ugyanis múlt hét végén történt egy apró malőr, aminek következtében az éppen saját felvételüket ellenőrizni akaró felhasználók egy másik ügyfél videóját láthatták, miközben az övéket éppen valaki más figyelhette.

 

Seeing Someone else's Webcam Feed!!
byu/ds679 inwyzecam

 

Az esetről beszámoló The Verge érdeklődésére a cég megerősítette, hogy az élő közvetítések összekeveredése "egy webes gyorsítótárazási probléma" miatt történt. A vállalat igyekezett tompítani az eset élét azzal, hogy hangsúlyozta, hogy a nagyjából 30 percig fennálló hiba csak a rendszerbe desktopon keresztül bejelentkezőket érintette. Az első vizsgálatok alapján 10 felhasználó képei kerülhettek nyilvánosságra így.

A Wyze szóvivője a lapnak eljuttatott írásbeli nyilatkozatában azt hangsúlyozta, hogy ez az eset "nem tükrözi" a cég felhasználók iránti elkötelezettségét, illetve azokat a beruházásokat, amelyeket a biztonság megerősítése érdekében tettek az elmúlt években. A szóvivő egyben ígéretet tett rá, hogy alaposan kivizsgálják az ügyet, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a későbbiekben ilyesmi többet ne fordulhasson elő.

Egy újabb szög a koporsóban?

Természetesen az ilyen incidensek bármelyik gyártó számára komoly problémát jelentenek, a Wyze esetében pedig mindez különösen fájó következményekkel járhat, mivel a cégnek súlyos múltja van a témában.

Technikai, biztonsági malőrök még a leggondosabb szolgáltatónál is előfordulhatnak, azonban a Wyze tavaly tavasszal kénytelen volt beismerni, hogy úgy hagyott piacon egy modellt közel három évig, hogy tudott egy kamerát érintő kritikus biztonsági résről, amely lehetővé tette, hogy illetéktelenek férjenek hozzá a felhasználók eltárolt felvételeihez. A Wyze Cam v1-et végül nem is javították, hanem egyszerűen leállították a gyártást, és remélték, hogy nem lesz baj.

Biztonság

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.