Az automatizált toborzási rendszerek nem csak a folyamatokat gyorsítják fel, de sokszor a megfelelő jelölteket is eltüntetik a jelentkezők közül, ha átgondolatlanul határozzák meg a felvételi követelményeket.

A Harward Business School által közzétett tanulmány alapján könnyen megfogható oka lehet annak, ha valaki komoly szakmai tapasztalattal is jó ideig a munkaerőpiacon kívül reked: sok esetben azért nem jut el az interjúkig, mert azok a munkáltatók, amelyekhez beadja az önéletrajzát, automatizált rendszerek segítségével próbálják kiszűrni a nem megfelelő jelentkezőket a toborzási folyamataik során. A HBS szerint az ilyen programok nem megfelelő alkalmazásával, egész pontosan a követelmények átgondolatlan meghatározásával a cégek milliószám utasítják el már az elején az alkalmas pályázókat.

A HBS megállapítja, hogy az Egyesült Államokban már a munkaadók háromnegyede használ szoftvereket a rengeteg beérkező önéletrajz kezelésére, összességében pedig 90 százalékuk támaszkodik RMS rendszerekre a szükséges képességekkel rendelkező munkavállaók gyors azonosításához. Azokat a paramétereket azonban, amelyek alapján a programok pontozzák és továbbjuttatják a jelentkezőket, sokszor úgy adják meg, hogy nagy csomó alkalmas embert már az első körben kizárnak, és ezzel tulajdonképpen saját maguknak generálnak nagyon is valóságos szakemberhiányt.

A tanulmány szerint ebben látványosan megmutatkozik az automatizált toborzási rendszerek rugalmatlansága, és a megkérdezett szervezetek 88 százaléka számolt be róla, hogy magasan kvalifikált szakemberek hullanak ki a szoftveres értékelési folyamat során csak azért, mert nem 100 százalékosan felelnek meg az előre meghatározott követelményeknek. A felmérés egyébként 8 ezer álláskereső és 2250 céges vezető válaszait dolgozta fel az Egyesült Királyságban, Németországban és az USA-ban; utóbbi piacon önmagában is 27 milliósra becsülik a "rejtett munkaerő" létszámát, vagyis azt a tömeget, amely sem a formális munkaerőpiacon, sem az arra vonatkozó statisztikákban nem jelenik meg.

Vágjátok ki az erdő leghatalmasabb fáját ezzel a kis heringgel!

A HR-szoftverek és a gyors technológiai fejlődés együttesen azt eredményezi, hogy jó eséllyel csak azok az emberek fognak megfelelni az adott munkakörökben támasztott követelményeknek, akik éppen dolgoznak valahol, vagyis teljesen naprakésznek számítanak a legfrissebb dolgokban is. Ezek az emberek egyre nyilvánvalóbb előnyt élveznek az állástalan munkakeresőkkel szemben, és kedvükre váltogathatják a munkahelyüket, míg azok sikertelenül próbálnak bárhol is elhelyezkedni. A helyzetet pedig konzerválja a szóban forgó RMS/ATS szoftverek alkalmazása, amelyek az "előnyt jelent" képességek hiánya miatt is egyből kizárják a máskülönben tökéletesen alkalmas jelölteket.

A kutatás arra is felhavja a figyelmet, hogy a toborzásért felelős menedzserek gyakran használják fel újra és újra a már meglévő sablonokat a munkakörök leírására, amelyeket csak annyiban változtatnak meg, hogy időről időre hozzájuk csapnak valamilyen újabb elvárt képzettséget. Ez nyilván pont ellentétes az előzetes, szélesebb körű szűrés követelményeivel, már a legelején eltömítve ezt a csatornát. A dolog eredménye pedig a szoftverek működéséből következően az lesz, hogy minden új tétel hozzáadásával kizárnak egy marék tapasztalt, nagy gyakorlattal rendelkező szakembert a jelentkezők közül, aki éppen csak valamilyen friss, összességében lényegtelen vagy gyorsan elsajátítható képességgel nem rendelkezik.

Közösség & HR

Minden második megzsarolt szervezet fizet a feloldókulcsért

A Proofpoint kutatása szerint a szervezetek kétharmadát érte támadás. A zsarolók pedig egyre mohóbbak.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.