A Bard nem csak a Google alkalmazásaival és szolgáltatásaival együtt lesz használható, de lehetőséget biztosít a chatbot válaszainak részletes ellenőrzésére is.

A Google bejelentette az MI-chatbot első frissítését július óta, ami a cég termékblogjának tegnapi bejegyzése szerint a Bard eddigi legtehetősebb modelljét teszi elérhetővé a felhasználók számára. A robotot ennek alapján integrálják különféle Google-alkalmazásokba és -szolgáltatásokba a hasznosabb válaszok érdekében, és a különféle funkcibővítések mellett továbbfejlesztették a keresőfunkciót is, hogy duplán ellenőrizni lehessen a Bard válaszait, egyelőre angol nyelven. A válaszok azon részei, amelyeket a program nem tud megerősíteni, sárgán lesznek kiemelve, lehetővé téve az úgynevezett úgynevezett hallucináció (az MI által kitalált, hamis információ) kiszűrését.

Az érintett felhasználók a chatbot használatakor maguk dönthetnek majd a Bard-kiterjesztések hozzáadásáról. Az opt-in Extensions beépülő modul összekapcsolja a Bardot olyan Google-termékekkel, mint amilyen a Gmail, a Dokumentumok, a Drive, a Térkép, a YouTube vagy a Google Flights. A szolgáltatás például képes összefoglalni az olvasatlan e-maileket, vagy összeállítani egy útitervet a Gmail, a Dokumentumok és a Google Flights anyagaiból. Ha a felhasználó rákattint a keresőre mutató "G" ikonra a Bard válasza mellett, a program soronként ellenőrzi, hogy milyen tartalmakat talál az interneten a válaszok alátámasztására, és ezeket lebontva, a megfelelő hivatkozásokkal mutatja be.

Kezd beindulni a Google-úthenger

Mint kiderült, a meglévő angol nyelvű szolgáltatások több mint 40 támogatott nyelvre bővülnek, beleértve a képfeltöltést és a képek keresését a Bard válaszaiban. Érdemes azt is kiemelni, hogy a Workspace-bővítmények használatáról szólva a vállalat azt ígéri, emberek továbbra sem férhetnek hozzá a Gmailből, a Dokumentumokból és a Drive-ból származó tartalmakhoz, és azokat a Bard nem használja hirdetések megjelenítésére vagy magának a modellnek a betanítására. Az adatvédelmi beállítások tehát a bővítmények alkalmazásakor is a felhasznlók ellenőrzése alatt maradnak.

Mindezzel a Google a kommentárok szerint nagy lépést tesz a előre az MI-versenyben, különösen pedig az OpenAI-Microsoft páros üldözésében, amikor a Bardnak hozzáférést biztosít a legnépszerűbb szolgáltatásaihoz: a vállalatnak összesen 9 olyan alkalmazása van, amit havonta legalább 1 milliárd ember használ. Az új képességek lényegesen hasznosabbá tehetik az MI-chatbotot, egyfajta személyi asszisztenssé alakítva azt, kihasználva a Google előnyét ezekben a népszerű termékekben. A generatív mesterséges intelligencia sokak szerint éppen ezen a területen, az okos személyi asszisztensek fejlesztésében jelent majd igazán nagy előrelépést minden más felhasználás között, a Google pedig a döcögős induást követően gyorsan haladt a Bard képességeinek fejlesztésével az elmúlt hónapokban.

Konzumer tech

Az oktatásban készül nagy dobásra a Tesla és az OpenAI egykori MI-guruja

Andrej Karpathy új startupja, az Eureka Labs mesterséges intelligenciára épülő asszisztenseket fejleszt a tanárok munkájának támogatására.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.