A Bard nem csak a Google alkalmazásaival és szolgáltatásaival együtt lesz használható, de lehetőséget biztosít a chatbot válaszainak részletes ellenőrzésére is.

A Google bejelentette az MI-chatbot első frissítését július óta, ami a cég termékblogjának tegnapi bejegyzése szerint a Bard eddigi legtehetősebb modelljét teszi elérhetővé a felhasználók számára. A robotot ennek alapján integrálják különféle Google-alkalmazásokba és -szolgáltatásokba a hasznosabb válaszok érdekében, és a különféle funkcibővítések mellett továbbfejlesztették a keresőfunkciót is, hogy duplán ellenőrizni lehessen a Bard válaszait, egyelőre angol nyelven. A válaszok azon részei, amelyeket a program nem tud megerősíteni, sárgán lesznek kiemelve, lehetővé téve az úgynevezett úgynevezett hallucináció (az MI által kitalált, hamis információ) kiszűrését.

Az érintett felhasználók a chatbot használatakor maguk dönthetnek majd a Bard-kiterjesztések hozzáadásáról. Az opt-in Extensions beépülő modul összekapcsolja a Bardot olyan Google-termékekkel, mint amilyen a Gmail, a Dokumentumok, a Drive, a Térkép, a YouTube vagy a Google Flights. A szolgáltatás például képes összefoglalni az olvasatlan e-maileket, vagy összeállítani egy útitervet a Gmail, a Dokumentumok és a Google Flights anyagaiból. Ha a felhasználó rákattint a keresőre mutató "G" ikonra a Bard válasza mellett, a program soronként ellenőrzi, hogy milyen tartalmakat talál az interneten a válaszok alátámasztására, és ezeket lebontva, a megfelelő hivatkozásokkal mutatja be.

Kezd beindulni a Google-úthenger

Mint kiderült, a meglévő angol nyelvű szolgáltatások több mint 40 támogatott nyelvre bővülnek, beleértve a képfeltöltést és a képek keresését a Bard válaszaiban. Érdemes azt is kiemelni, hogy a Workspace-bővítmények használatáról szólva a vállalat azt ígéri, emberek továbbra sem férhetnek hozzá a Gmailből, a Dokumentumokból és a Drive-ból származó tartalmakhoz, és azokat a Bard nem használja hirdetések megjelenítésére vagy magának a modellnek a betanítására. Az adatvédelmi beállítások tehát a bővítmények alkalmazásakor is a felhasznlók ellenőrzése alatt maradnak.

Mindezzel a Google a kommentárok szerint nagy lépést tesz a előre az MI-versenyben, különösen pedig az OpenAI-Microsoft páros üldözésében, amikor a Bardnak hozzáférést biztosít a legnépszerűbb szolgáltatásaihoz: a vállalatnak összesen 9 olyan alkalmazása van, amit havonta legalább 1 milliárd ember használ. Az új képességek lényegesen hasznosabbá tehetik az MI-chatbotot, egyfajta személyi asszisztenssé alakítva azt, kihasználva a Google előnyét ezekben a népszerű termékekben. A generatív mesterséges intelligencia sokak szerint éppen ezen a területen, az okos személyi asszisztensek fejlesztésében jelent majd igazán nagy előrelépést minden más felhasználás között, a Google pedig a döcögős induást követően gyorsan haladt a Bard képességeinek fejlesztésével az elmúlt hónapokban.

Konzumer tech

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.