Több éve beszélik, hogy a keresőóriás önerőből is megjelenik az egyre komolyabb tortát jelentő okosórás szegmensben. A pletykák eddig nem igazolódtak be, ám a téma újra és újra előkerül.

Pár nappal ezelőtt a korábban androidos, az elmúlt időszakban viszont inkább apple-ös szivárogtatásairól ismert Jon Prosser arról mesélt egy YouTube videójában, hogy terjedelmes belső anyagot kapott a Google bemutatkozás előtt álló saját gyártású okosórájával kapcsolatban. Ez újra felmelegítette a témát, amellyel kapcsolatban nagyjából három éve folyamatosan érkeznek kisebb-nagyobb pletykák.

Kerek, de nem perec

A technológiai témájú csatornát készítő Prosser elmondása szerint konkrét termékfotókat és marketinganyagokat is kapott, ám a forrás védelme érdekében azokat nem oszthatja meg. Ettől viszont még nem maradt a közönség látnivaló nélkül, mivel az alapanyag mentén újraalkotott digitális látványterveket meg lehet csodálni.

 

 

Ahogy a fenti videóból is jól kivehető, az állítólagos Google okosóra a mostani általános trendet megtörve nem négyzetes, hanem kerek formavilággal érkezhet. Az eszköz meglehetősen könnyed hatást kelt, köszönhetően a perem nélküli kijelzőnek és a mindössze egyetlen kilógó elemnek, ami a hagyományos órákon megszokott felhúzó szerkezetre, a koronára hajaz.

A cégen belül Rohan-projektként emlegetett okosórának a forrás szerint Google Pixel Watch lesz a neve, és ha minden igaz, akár már idén, valamikor októberben debütálhat is. A változatosságot kedvelő fogyasztók pedig 20 különböző színű pántból választhatják majd ki a számukra kedves darabokat.

Lassan, de biztosan?

Illik azonban némi óvatossággal kezelni a fent elhangzottakat, legalábbis ezt erősítik az elmúlt években folyamatosan érkező pletykák, amelyek közül mindezidáig semmi nem vált valósággá. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ezeknek az értesüléseknek ne lett volna alapja, ám a Google története során rendszeresen szokott váratlanul elhalasztani, vagy akár teljesen el is kaszálni egészen kiforrott állapotban lévő projekteket.

A német WinFuture 2018 májusi riportjában például már arról esett szó, hogy a Google berkein belül nem is egy, hanem rögtön három különböző óra készül, amelyek a Ling, a Triton és a Sardine kódnév alatt futnak. Az akkori spekulációk szerint elképzelhetőnek tűnt, hogy a portfólió tagjai különböző méretben és specifikációkkal érkeznek, azaz azonnal egy szélesebb közönséget tudna a vállalat megszólítani.

Három éve a Google igyekezett elhessegetni ezeket a pletykákat, ám egy évvel később a Nikkei Asian Review-ban jelent meg egy anyag arról, hogy a Pixel 4 okostelefonnal együtt érkezik majd a saját óra. A mobil valóban debütált, de okosóra nem jött mellé.

Gyűlik a muníció

A Pixel Watch megjelenését ugyanakkor erősítheti, hogy a vállalat az utóbbi időben több olyan akvizíciót is kezdeményezett, amelyeknek köszönhetően lényegesen nagyobb arzenállal készülhetne egy ilyen termékindításra.

A Google anyavállalataként funkcionáló Alphabet még 2019-ben jelentette be a Fitbit felvásárlását, amely kellően kényes témának bizonyult ahhoz, hogy a szabályozók komoly feltételeket támasszanak az egybekeléshez. Az EU-ban tavaly nyáron vizsgálat is indult

Összegszerűségében lényegesen kisebb falat, de a téma miatt fontos megemlíteni, hogy szintén 2019-ben a Google 40 millió dollárt fizetett a divattermékeket gyártó Fossil Groupnak, hogy utóbbi okosórás részlegét és technológiai fejlesztéseit saját céljaira használhassa fel.

Konzumer tech

Újabb aranybányát hódítana meg magának a TikTok

A platformon állítólag világszerte megjelennek majd a játékok is, amelyeket elsőként Vietnámban tesztelnek. Ez újabb óriási bevételeket jelentene a TikToknak, és még jobban a képernyő elé szögezné vele milliárdnyi felhasználóját.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.