Az iparági szervezet a jövőben szakmai tanácsadóként segíti a kibővített feladatkörrel működő Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács munkáját.
Laufer Tamás, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és Kalmár István, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) elnöke szerdán írták alá azt a megállapodást, melynek értelmében az idén húszéves érdekvédelmi szervezet szakmai tanácsadóként segíti a kibővített feladatkörrel működő NHIT munkáját - derül ki a szervezet közleményéből.

A közelmúltban módosított médiatörvény értelmében a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács feladatköre jelentősen kibővült. A Tanács az informatika és a hírközlés területén egyebek mellett az információs társadalomra vonatkozó stratégiai döntéseket, azok megvalósításának programját véleményezi. Ezen feladat megvalósításában számít az NHIT az informatikai, távközlési és elektronikai szektor legjelentősebb érdekvédelmi szervezetének szakértelmére.

Vélemények és állásfoglalások Az IVSZ az NHIT megbízásából a kormányzat elé kerülő anyagokkal kapcsolatban véleményeket, állásfoglalásokat fogalmaz meg, szakmai vitaanyagokat készít el. A tanácsadói feladatkör része, hogy az IVSZ javaslatokat készít a jogszabályalkotáshoz, valamint a stratégiai irányvonalak és a programok kialakításához kapcsolódóan.

- Új feladatkörével az IVSZ az eddigieknél hatékonyabban tud eleget tenni annak a törekvésének, hogy a kormányzat és a piaci szereplők összehangoltan, a gazdaság érdekeit figyelembe véve lépjenek fel. Együttműködésünknek köszönhetően hosszú távon is hatékony informatikai fejlesztések valósulhatnak meg többek között az elektronikus közigazgatás fejlesztése és az információs társadalom kiépítése terén – nyilatkozta Laufer Tamás.

Az állam és az IT szektor: projektekre várva
Újból Kalmár István lett az APEH informatikai elnökhelyettese


A biztonsági vezetők többsége szerint képtelenek megvédeni szervezetüket

Egy frissen publikált átfogó felmérésben a megkérdezett informatikai biztonságért felelős vezetők kétharmada ismerte be, hogy rendszerük nincs felkészülve egy célzott kibertámadás kezelésére.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.