Eddig nem volt túl szofisztikált a közösségi oldal hirdetési rendszere, de most igyekszik pótolni a lemaradást.

Kifejezetten a kisebb vállalkozásokat célozza első körben a közösségi oldal reklámozási rendszerének mostani fejlesztése. Az eddig meglehetősen rugalmatlan szisztémát egy jobban paraméterezhető váltja fel. A változás egyszerre jelent esélyt és rizikót is a Twitternek.

Azért fizetsz, amiért akarsz

Eddig egy szponzorált anyag után minden elképzelhető interakció (retweet, megjegyzés írása, klikkelés stb.) pénzt ért a cégnek, hiszen nem volt lehetőség beállítani, pontosan milyen jellegű aktivitásért szeretne a hirdető fizetni. Ez a rigorózus rendszer, talán a versenytársak nyomásának is köszönhetően, most lényegesen lazulni látszik.

Első körben a kisebb vállalkozások és néhány kiemelt partner élhet a választás jogával, azaz az új rendszerben már lehet például csak kattintásért, új követőkért, letöltésekért fizetni. Ez sokkal átláthatóbb és bizonyos szempontból egyszerűbb helyzetet teremt. A tervek szerint (és amennyiben a cég számításai bejönnek) a preferencia szerinti hirdetési megoldást később minden ügyfél igénybe veheti majd.

Esély és veszély

A változtatás első ránézésre rendkívül ügyfélbarát, miközben komoly rizikót jelent a Twitter reklámbevételeire. Hiszen az ügyfelek mostantól csak azért fognak fizetni, amiért valóban akarnak, a közösségi oldalnak pedig meg kell próbálni elég aktivitást kipréselni a twitterezőkből, hogy pótolni tudja a kieső bevételeket.

A dolognak azonban van egy másik olvasata is: miszerint a jobban paraméterezhető hirdetési kampányok felhajtják bizonyos interakciók árát, így a vállalkozásoknak arányosan akár többe is kerülhet a hirdetés, miközben a Twitter reklámbevételei akár még nőhetnek is.

Nőhetnek a hirdetési pénzek akkor is, ha a jobban megtervezhető kampányok több hirdetőt csábítanak. A Twitter ebből a szempontból lényegesen rosszabbul áll, mint például a Facebook, ahol a körülbelül 30 millióra tehető kisvállalkozói bázis mintegy 5 százalékát már sikerült rávenni a pénzköltésre.

 

Közösség & HR

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.