Eltűnnek az App Store-ból az évek óta nem frissített programok, és azok is, amelyeket az elmúlt évben szinte senki nem töltött le.

Komoly tavaszi nagytakarításnak is tekinthető az Apple múlt pénteken kiadott, felhasználási feltételeket érintő pontosítása. Ennek értelmében az App Store platformján megtalálható appok közül a jövőben csak azok maradhatnak fent az alkalmazásáruház kínálatában, amelyeket kellő gyakorisággal frissítenek, illetőleg megfelelő mértékű érdeklődés mutatkozik irántuk.

A cég még 2016-ban indította el az App Store Improvements elnevezésű gyakorlatát, amely eddig meglehetősen ködös megfogalmazással fenyegette törléssel a nem megfelelő alkalmazásokat. Utóbbiak közé azok az appok tartoztak az Apple szövegezése szerint, "amelyek már nem működnek rendeltetésszerűen, nem követik az aktuális felülvizsgálati irányelveket, vagy elavultak".

A mostani pontosítás értelmében azonban sokkal egyértelműbbé vált a helyzet. Azok a fejlesztők számíthatnak figyelmeztetésre, akiknek a programja három éve nem lett frissítve, illetve azoknak az appoknak is menniük kell, amelyeket az elmúlt egy év alatt egyáltalán nem, vagy rendkívül kevésszer töltöttek le. (Utóbbit ugyanakkor nem számszerűsítette az Apple bejegyzése.) Az irányelv az iOS, az iPadOS és a macOS rendszerekre egyaránt vonatkozik.

Az elhanyagolt, avagy senkinek nem kellő alkalmazások kapcsán a cég egy levélben értesíti a program tulajdonosát, akinek 90 napja lesz arra, hogy lépéseket tegyen a probléma orvoslására. Ez a határidő egyébként lényegesen több, mint a korábbi években érvényes 30 napos figyelmeztetés. 

Az App Store-ból eltávolított szoftverek továbbra is megmaradnak a felhasználók készülékein, és az alkalmazáson belüli vásárlások is elérhetőek maradnak.

Mobilitás

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.