Eltűnnek az App Store-ból az évek óta nem frissített programok, és azok is, amelyeket az elmúlt évben szinte senki nem töltött le.

Komoly tavaszi nagytakarításnak is tekinthető az Apple múlt pénteken kiadott, felhasználási feltételeket érintő pontosítása. Ennek értelmében az App Store platformján megtalálható appok közül a jövőben csak azok maradhatnak fent az alkalmazásáruház kínálatában, amelyeket kellő gyakorisággal frissítenek, illetőleg megfelelő mértékű érdeklődés mutatkozik irántuk.

A cég még 2016-ban indította el az App Store Improvements elnevezésű gyakorlatát, amely eddig meglehetősen ködös megfogalmazással fenyegette törléssel a nem megfelelő alkalmazásokat. Utóbbiak közé azok az appok tartoztak az Apple szövegezése szerint, "amelyek már nem működnek rendeltetésszerűen, nem követik az aktuális felülvizsgálati irányelveket, vagy elavultak".

A mostani pontosítás értelmében azonban sokkal egyértelműbbé vált a helyzet. Azok a fejlesztők számíthatnak figyelmeztetésre, akiknek a programja három éve nem lett frissítve, illetve azoknak az appoknak is menniük kell, amelyeket az elmúlt egy év alatt egyáltalán nem, vagy rendkívül kevésszer töltöttek le. (Utóbbit ugyanakkor nem számszerűsítette az Apple bejegyzése.) Az irányelv az iOS, az iPadOS és a macOS rendszerekre egyaránt vonatkozik.

Az elhanyagolt, avagy senkinek nem kellő alkalmazások kapcsán a cég egy levélben értesíti a program tulajdonosát, akinek 90 napja lesz arra, hogy lépéseket tegyen a probléma orvoslására. Ez a határidő egyébként lényegesen több, mint a korábbi években érvényes 30 napos figyelmeztetés. 

Az App Store-ból eltávolított szoftverek továbbra is megmaradnak a felhasználók készülékein, és az alkalmazáson belüli vásárlások is elérhetőek maradnak.

Mobilitás

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.