Természetesen az informatikusok. A Szilícium-völgyben 2008 és 2013 között közel 12 százalékkal nőtt a technológiai cégeknél dolgozó szakemberek fizetése – és tovább emelkedik!
Hirdetés
 

Alacsony munkanélküliségi ráta és verseny a tehetséges szakemberekerét – ez jellemzi az amerikai technológiai ipar munkaerőpiacát. Egyre mélyebben kell a cégeknek a zsebükbe nyúlniuk, ha a jó munkaerőt meg akarják tartani. Az amerikai technológiai szektorra szakosodott Dice.com internetes állásportál legutóbbi felmérése szerint azonban országon belül viszonylag nagy a szórás az elérhető átlagjövedelmek között.

A Szilícium-völgy továbbra is verhetetlen

A világ technológia központjának tekinthető kaliforniai terület, a Szilícium-völgy egyértelműen verhetetlen. Átlagfizetésben (108 603 USD) több mint 10 ezer dollárral előzi meg a második helyezett Baltimore-t (97 588 USD), de általában is igaz, hogy ebben az iparágban a nyugati parton jobban lehet keresni, mint a keletin. Az első öt legjobb kereseti lehetőséget kínáló városból három (Szilícium-völgy, Los Angeles, Seattle) van a nyugati parton, kettő pedig a keletin (Baltimore és Boston). De az ötödik helyre befutó Baltimore/Washington D. C.-ben több mint 14 ezer dollárral kevesebbet visznek haza az IT-szakemberek, mint a kellemes kaliforniai klímát is élvező társaik.


Ezen a listán New York csak a hatodik (93 915 USD), de még a szembetűnőbb a különbség, ha a lista utolsó, 31. helyén álló Pittsburgh kereseti viszonyait nézzük. Ott mindössze 68 100 dollárt keresnek az egyébként nagyon keresett informatikus mérnökök.

Kevés a bónusz?

Érdekes ugyanakkor, hogy a válaszadók közül sokan kevésnek tartották a bónusz juttatásokat. Tavaly a válaszadóknak mindössze a 34 százaléka kapott ilyen plusz juttatást, átlagosan 9323 dollárt. Ugyanakkor viszont a megkérdezettek úgy nyilatkoztak, hogy a munkáltatók 66 százaléka alkalmaz valamiféle ösztönzési rendszert a tehetségek megtartására.

Az ösztönzési módszerek elég változatosak: a skála az új, érdekes, kihívást jelentő feladatoktól a juttatásokon keresztül történő ösztönzésen át a magas szintű (erkölcsi) elismerésig terjed. Egyébként a válaszadóknak mindössze a 17 százaléka számolt be anyagi ösztönzésről.


Érdekes az is, hogy miért váltanának munkahelyet az amerikai technológiai iparban dolgozók. A legtöbben – a válaszadók 68 százaléka – a több pénzért. Jó hír a munkáltatóknak, hogy ennek a körnek az átlagfizetése nem éri el a 78 ezer dollárt. 48 százalékuknak fontos szempont a váltásnál, ha jobb munkakörülmények közé kerül, az ő átlagfizetésük magasabb is, közel 84 ezer dollár. Érdekes, hogy mindössze a válaszadók ötöde váltana azért, mert jelenlegi pozícióját bizonytalannak érzni. Az ezt a lehetőséget is megjelölők átlagfizetése közelít az évi 92 ezer dollárhoz.

Az amerikai informatikus nem otthon ülő típus

A magyar munkavállalókkal szemben gyakori kifogása a mobilitás hiánya. Ennek vannak kulturális gyökerei is, ahogy például a mobilitásnak az Egyesült Államokban. Persze a motivációs tényezők is más léptékűek. Ne feledjük, egy Pittsburghben dolgozó szakember az ottani fizetésénél akár közel 70 százalékkal is többet kapna a Szilícium-völgyben, ha hajlandó lenne mintegy 4000 kilométerrel nyugatabbra költözni.


Arra a kérdésre, hogy jobban vagy kevésbé hajlandó valaki más városba költözni egy jobb munkahelyért, mint egy éve, mindössze a válaszadók 5 százaléka válaszolt úgy, hogy nem költözne. 27 százalékuknál javult költözési hajlandóság, 28 százalékuknál romlott. Zömének (41 százalék) azonban nem változott a hozzáállása a munkahely miatti költözéshez az elmúlt évhez képest.

Nehéz a bányászok élete, de az adatbánya jól fizet

Bár a fizetési listát még mindig a csúcsmenedzserek vezetik, előnyük kicsi. A rendszertervezők (system architect) és data architectek már erősen közelítik ugyanazt a szintet. Míg egy CIO, CTO, alelnök, CEU stb. átlagfizetése évi 132 974 USD volt, a ranglista második helyén álló rendszertervezők átlagfizetése 125 467, míg a data architecteké 118 756 dollár volt. A projektmenedzsereknek sincs okuk panaszra, átlagosan közel 110 ezer dollárt visznek haza egy évben.

Az évi 100 ezer dollárnál magasabb fizetési kilátásokkal kecsegtető állások között feltűnően nagy arányban vannak jelen az adatbázisokkal, az adatelemzéssel és a bid datával kapcsolatus tudást igénylők. Ha tehát valaki NoSQL-, MapReduce-, Cassandra-, Hadoop-, Mongo DB-, OpenStack- vagy big data-szakértő, szép reményekkel indulhat harcba a tengerentúli zsíros állásokért.

A felmérés teljes anyag a Dice.com oldalán olvasható, ahol interaktív térképeken is lehet böngészni az iparági jövedelmek helyi alakulását.

Közösség & HR

Egy szelfiről is megmondja az MI, hogy milyen a személyiségünk

Orosz egyetemi kutatók saját közlésük szerint jó erdményeket értek el egy olyan mesterségesintelligencia-rendszer fejlesztésében, amely fotók alapján értékeli az alanyok személyiségjegyeit.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.