Van néhány körülmény, amelyet a menedzserek nem hagyhatnak figyelmen kívül, amikor igyekeznek újjászervezni az irodai munkát. Ezek közül az egyik, hogy már nem feltétlenül az övék mindenben a végső szó.

Az irodában megváltozóban vannak az erőviszonyok, legalábbis ami a távmunkából való visszatérés körülményeit illeti, és ez a változás egyelőre a munkavállalóknak kedvez a főnökkeikkel szemben – olvasható a ZDNet összállításában, amely a teljes munkaidős irodai foglalkoztatás újbóli bevezetését járja körül. Sok embernek ugyanis a magánéletében és anyagilag is váratlan rugalmasságot hozott a távoli munkavégzés, a lap szerint pedig egyre többen gondolják úgy, hogy a nyolcórás-bejárós felállásban magasabb fizetést kellene kapniuk. A menedzserek így könnyen ütközhetnek a vártnál nagyobb ellenállásba, pláne, hogy a tech szakembereknek különösen sok lehetőségük van mostanában munkahelyet váltani.

Ennek alapján komoly kudarcokra számíthatnak azok a vezetők, akik továbbra is a régi feltételezésekből indulnak ki. Ilyen feltételezés, hogy az alkalmazottak csak az irodában lehetnek igazán produktívak, és abban az elképzelésükben is könnyen csalódhatnak, hogy ők vannak erőfölényben a munkavégzés módjának és időpontjának eldöntésében. Ugyanígy félreviszi a dolgokat, ha az újonnan bevezetett technológiákban látják mindennek a megoldását, az ellentmondást pedig valahogy fel kell oldaniuk a távoli munkavégzés népszerűsége és a korábbi vállalati kultúra iránti nosztalgia között, mert az teljesen biztosnak látszik, hogy ez utóbbi már nem tér vissza soha a világjárvány előtti formájában.

A cikkben újra felhívják rá a figyelmet, hogy sok alkalmazott szemében a munkahelyi ingázás szokása az elmúlt években feledésbe merült, aki pedig ezalatt lépett be a munkaerőpiacra, az talán soha nem is dolgozott 9-től 5-ig egy irodában. A napokban mindenhol az Airbnb vezérigazgatóját, Brian Chesky-t idézték, aki kijelentette, hogy az irodának az eddig ismert formájában vége van, és csak akkor lesz bármi értelme, ha olyasmit nyújt, ami az otthoni munkavégzés során nem elérhető. A videokonferenciázás vagy az emailek olvasgatása nyilván nem ilyen dolog, és a tudásmunkások idejének nagyobbik részét amúgy is olyan mikrofeladatok emésztik fel, amelyek termelékenységükre és mentális állapotukra is rossz hatással vannak.

Közösség & HR

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.