Az év innovátorának választott szakember több mint egy évtizede irányítja a K&H Banknál a bankártya termékekkel kapcsolatos fejlesztéseket.

Idén egy banki szakembernek ítélte a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) a kiemelkedő innovátori tevékenységet elismerő Fekete László-díjat. Kántor András Ferenc a magyar bankszektor elismert fejlesztőjeként több olyan projektet vitt végig, amelyek hatalmas áttörést jelentenek a bankkártyás fizetések világában, olvasható a HTE közleményében. A díj egymillió forint pénzjutalommal is jár.

A szakembert felettesei nevezték a díjra. Indoklásuk szerint Kántor András Ferenc nem csupán kiemelkedő fejlesztő, hanem elismert, ösztönző csapatvezető is, akinek a pályázatát a bank kiemelt partnerei ajánlólevelekkel támogatták. Kántor 12 éve kötelezte el magát a bankkártyával kapcsolatos fejlesztések mellett, és azóta is folyamatosan keresi az új, eddig kiaknázatlan lehetőségeket és kihívásokat. Nevéhez több – telefonon, okosórán, illetve fitness karkötőn megvalósított – digitális fizetési megoldás bevezetése kötődik. Szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott egyes okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni, és fontos szerepet játszott abban is, hogy a K&H online igényelhető, azonnal digitalizálható bankkártyás számlaszolgáltatást indíthatott.

A szakember egyik legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a MasterCard Apple Pay implementációját az átlagos 1-1,5 éves lefutási idő helyett 4 hónap alatt sikerült lefejleszteniük és bevezetniük. Ennek is köszönhető, hogy ma már nemzetközi szinten is őket ajánlják a bankkártyás fizetési szolgáltatások fejlesztésére.

Negyedik alkalommal lehetett pályázni

A HTE negyedik alkalommal írta ki a kiemelkedő innovációs tevékenység elismerésére alapított díjat, mellyel Fekete Lászlónak, a magyar informatika rendszerváltás utáni korszakának meghatározó személyiségének is emléket kívánt állítani.

A 2017-ben elhunyt szakember a BME Számítástechnikai Központban kezdte karrierjét, majd 1994-ben csatlakozott a Westel 900 informatikai osztályához. Munkáját a mobilcég Magyar Telekommal történő összeolvadása után is folytatta. Olyan technológiák adaptálásában, fejlesztésében vett részt, mint a WAP, a mobilinternet vagy az IPTV és a mobil tévé.

Közösség & HR

Kínában sem megy simán a robotaxik bevezetése

Az önvezető konkurencia megjelenését meglehetősen rossz néven veszik az érintett területeken dolgozó taxisok.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.