Az év innovátorának választott szakember több mint egy évtizede irányítja a K&H Banknál a bankártya termékekkel kapcsolatos fejlesztéseket.

Idén egy banki szakembernek ítélte a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE) a kiemelkedő innovátori tevékenységet elismerő Fekete László-díjat. Kántor András Ferenc a magyar bankszektor elismert fejlesztőjeként több olyan projektet vitt végig, amelyek hatalmas áttörést jelentenek a bankkártyás fizetések világában, olvasható a HTE közleményében. A díj egymillió forint pénzjutalommal is jár.

A szakembert felettesei nevezték a díjra. Indoklásuk szerint Kántor András Ferenc nem csupán kiemelkedő fejlesztő, hanem elismert, ösztönző csapatvezető is, akinek a pályázatát a bank kiemelt partnerei ajánlólevelekkel támogatták. Kántor 12 éve kötelezte el magát a bankkártyával kapcsolatos fejlesztések mellett, és azóta is folyamatosan keresi az új, eddig kiaknázatlan lehetőségeket és kihívásokat. Nevéhez több – telefonon, okosórán, illetve fitness karkötőn megvalósított – digitális fizetési megoldás bevezetése kötődik. Szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott egyes okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni, és fontos szerepet játszott abban is, hogy a K&H online igényelhető, azonnal digitalizálható bankkártyás számlaszolgáltatást indíthatott.

A szakember egyik legnagyobb sikerének azt tartja, hogy a MasterCard Apple Pay implementációját az átlagos 1-1,5 éves lefutási idő helyett 4 hónap alatt sikerült lefejleszteniük és bevezetniük. Ennek is köszönhető, hogy ma már nemzetközi szinten is őket ajánlják a bankkártyás fizetési szolgáltatások fejlesztésére.

Negyedik alkalommal lehetett pályázni

A HTE negyedik alkalommal írta ki a kiemelkedő innovációs tevékenység elismerésére alapított díjat, mellyel Fekete Lászlónak, a magyar informatika rendszerváltás utáni korszakának meghatározó személyiségének is emléket kívánt állítani.

A 2017-ben elhunyt szakember a BME Számítástechnikai Központban kezdte karrierjét, majd 1994-ben csatlakozott a Westel 900 informatikai osztályához. Munkáját a mobilcég Magyar Telekommal történő összeolvadása után is folytatta. Olyan technológiák adaptálásában, fejlesztésében vett részt, mint a WAP, a mobilinternet vagy az IPTV és a mobil tévé.

Közösség & HR

Örülne, ha lenne a szívének egy digitális ikertestvére?

A neves amerikai hosszútávfutó, Desiree "Des" Nicole Linden szívének már megvan a digitális párja.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.