Az Apple valószínűleg a Street View-hoz hasonló térképszolgáltatáson dolgozik.

Furcsa szerkezettel felszerelt autókat közlekedtet az Apple USA nagyobb városaiban, ami azonnal beindította a céget aktívan figyelők fantáziáját. A főleg Kaliforniában feltűnő városi terepjárók karosszériáján kamerákkal, érzékelőkkel, antennákkal telezsúfolt szerkezet található, ami több következtetésre is okot adhat, de a legvalószínűbb az, hogy az Apple a Google Street View-hoz hasonló térképszolgáltatáson dolgozik.

A Maps frissül....

A Google Utcakép hatalmas segítséget nyújt annak, aki szeretné tudni, hogy ahova igyekszik, ott pontosan milyen körülmények találhatók. Ez csak akkor lehetséges, ha előzetesen az összes fontosabb útvonal környékét végigfotózzák, majd a képeket összefűzik, ahogy az a Street View esetében is történt. Az Apple Maps az a terület, ahol a Tim Cook cége alaposan le van maradva a konkurenciához képest, ezért logikusnak tűnik, hogy erről lehet szó.

A titokzatos autó (Kép: claylord.com)

Már csak azért is, mert a hozzáértők szerint az Apple tulajdonában lévő gépkocsikon az a LiDAR elnevezésű kamerarendszer található meg, amit a Google is használt a világ körbefotózásához. A LiDAR (Light Detection And Ranging) egy lézeres technológiára épülő rendszer, ami a képek elkészítésén kívül az érzékelőknek köszönhetően távolságot is mér, ami fontos paraméter ahhoz, hogy a képeket később össze tudják illeszteni, majd azt a térképszelvényekre rá tudják illeszteni.

...vagy önjáró autókat  tesztelnek?

A Google pontosan ezt a megoldást használja az önjáró autóinál, ezért is merült fel, hogy az Apple hasonlóval próbálkozik. Ez a teória azonban gyorsan megdőlni látszott, mivel az Apple a bennfentes informátorok szerint nem rendelkezik engedélyekkel ahhoz, hogy az ilyen járműveket a forgalomba  engedhessék. Erre azonban az egyik szakértő válasza az volt, hogy az azonban könnyen lehetséges, hogy az Apple egy külső, engedélyekkel rendelkező céget bízott meg az önjáró autók tesztelésével, azaz egyelőre mindkét teória él.

Az Apple nem kívánta kommentálni a kamerás autók történetét, így nem marad más hátra, mint az egyik járókelő még tavaly szeptemberben készült videója, amin rövid ideig megfigyelhető a rejtélyes jármű.

 

Piaci hírek

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.