Hang- és videochat-funkciókkal épül-szépül az Elon Musk által megálmodott szuperalkalmazás, amelyben megjelenik a titkosított közvetlen üzenetküldés is.

A Twitter vezérigazgatója, Elon Musk kedden ismertette a platformra érkező új funkciók újabb részleteit, természetesen egy Twitter-bejegyzésben. Musk tavaly már többször is beszélt a "Twitter 2.0"-nak hívott alkalmazással kapcsolatos terveiről, amire "Everything App" néven is hivatkozott, és elmondása alapján olyan olyan funkciókat tartalmaz majd, mint amilyen titkosított közvetlen üzenetek küldése, a hosszú formátumú tweetek megosztása vagy a különféle fizetési szolgáltatások.

Most kiderült, hogy a titkosított üzenetküldést mellett "hamarosan" a hang- és videohívásokat is elérhetővé tennék a Twitter felhasználóinak, hogy a platformon anélkül beszélgethessenek egymással a felhasználók, hogy megadnák egymásnak a telefonszámukat. A hívásindítás lehetőségével a mikroblog-platform egy szintre kerülne azokkal a csatornákkal, például a Meta közösségimédia-alkalmazásaival, a Facebookkal és az Instagrammal, amelyek szintén rendelkeznek ilyen funkciókkal.

Másokon már kifogott a dolog

Musk szerint a titkosított közvetlen üzenetküldés "egy változata" szerdától elérhető lesz a Twitteren, de azt nem közölte, hogy később a hívások is titkosítva zajlanak-e majd. Ahogy annak idején beszámoltunk róla, az üzletember a Twitter megvásárlása előtt is egy "szuperapp" megalkotását vázolta fel, amelyen keresztül a felhasználók elvégezhetnék napi teendőiket. Az alkalmazást akkoriban X-ként emlegette, és az akkori terveiből az derült ki, hogy lemásolná a kínai WeChat üzleti modelljét.

Ez utóbbi a csevegés és a fizetési szolgáltatások mellett a jegyrendelést és a fuvarmegosztást is lehetővé teszi, bár arra sokan már annak idején is felhívták a figyelmet, hogy a kínaitól eltérő környezetben nem lenne ennyire triviális dolog egy szuperapp megalkotása, amivel a Facebook és az Amazon is kísérletezett. Hétfőn egyébként az is kiderült, hogy a Twitter megkezdi a régóta inaktív fiókok eltávolítását és archiválását, így egyesek csökkenést tapasztalhatnak majd követőik számában.

Közösség & HR

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.