Egy friss tanulmány szerint átlagosan jobb képességekkel bírnak a tech vonalon a férfiaknál, de ez semmit sem változtat azon, hogy a nők alulreprezentáltak a szakmában.

Prekoncepcióink önbeteljesítő jóslatként viselkedhetnek, különösen akkor, ha nem egyedül, hanem egy adott társadalmi csoport jelentős részével együtt gondolkodunk hasonlóan. Vagyis az elvárásaink óhatatlanul is abba az irányba befolyásolják a világot, amit arról magunkban kialakítottunk – még ha az nem is feltétlenül fedi, fedné le a valóságot.

Számos példa létezik erre a helyzetre, egy új kutatás pedig tovább gyarapította ezek sorát. Mint kiderült, a nők valamivel jobb digitális készségekkel bírnak a férfiakhoz képest. Még ha nem is óriási a különbség, a Metropolitan Policy Program jelentése arról számolt be, hogy az elképzelésekkel szemben ezen a téren (is) jobban teljesítenek az IT-s szakmákat uralmuk alatt tartó férfiakkal összevetve.

Régi szokások nehezen halnak

A Brookings Institution Digitalization and the American Workforce című felmérése a magas szintű IT-s pozíciók betöltéséhez szükséges tudást, képességeket, eszközöket és technológiát vizsgálta, az oktatást és a képzést, a munkahelyi környezetet és a munkajellegű tevékenységeket vette figyelembe. Miután nemek szerinti bontásban megvizsgálták az eredményeket, kiderült, hogy míg a férfiak átlagosan 45 pontra teljesítettek, addig a nők ugyanezen skálán valamivel feljebb végeztek, átlagosan 48 pontos eredményt elérve.

Társadalmi vitára érett témakört boncolgat a jelentés, hiszen annak ellenére, hogy a nők némileg jobban teljesítettek, nagyon alulképviseltek az olyan magas szintű feladatok elvégzésében, amik a számítástechnikát, a mérnöki munkákat és a vezetési tevékenységeket illetik.

Még az ezen a téren régiónknál sokkal előrébb járó észak-amerikai piacon sem ideális a helyzet: az informatikai jellegű pozíciókban képviselt arányuk 30 százalék alatti, egészen pontosan az ilyen jellegű állásoknak mindössze 25,5 százalékát töltik be. Sajnálatos módon, ha a mérnöki pozíciókat általánosságban vizsgáljuk, még elkeserítőbb aránnyal találjuk magunkat szembe: ezeknek a munkahelyeknek alig 14,2 százalékán dolgoznak nők.

Ugyan a digitalizáció jelentős előnyöket kínál a kevésbé képzett vagy hagyományosan háttérbe szorított munkavállalóknak, munkavállalói csoportoknak a munkahelyi ranglétrán, valójában ez a jelenség csak ritkán érvényesül – olvasható a tanulmányban. Az okok között ott van a berögződött társadalmi szerepvállalás – gyereknevelés, háztartási tevékenységek ellátása – hangsúlyossága és a motiváció hiánya, de a nemek között általánosságban fennálló fizetési szakadék sem segíti a helyzet javulását.

Stagnáló vagy egyenesen romló trendek

Ahhoz, hogy több legyen a női alkalmazott az infokommunikációs szektorban, és főleg e cégek vezetésében, a Cisco műszaki igazgatói posztját közel egy évtizedig betöltő Padmasree Warrior szerint már az elemi oktatástól kezdve sok mindenen kellene változtatni. Fontos lenne például már az általános iskolában megszerettetni a lányokkal a természettudományos tárgyakat, főleg a matematikát. A gyerekekben születésüktől fogva megvan a kíváncsiság a számok világa iránt. Az érdeklődésüket akkor vesztik el, amikor az ezzel kapcsolatos ismeretek túl absztrakt formában, nem a mindennapi élethez kapcsolódóan jutnak el hozzájuk.

A pályaválasztásnál nagy önbizalomra van szükség, hogy kitartsanak a férfias világban, és bebizonyítsák, mit érnek. Padmasree Warrior úgy vélte, hogy a nőknek nem kellene hátrányból indulniuk amiatt, hogy inkább érzelmi, mint racionális alapon döntenek, sőt ezt még akár az előnyükre is lehet írni. A nő ugyanakkor maradjon meg nőnek, ne akarja átvenni a férfimentalitást. Ha nem így tesz, magának is árt vele, hiszen a megjátszott viselkedés több energiát von el tőle.
 


 

A helyzeten sajnos még az olyan nagy nemzetközi kampányok és helyi kezdeményezések sem segítettek, mint a Girls in ICT és a Skool. Világméretű a probléma. Pedig az IT-ben a nemek közti egyenlőtlenség társadalmi és gazdasági kérdéseket is felvet, ráadásul költsége dollármilliárdokban mérhető. Ezt figyelembe véve hosszabb távon ésszerű célkitűzésnek látszik, hogy az infokommunikációs állások felét nők töltsék be – állapította meg a Deloitte 2016-os Women in IT jobs című tanulmánya.

Minden eddigi, ezirányú erőfeszítés ellenére a szakma még elég messze van az elnőiesedéstől. Sőt úgy tűnik, a trend jó esetben stagnáló, de az utóbbi egy-két évben inkább a romlás jeleit mutatja. Az Európai Unió statisztikai hivatala szerint az összesített (2015-ös) adatok alapján nem éri el a másfél milliót azoknak a száma, akik valamilyen, az infokommunikációhoz köthető tanulmányokat folytatnak az EU-ban. Ezen belül a nők aránya mindössze 17 százalék.

Az egyes tagországokat tekintve nagy a szóródás, a legkevesebben Hollandiában (6 százalék), Luxembourgban (8 százalék) és a szomszédos Szlovéniában (10 százalék) tanulnak közülük infokommunikációs ismereteket. A sor másik végén viszont már 30 százalék feletti az arány, a leginkább bezzeg ország ezen a téren Bulgária (34 százalék), de a jól teljesítők közé sorolható Belgium (33 százalék) és Görögország (31 százalék) is. (Bulgária esetében valószínűleg mély nyomot hagyott a múlt: a KGST-korszakban a dél-európai ország adta a legtöbb szoftverest, köztük nagy számban nőket is a szocialista közösségnek.)

A műszaki felsőoktatásban tanuló magyar lányok aránya (16,5 százalék) alig marad el a 17,2 százalékos uniós átlagtól, ami azt jelzi, hogy a képzés tekintetében még nem is olyan katasztrofális a helyzet Magyarországon.  Nem így az aktív munkavállalók körében, ahol a sereghajtó trióban vagyunk Csehországgal és Szlovákiával együtt. Közben az európai munkaerőpiac az uniós szinten milliókban, itthon több tízezer munkahelyben mérhető hiányt szívesen pótolná bármelyik nem képviselőivel.

Az EU-ban jelenleg nagyjából 8 millióan dolgoznak infokom területen. Ebből viszont uniós átlagban csupán 16 százalék a nők aránya. Érdekes, hogy a sor másik végén itt is a kelet-európai országok teljesítenek jóval átlagon felül. Bulgáriában, Romániában és Lettországban minden negyedik infokomos állást nőkkel töltenek be.

Közösség & HR

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.