A The Verge értesülése szerint néhány játékot már tesztelnek a kollaborációs eszközben.

Teamsben futtatható játékokat tesztel a Microsoft, tudta meg vállalati forrásokból a The Verge. Olyan játékok köszönnek majd vissza a kollaborációs platformon, mint a megunhatatlan Solitaire, a Connect 4 (a magyar amőba egyik változata) vagy az eredtileg Windows Phone-ra kiadott Wordament szókirakós játék. A Teamsben egymás ellen játszhatnak majd a kollégák – például hogy elüssék az időt egy-egy unalmasabb online meetingen.

A fejlesztési irány nem véletlen. Úgy tűnik, a Microsoft próbálja újraértelmezni a gamificationt, amit néhány éve még sokan tartottak a csapathatékonyságot javító szuperfegyvernek. A The Verge információi szerint a Microsoft azért kísérletezik a Teamsbe épített egyszerű játékokkal, mert azok javíthatják a megbeszélések hangulatát, hatékonyságát, élményszerűségét.

Nem csupán a játékokról szól

Ezért sem valamiféle hardcore játékosokat vonzó videojátékokat vetnek be, hanem a rövid játékmenetű, egyszerű szabályokra épülő, ún. casual game kategóriából válogattak, melyek alkalmasak a gyors jutalmazásra. A The Verge hangsúlyozza, információi szerint még olyannyira tesztfázisú a dolog, hogy simán benne van a pakliban, hogy a Microsoft be sem vezeti élesben (a vállalat nem is volt hajlandó kommentálni a lap értesüléseit).

Pedig úgy tűnik, azért többről van itt szó, mint néhány egyszerű játék integrálásáról. A vállalat állítólag olyan virtuális terek bevezetését is tervezi a Teamsen belül, ahol a kollégák a játékok segítségével építgethetik munkahelyi kapcsolataikat, és távolról is élhetnek szociális életet. Ezek a virtuális terek a Microsoft nagy vállalati metaverzumának építőkövei (a hírek szerint a Teamsbe már idén jönnek a 3D-s avatárok és az immerzív – most ez az új divatszó – megbeszélések).

A cél, hogy Redmond minden lehetséges eszközt megadjon a vállalatoknak a hibrid munkakörnyezetekhez (ebbe a koncepcióba illeszkedett volna a felháborodott reakciók miatt végül visszavont, felhígított Productivity Score is az Office 365-ben, bár akkor még senki sem beszélt microsoftos metaverzumról). A Microsoft emiatt folyamatosan bővíti a Teams és az egyéb, kollaborációt segítő szolgáltatási eszköztárát.

Lopakodó üzemmódban a metaversumban

Bár a microsoftos metaverzum big picture-ét egyelőre nem vetítették ki a redmondi campus irodáinak a homlokzatára, apróbb információkból és nem metarverzumos címkével kiadott fejlesztésekből lassan össze lehet rakni, hogy mit akar a vállalat. A fenti Teams-kísérlet mellett ilyen "apróság", amit a Finextra nyomán a Portfolio is megírt: a spanyol CaixaBank és a Microsoft közös mesterséges intelligencia labort hozott létre, ahol többek között a metaverzumban létrehozható munkakörnyezetek alapelemein dolgoznak közösen. A prototípusok mellett use case-eket is kidolgoznak majd. A CaixaBankot elsősorban az vezérli, hogy komoly perspektívát lát a metaverzumban a banki szolgáltatások területén (digitális bankja, az Imagin volt az első európai fintech, amely belépett a metaverzumba).

A Microsoft célja is egyértelmű: minden fronton megkerülhetetlen vendor akar lenni a hibrid munkavégzési környezetet építő vállalatoknál. Nem mintha most olyan könnyen megkerülhető lenne...

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.