A DoNotPay robot ügyvédje látványos új képességekre tett szert az OpenAI kifinomult ChatGPT nyelvi mesterséges intelligenciájával.

A DoNotPay nevű alkalmazás nyolc évvel ezelőtt parkolási bírságok és közlekedési kártérítési igények kezelésére kezdett internetes robotokat alkalmazni. Saját adatai szerint már az akkori kezdetleges eszközökkel is 160 ezer ilyen beadványt vitt sikerre az első két évben gyártott 250 ezerből, több mint 4 millió dollárt spórolva az autósoknak. A kezdetben térítésmentes szolgáltatás hat éve üzleti vállalkozássá alakult, amikor fogyasztóvédelmi és munkajogi ügyekkel is kibővítette tevékenységét, sőt utóbb elkezdett foglalkozni a hajléktalanok és a menekültek bizonyos problémáival vagy a személyes adatok nem megfelelő kezelésével.

Legutóbb 2020-ban számoltunk be róla, hogy a DoNotPay akkorra már több mint százféle robotot üzemeltetett, és éppen 12 millió dollárnyi tőkebevonással készült a további terjeszkedéshez szükséges technikai háttér és szakértelem felépítésére, különös tekintettel a gépi tanuló algoritmusok természetes nyelvi feldolgozó képességeire. Ahogy akkor írtuk, olyan ügyeket keresnek, amelyeket többé-kevésbé online csatornákon is el lehet intézni, másrészt minimálisan is az emberek millióit érintik az USA-ban és az Egyesült Királyságban. Az előfizetéses modellben a robot ügyvéd mobilalkalmazása negyedévente 36 dollárért vehető igénybe.

Szintlépés a nyelvi mesterséges intelligenciával

A cégbe időközben 21 befektető tolt bele összesen 27,7 millió dollárt, az újabb beszámolók pedig az OpenAI nagy teljesítményű ChatGPT szöveggenerátorának sikeres alkalmazásáról szólnak. Ez utóbbit a DoNotPay már az ügyfélszolgálatosokkal, sőt az ügyfélszolgálatok saját csetbotjaival való tárgyalások során is alkalmazza, hogy jobb ajánlatokat harcoljon ki a felhasználóinak. A cég alapítója ezzel kapcsolatban éppen most tett közzé egy videót, amelyben a DoNotPay robotja kínosan tisztelettudó módon, de határozottan zaklatja az amerikai Comcast szolgáltatót, amíg a cég képviselője bele nem egyezik egy évi 120 dolláros költségcsökkentésbe.

A dolog azért is érdekes, mert a DoNotPay csetbotja az új technológia bevezetését megelőzően csak az online panaszűrlapokkal tudott bármit is kezdeni, most viszont a szolgáltatáskimaradásokra hivatkozva teljesen önállóan letárgyalt egy kedvezményes internetelőfizetést. Bár azt a DoNotPay is elismeri, hogy a béta verziós robot még nem imitál teljesen jól egy emberi felhasználót, az már most is látszik, hogy a robot ügyvéd és a ChatGPT társítása mennyire erős dolog lehet. A kifinomult nyelvi alkalmazás ráadásul lehetővé teszi a továbblépést a korábban generált, merev formátumú levelektől, ami lehetővé teszi az összetettebb és drágább intézményi szolgáltatások, például a kórházak célba vételét.

Közösség & HR

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.