A Microsoft alkalmazásához egy sor olyan funkciót jelentettek be, amelyekkel a járványhelyzet miatt megváltozott körülmények között könnyebb lehet a munka és a magánélet elválasztása.

Első körben az otthoni munkavégzést pozitívumként szokták megélni a dolgozók, hiszen nem kell öltönybe, kosztümbe bújni, nem megy el a nap jelentős része ingázással, ráadásul a munka is rugalmasabb keretek között végezhető. A kezdeti örömöt aztán általában követik a problémák, amelyek idővel fokozott stresszhez, kiégéshez vezetnek.

Még a nyáron számoltunk be a Microsoft adattudósaink projektjéről, amelyben azt vizsgálták, hogy változtak meg a kollégák munkavégzési, kapcsolattartási szokásai a koronavírus miatt tömegesen elrendelt távmunka következtében. Kiderült, hogy a munkaidő széthúzódott és általában is valamivel többet foglalkoztak a munkatársak a feladataikkal, mint a normál irodai ügymenet során.

Az új helyzet teljesen felforgatta a napi irodai rutint is. A korábban rendszeresen a kora délelőtti órákra szervezett meetingek gyorsan áttolódtak a délutáni sávba. A rugalmas munkavégzés miatt az ebédidő intézménye szinte eltűnt. Hagyományosan a nap közepén lévő két órában 25 százalékkal csökkent az üzenetváltási intenzitás a dolgozók között, ám az új felállásban mindez 10 százalékra mérséklődött.

Mivel a dolgozóknak a normál munkaidő közben is otthoni feladatokat kellett ellátni (például foglalkozni a távoktatásban ragadt gyermekkel), így természetszerűleg elnyúlt a munkakezdés és -végzés ideje. Rendszeressé váltak az "éjszakai műszakok". Az esti órákban ráadásul nem csupán az egyéni feladataikat igyekezték bepótolni a dolgozók, de sokszor kollégákkal történő egyeztetések is ebbe az idősávba csúsztak. További - nem feltétlenül kívánt - hatásként jelentkezett a hétvégi munkavégzés felerősödése is.

Ideje munkába menni

A fentiek fényében nem meglepő, hogy Redmond saját csoportmunka-alkalmazásainál is igyekszik olyan funkciókat fejleszteni, amelyekkel az otthoni munkavégzés jelentette kockázatok jobban kezelhetők. A cég héten tartott Ignite konferencájának keretében harangoztak be több ilyen újdonságot a Microsoft Teams és az Outlook kapcsán.

A vezetők például már októbertől kibővített kimutatásokat kaphatnak a Workplace Analytics algoritmusára támaszkodva. A menedzsereknek így a tervek szerint jobb rálátása lehet arra, hogy csapatuknál miként alakulnak a munkaidő utáni egyeztetések, milyen a megbeszélések hatékonysága, stb., illetve hogy mindezek a mutatók hogy viszonyulnak más, hasonló méretű csoportok átlagához képest. Ezek alapján a vezetők a felismert problémák kezelésére változásprogramokat indíthatnak és követhetnek, amelyekkel a remények szerint csökkenthető lesz a munkahelyi kiégés jelensége is. (Utóbbi egyébként felmérések szerint a dolgozói felmondások felének áll a hátterében.)

Kicsit később, valamikor 2021 első felében érkezik egy másik, érdekes funkció is a Teams-felhasználók számára. A kollaborációs alkalmazásban ugyanis nem csupán meetinget és egyéb feladatokat lehet majd betervezni, hanem szabályos időközönként figyelmeztetést kapni arról, hogy ideje munkába indulni. Ez távmunkáról beszélve meglehetősen furcsán hat, de szakértők szerint mindenképpen érdemes egyfajta kemény határt húzni a napi munka megkezdése előtt, illetve annak befejezését követően még akkor is, ha mindezt a nappalinkban tesszük.

Normál esetben ugyanis a munkába járás mentálisan is felkészíti az embert az előtte álló feladatokra, illetve ugyanez igaz a visszaútra is, amikor dolgozóból magánemberré "vedlünk". Ezt a virtuális utazást a cég szerint érdemes akár egy frissító sétával, vagy egy csésze kávé, tea elfogyasztásával tölteni, lényeg, hogy ilyenkor az ember már ne a szennyest pakolja, de még ne a tegnap este beesett üzleti levelekre írja a választ.

 

 

A kikapcsolást extra mód támogatandó Redmond összeállt az elmélyülést, meditációt segítő Headspace-szel. A 65 millió felhasználóval büszkélkedő app funkciói beépülnek a Teams portfóliójába, így a dolgozók egy szakszerűen levezényelt relaxációt követően remélhetőleg kisimultan jelenhetnek meg a következő fontos virtuális megbeszélésen.

Közösség & HR

Megtalálták a legolcsóbb és leghatékonyabb COVID-előszűrőt

Elég lesz hozzá egy mobil is, hogy egy speciális MI-algoritmus kimutassa a betegséget a tünetmentes fertőzötteknél.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Érdemes-e használt szoftvert venni a vállalatnak? És ha igen, hogyan? Egy biztos, nem úgy, mint egy használt autót.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.