Az eredményeket először május elején, a CIO Hungaryn osztjuk meg a konferencia vendégeivel.

Idén ismét exkluzív kutatással készülünk a május 11-12-én sorra kerülő CIO Hungaryra. A téma: a magyarországi vállalatok és a cloud computing viszonya. A Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kérdőív segítségével emellett az általános vállalati informatikai gyakorlatról is szeretnénk képet alkotni, melyhez megnyertük a Vezető Informatikusok Szövetségének támogatását is. Kérdéseinkkel a legilletékesebbekhez fordulunk: az informatikai beruházások tervezőihez és döntéshozóihoz, valamint a felhős rendszereken dolgozókhoz.

Kérjük, töltse ki anonim kérdőívünket! A kitöltés kb. 10-15 percet vesz igénybe. Köszönjük, hogy válaszaival segíti munkánkat!
 

TOVÁBB A KÉRDŐÍVRE


De miért is vagyunk erre kíváncsiak? Az elmúlt évtizedben a felhőtechnológiák használatában egyre több tapasztalat gyűlik össze, hiszen egyre több szervezetnél épültek be ezek a megoldások a napi gyakorlatba. A pandémia minderre rátett egy lapáttal: azoknak a vállalatoknak az életében is komoly változást hozott, melyek mereven elzárkóztak a felhőtől. A legendás angol válogatott focista, Gary Lineker kissé megvásott bonmot-ját (a focit 22-en játsszák, és a végén a németek győznek) erősen átferdítve: amikor a vállalatok rapid döntésekre kényszerültek, az informatikai vezetők rendre olyan helyzetekkel szembesültek, amikor nagyon kockázatos és még kockázatosabb lehetőségek között kellett választaniuk – és a végén a felhő győzött.

De mekkora volt ez a győzelem? Igaza van a Microsoft vezérigazgatójának, amikor arról beszél, hogy a vállalatok telítődtek, és elsősorban meglévő felhős munkaterheléseik optimalizálásával vannak elfoglalva?

A kérdőív segítségével azt is szeretnénk feltérképezni, hogy a szakmai közönség milyen nehézségekkel szembesült-szembesül a felhős technológiák bevezetésénél, azok hogyan alakítják át a vállalat működését informatikai és üzleti szempontból.

A válaszadás anonim, csak olyan, a kiértékeléshez szükséges adatokat (cégméret, iparág, beosztás stb.) kell megadni, melyek a válaszadó beazonosítására nem alkalmasak, de segítenek a válaszok csoportosításában, a trendek árnyalásában. Alapvetően mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk, üzleti és IT-területen dolgozó felső vezetőkére, középvezetőkére és alkalmazottakéra egyaránt, hiszen a felhő mindannyiuk munkáját érinti.

Ezért kérjük ossza meg munkatársaival is a kérdőív linkjét, hogy minél szélesebb körből érkezzenek információk a kutatáshoz.

Mi a teendő?

Mindössze annyi, hogy rákattint a Corvinus Egyetem rendszerében futó online kérdőívre, és legjobb tudása szerint választ ad a kérdésekre.
 

TOVÁBB A KÉRDŐÍVRE


Az eredményeket először a május 11-12-én, az egri Hotel Eger & Park hotelben sorra kerülő CIO Hungaryn mutatjuk be. (A zárt körű, ingyenes rendezvényre kizárólag a CIO Klub tagjait invitáljuk. A klub soraiba nagyvállalatok informatikai vezetőit, IT-kiadásokról határozó döntéshozóit várjuk.)

Köszönjük, hogy válaszaival ön is segíti a kutatást! Kérdése van a kutatással kapcsolatban? Kérjük írja meg az info(at)bitport.hu címre, Bitport felhőkutatás tárggyal!

Cloud & big data

Egyre furcsábbak lesznek a CAPTCHA tesztek, ahogy a gépek is okosodnak

Már nagyon jók például például a fényképek címkézésében, de a logikai összefüggéseken könnyen fennakadnak. Igaz, ezzel így lehet némelyik emberi felhasználó is.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.