Az eredményeket először május elején, a CIO Hungaryn osztjuk meg a konferencia vendégeivel.

Idén ismét exkluzív kutatással készülünk a május 11-12-én sorra kerülő CIO Hungaryra. A téma: a magyarországi vállalatok és a cloud computing viszonya. A Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kérdőív segítségével emellett az általános vállalati informatikai gyakorlatról is szeretnénk képet alkotni, melyhez megnyertük a Vezető Informatikusok Szövetségének támogatását is. Kérdéseinkkel a legilletékesebbekhez fordulunk: az informatikai beruházások tervezőihez és döntéshozóihoz, valamint a felhős rendszereken dolgozókhoz.

Kérjük, töltse ki anonim kérdőívünket! A kitöltés kb. 10-15 percet vesz igénybe. Köszönjük, hogy válaszaival segíti munkánkat!
 

TOVÁBB A KÉRDŐÍVRE


De miért is vagyunk erre kíváncsiak? Az elmúlt évtizedben a felhőtechnológiák használatában egyre több tapasztalat gyűlik össze, hiszen egyre több szervezetnél épültek be ezek a megoldások a napi gyakorlatba. A pandémia minderre rátett egy lapáttal: azoknak a vállalatoknak az életében is komoly változást hozott, melyek mereven elzárkóztak a felhőtől. A legendás angol válogatott focista, Gary Lineker kissé megvásott bonmot-ját (a focit 22-en játsszák, és a végén a németek győznek) erősen átferdítve: amikor a vállalatok rapid döntésekre kényszerültek, az informatikai vezetők rendre olyan helyzetekkel szembesültek, amikor nagyon kockázatos és még kockázatosabb lehetőségek között kellett választaniuk – és a végén a felhő győzött.

De mekkora volt ez a győzelem? Igaza van a Microsoft vezérigazgatójának, amikor arról beszél, hogy a vállalatok telítődtek, és elsősorban meglévő felhős munkaterheléseik optimalizálásával vannak elfoglalva?

A kérdőív segítségével azt is szeretnénk feltérképezni, hogy a szakmai közönség milyen nehézségekkel szembesült-szembesül a felhős technológiák bevezetésénél, azok hogyan alakítják át a vállalat működését informatikai és üzleti szempontból.

A válaszadás anonim, csak olyan, a kiértékeléshez szükséges adatokat (cégméret, iparág, beosztás stb.) kell megadni, melyek a válaszadó beazonosítására nem alkalmasak, de segítenek a válaszok csoportosításában, a trendek árnyalásában. Alapvetően mindenkinek a véleményére kíváncsiak vagyunk, üzleti és IT-területen dolgozó felső vezetőkére, középvezetőkére és alkalmazottakéra egyaránt, hiszen a felhő mindannyiuk munkáját érinti.

Ezért kérjük ossza meg munkatársaival is a kérdőív linkjét, hogy minél szélesebb körből érkezzenek információk a kutatáshoz.

Mi a teendő?

Mindössze annyi, hogy rákattint a Corvinus Egyetem rendszerében futó online kérdőívre, és legjobb tudása szerint választ ad a kérdésekre.
 

TOVÁBB A KÉRDŐÍVRE


Az eredményeket először a május 11-12-én, az egri Hotel Eger & Park hotelben sorra kerülő CIO Hungaryn mutatjuk be. (A zárt körű, ingyenes rendezvényre kizárólag a CIO Klub tagjait invitáljuk. A klub soraiba nagyvállalatok informatikai vezetőit, IT-kiadásokról határozó döntéshozóit várjuk.)

Köszönjük, hogy válaszaival ön is segíti a kutatást! Kérdése van a kutatással kapcsolatban? Kérjük írja meg az info(at)bitport.hu címre, Bitport felhőkutatás tárggyal!

Cloud & big data

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.