CIO HUNGARY

2020. augusztus 27-28.

EGER, HOTEL EGER & PARK

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO HUNGARY 2020:
a válságálló IT

2020. augusztus 27-28.

EGER

Hotel Eger & Park

A CIO kollégák egyértelmű visszajelzése is megerősítette, hogy bár a távmunka mindennapi életünk részévé vált, egyben felértékelődtek és a korábbinál is fontosabbá váltak a személyes találkozások. Ez utóbbi igényt szeretnénk konferenciánkkal a lehető legkorábbi időpontban, az egészségügyi helyzethez igazodó körülmények között biztosítani.

A CIO HUNGARY 2020 KONFERENCIÁRÓL

Évtizedek óta nem volt ennyire aktuális kérdés a válságálló IT. A világméretű járványhelyzet miatt sok vállalatnál létkérdéssé vált, hogy képesek-e a gyors digitális transzformációra, amelyben a digitalizáció eszközei is mérlegre kerültek. Az üzleti döntéshozók számára pedig nyilvánvalóvá válhatott, hogy a jól megválasztott új technológiák ígéretei nem csupán marketingszólamok.

Hogyan bírták a rendszerek élesben a stressztesztet? Megerősítette-e a vállalatokon belül az informatikát a járványhelyzet? Létezik-e válságálló IT?

A rendezvény ingyenes és zártkörű, amelyre a CIO Klub tagjainak küldünk meghívót. Ha Ön is célcsoportunkhoz tartozik, de még nem iratkozott fel szolgáltatásunkra, a regisztrációt követően Önt is értesítjük későbbi eseményeinkről!
JELENTKEZÉS A CIO KLUBBA »

Célcsoport: nagyvállalatok és a nagy informatikai struktúrával működő szervezetek CIO-i, IT-technológiai vezetői és gazdasági vezetői.

Tervezett létszám: 100 fő

ELSŐ NAP [augusztus 27. csütörtök]

8:30

Regisztráció

9:30

Köszöntő

10:00

Beck György

az NJSZT elnöke, a Vodafone Magyarország volt elnöke

A számítástechnikai osztályvezetőtől a Chief Data Officerig

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A magyar IKT ipar egyik legsikeresebb menedzsere, aki a rendszerváltás óta dolgozik nemzetközi cégeknél vezetőként. Legutóbb 12 évig irányította a Vodafone magyar leányvállalatát elnök-vezérigazgatóként, majd a vállalat elnökeként.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az IT és az üzlet kapcsolata konjunktúrában is problémás, de a válsághelyzetek különösen problémássá teszik a viszonyt. Mit lát az informatikából az üzleti vezető?

10:30

Kemendi Zsolt

vezérigazgató-helyettes, Invitech Vállalati Szolgáltatások

A mai menedzsment egy állóképességi sport?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Kemendi Zsolt nyolc éve dolgozik az Invitechnél különböző vezető beosztásokban. A kezdetektől a vállalati IT-szolgáltatások területével foglalkozott. 2019 júniusától az Invitech vállalti szolgáltatások vezérigazgató-helyettese. Hobbija az egyik legkeményebb sport, a triatlon.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Hogyan építsük fel a megfelelő erőnlétet a csapatunkban és magunkban, hogy képesek legyünk a folyamatos versenyzésre? Hogyan lehet ma csapatokat motiválni a saját és vállalati céljaink elérése érdekében? Miként kezeljük rugalmasan a rekordgyorsaságú változásokat és újításokat? Kemendi Zsolt előadása ilyen és hasonló kérdésekre keres válaszokat, vállalati és sportpéldákon keresztül.

10:50

Tanács Lajos

ügyvezető igazgató, Wunderplan

A vírus megette a projektportfóliómat

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Tanács Lajos programozó matematikus, de karrierje jelentős részében projektmenedzserként és szervezetfejlesztőként dolgozott. Több évnyi németországi tapasztalatszerzés után többek között az IND Groupnál és az Alvicomnál kamatoztatta tudását, amit élvezetes írásokban osztott meg a szakmában népszerű Derrick és Harry blogon. 2014-ben alapította a Wunderplan Kft.-t.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Vállalati projektportfóliót menedzselni mindig kihívásokkal és kalandokkal teli feladat, különösen igaz ez a koronavírus-válság idején. Hogyan tudunk IT vezetőként a cudar körülmények ellenére, vagy éppen azokat meglovagolva sikeressé válni, és leszállítani a tömegével érkező, ambiciózus határidőkkel és elvárásokkal megfűszerezett projekteket? Mik azok a létfontosságú alapelvek, amik nem csak a koronavírus idején, hanem bármikor segítenek abban, hogy folyamatos tűzoltás helyett valódi minőségi eredményeket szállítson az IT-n?

11:10

Kávészünet, networking

11:50

Zsoldos Sándor

vezérgazgató, IPR-Insights

Új kárnak, régi várnak nincs gazdája

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A legismertebb magyar szoftverlicenc-tanácsadó cég, az IPR-Insights alapító-vezetője rablóból lett pandúr, pályáját ugyanis szoftverkereskedőként kezdte a Microsoftnál.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Avagy: kinek a felelőssége az auditál(l)ó IT? A kérdés most, hogy a koronavírus-járvány kapcsán a vállalatok többsége rapid licencvásárlásokra kényszerült, minden eddiginél aktuálisabb.

12:10

Alfred Girr

Kelet-Európáért felelős értékesítési igazgató, Relicense AG

One-way road Microsoft – fast growing expenses without real demand & plan B Relicense with the SAM universe

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Alfred Girr pályafutása során elsősorban szoftveraudit területtel foglalkozott, többek között a Deloitte német leányvállalatánál. 2017-ben csatlakozott a Relicense AG-hoz, a régió használtszofver-piacának egyik legnagyobb szereplőjéhez.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
The last years we do see a fast growing aggressive negotiation and audit behaviour of Microsoft as vendor especially in EE combined with the one-way technology solution the cloud products. To be realistic it does not reflect the real demand at all what we have seen in general. From a technical point of view only less companies do have an appetite to use the cloud products in total and in addition do sign only those Microsoft agreements to cover the existing environment without having the cost explosion be in place at the first renewal. We as one of biggest leading company for trading used software in Europe do have the mission and plan to give the companies a plan B in Hungary. Newest Microsoft volume licenses in a mass with perfect documentation be in place and audit secure to cover the real demand can be offered including decreasing expenses up to 70 percentage in comparison to the standard pricing of the vendor Microsoft. How real demand can be identified we with our partners be on stage will share it with the audience.

12:30

Szentiványi Gábor

ügyvezető igazgató, ULX

Rendszerek harmóniája, avagy van-e tökéletes hibridfelhő-menedzsment?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Szentiványi Gábor a nyílt forráskód egyik legismertebb hazai evangelistája. Az általa alapított ULX Kft. képviseli hazánkban a világ legsikeresebb vállalati open source megoldásait szállító cégét, a Red Hatet.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A felhőhasználat szükségességéről nincs vita. Arról sem, hogy a legtöbb vállalatnál a hibrid modellt lehet és kell megvalósítani. Ez azonban csak egy hatékony felhőmenedzsmenttel lehetséges. Van ilyen? És ha igen, mik a kritériumai?

12:50

Simon Anita

sales manager, TOPdesk

Hogyan lehet felépíteni egy minden helyzetben működőképes vállalati szolgáltatásmenedzsmentet?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Simon Anita a nemzetközi tanulmányoktól a Külügyminisztérium érintésével jutott el az IT-szolgáltatásmenedzsment megoldásokkal foglalkozó TOPdesk Kft.-ig, ahol jelenleg kereskdelemi menedzserként dolgozik.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Előadás egyeztetés alatt.

13:10

Ebéd, networking

14:10

Leveli András

fejlesztési vezető, LSK Hungária

Mennyi pénz múlik 5 percen?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Leveli András mérnöki diplomája megszerzése óta az LSK Hungaria munkatársa. Négy éve irányítja a vállalat termékfejlesztéseit.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az elmúlt időszakban mindenki olyan, gyorsan bevezethető és rövid idő alatt megtérülő hatékonyságnövelési lehetőségeket keresett, melyek nem csak a távmunkát, hanem a csapatok minél teljesebb együttműködését is segíti. Van egyáltalán ilyen?

14:30

Balogh Zsolt

ügyvezető igazgató, Liferay

Használjuk a gépi tanulást és az analitikát az ügyfélélmény és az értékesítés növeléséhez!

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Balogh Zsolt informatikus végzettségű, de elsősorban az érdekli, ami a túlmutat a kódon. Ezért csatlakozott tíz éve a Liferay csapatához. A cégnél ügyféltámogatás területén töltött be régiós vezető pozíciókat. 2015-ben nevezték ki a magyar leányvállalat élére.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A folyamatosan változó üzleti környezetben már nem elég a megérzéseinkre és a korábban bevált módszerekre hagyatkozni a sikeres üzletépítésben. Változnak az igények, változnak a fontossági sorrendek. Aki nem tudja szinte azonnal megragadni az ügyfelei figyelmét személyre szabott üzenetekkel, gyorsan kemény konkurenciaharcba keveredik. A legújabb gépi tanulási módszerekkel és analitikával viszont mindig megtalálhatjuk mit is akar a fogyasztó.

15:10

Dr. Krasznay Csaba

egyetemi docens, a NKE Kiberbiztonsági Kutatóintézetének igazgatója

Előadás egyeztetés alatt

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Krasznay Csaba az egyik legismertebb hazai IT-biztonsági véleményformáló. Dolgozott kutatóként (BME), hazai IT-biztonsági cégnél, multinacionális vállalatnál és startupnál (Balabit) is. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára. Véleményét gyakran megosztja írásban is a Bitport olvasóival.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Előadás egyeztetés alatt.

15:30

Dr. Kiss Zoltán

vezető rendszermérnök, Fortinet

Előadás egyeztetés alatt

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Kiss Zoltán diplomája (BME) megszerzése óta elsősorban infokommunikációs területekkel foglalkozott. Mielőtt a Fortinethez csatlakozott, kipróbálta magát a startupvilágban is a MosaicLight alapítójaként.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Előadás egyeztetés alatt.

15:50

Kávészünet, networking

16:30

Biztonság és lassulás
[Panelbeszélgetés]

moderátor: Pávlicz György

információbiztonsági vezető, K&H Bank

A RÉSZTVEVŐK ▾

Ragó István

IT-biztonsági munkacsoport-vezető, Bankszövetség

Vaskeba Erik

Head of Information Security, Telenor

Czéh István

Information Security Manager, Norsk Hydro

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
A biztonsági jelenlegi szintje csak addig megfelelő, amíg nem történik incidens. De hogyan kezelik a biztonsági kérdéseket a vállalatok, ha beüt a krach? Önálló vagy az egyéb biztonsági területekkel (pl. fizikai) integrált kérdés az IT-biztonság? Hogyan változnak a biztonsági kihívások, ha lassul a gazdaság? Milyen IT-biztonsági kockázatokra kell felkészülniük a magyar gazdaság szereplőinek a közeljövőben? Vannak-e ágazati jellemzők, vagy minden szektornak hasonló kockázatokra, támadástípusokra és -technikákra kell felkészülnie?

17:10

Szvetelszky Zsuzsanna

szociálpszichológus, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatója

A pletyka és a vállalati információáramlás. Hogyan vegyük figyelembe a szervezeti folyamatoknál az információ torzulását?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A szociálpszichológus szakember az MTA TK "Lendület" Research Center for Educational and Network Studies (RECENS) kutatócsoport tudományos munkatársa, az ELTE PPK oktatója, a LINK-Group hálózatkutató központ tagja. Kutatási területei a pletyka pszichológiája, az informális hálózatok és a vállalati kommunikáció. 2002-ben jelent meg A pletyka című monográfiája. Legújabb, Rejtett szervezetek című könyvében a munkahelyi szóbeszéd működését, a szervezetek rejtett kommunikációs folyamatait vizsgálta.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A koronavírus-járvány alatt felértékelődött az információáramlás. Hogyan hatott az elzártság az informális kapcsolatokra? Jobban vagy kevésbé torzul az információ online kommunikációnál, mint a személyes beszélgetéseknél? Egyáltalán: lehet videocseten pletykálni?

17:40

Networking

19:40

Vacsora, esti programok

MÁSODIK NAP [augusztus 28. péntek]

9:00

Kovács Nimród

alapító-tulajdonos, Kovács Nimród Winery

A szőlőben mindig válsághelyzet van

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A magyar-amerikai származású üzletember karrierjét az Egyesült Államokban kezdte, a rendszerváltás óta azonban Magyarországon él. A 90-es évek elején volt az HBO Magyarország elnöke, később tíz éven át a Liberty Global közép-kelet-európai vezetője. Borászatát az ezredfordulón alapította.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A szőlőben folyamatos a kockázatkezelés. Ráadásul olyan kockázatokat kell kezelni, amikkel nehéz számolni. A spektrum széles a soha nem ideális időjárástól a váratlan betegségeken vagy a munkaerőpiaci hatásokon át a globális járványokig. A technológia ezen csak részben segít.

9:20

Dr. Fehér Péter

dékán, Corvinus Egyetem, Posztgraduális és executive programok

Rossz-e a lassuló növekedés az IT-nak?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Mielőtt kutató és egyetemi oktató lett volna, komoly tapasztalatokat szerzett az iparban (AMM, Budapest Bank, Raiffeisen, InvenQ). Egyik motorja volt annak, hogy Magyarországon elindultak a rendszeres nagyvállalati CIO-kutatások. A Bitport rendszeres szerzője.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Amikor egy vállalat nehezebb időszakot él át, jön a költségcsökkentés, ami az IT-t is érinti. De rossz-e, ha egy erős beruházási időszak után lassítani kell?

9:40

Átalakuló vállalatok és az agilitás. Mit jelent az agilis szervezet?
[Panelbeszélgetés]

moderátor: Szalkai Gergely

Projekt- és IT menedzsment ügynök, Wunderplan

A RÉSZTVEVŐK ▾

Kremmer László

a PMI Budapest Chapter elnöke, a Citi PMO-vezetője

Nagyné Agárdi Györgyi

CIO, Allianz Biztosító

Alföldi Ferenc

CIO, Budapest Bank

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
A járványhelyzet alakulásának kiszámíthatatlansága próbára tette a vállalatok agilitását. Most kiderült, létezik-e nagyvállalati agilitás. Egy agilis-szakértő és két IT-vezető vitatják meg a tapasztalatokat.

10:20

Marhefka István

agiliscoach, szoftverarchitect, Agiluu.hu

Erősebb az IT, mint az üzlet?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Mint a legtöbb informatikus-mérnök, konzervatív rendszerintegrátor cégnél kóstolt bele a szakmába, de dolgozott nemzetközi környezetben, majd startupoknál is. Ma a legjobb DevOps-szakértők között tartják számon.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Nemzetközi kutatási adatok egyértelműen azt támasztják alá, hogy a műszaki kiválóságot képviselő csúcsteljesítők (high-performers) nagyban határozzák meg egy szervezet üzleti eredményességét. A csúcsteljesítményt bizonyíthatóan azok a technológiai szervezetek érik el, amelyek megvalósítják az agilis/lean világból származó DevOps-szemléletet. A jövőbeni sikeres szervezetek csakis az üzleti oldal és a technológia szoros összefonódásával lesznek képesek megtartani az előnyüket. Azok a szervezetek, amelyek nem így gondolkoznak, nehezen behozható hátrányba sodorják magukat.

10:40

Kávészünet, networking

11:10

DevOps pró és kontra
[Panelbeszélgetés]

moderátor: Budai-Tüske Gábor

a VISZ elnökségének tagja

A RÉSZTVEVŐK ▾

Résztvevők felkérés alatt

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
Lehet-e agilis egy szervezet a DevOps alkalmazása nélkül? Mit fed el, és miben segít? DevOps-bevezetések tapasztalatai első kézből. Jó gyakorlatok és kerülendő buktatók.

11:50

Kelemen Márton

data enablement tribe lead, Magyar Telekom

Hogyan állunk az adatokkal?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Kelemen Márton pályafutása szorosan kötődik az adatokhoz. Üzleti intelligencia területen dolgozott többek között a GE-nél és az Informixnál is. 2016 óta dolgozik a Magyar Telekonál a BI-terület vezetőjeként.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Néhány éve minden az adat körül forog. A big data körüli hájp ugyan lecsengőben van, de az adatok velünk maradnak. Mi vált be és mi bizonyult hamisnak a big data ígéreteiből? Mi lesz a big data és a relációs adatbázisok jövője?

12:10

Távmunka, otthoni munka, irodai munka: mit hoz a jövő?
[Panelbeszélgetés]

moderátor: Beck Márton

szervezetfejlesztési szakértő, Actionlab

A RÉSZTVEVŐK ▾

Fazekas Ferenc

CIO, Uniqa Biztosító

Fritsch Róbert

informatikai vezető, Fővárosi Vízművek

Gál István

működésfejlesztési vezérigazgató-helyettes, MAVIR

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
Dolgozók tízezreit állították át egyik napról a másikra otthoni munkára. A legtöbb vállalat óriási sikerekről, sőt hatékonyságnövekedésről számolt be. A távmunka lesz a jövő?

12:50

Üzletmenet, gazdaságosság, innováció: együtt vagy egymás ellen?
[Panelbeszélgetés]

moderátor: Behán László

operációs vezető, LeasePlan

A RÉSZTVEVŐK ▾

Résztvevők felkérés alatt

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
A vállalati IT-val szemben évek-évtizedek óta elvárás, hogy lehetőleg évről évre legyen olcsóbb, de javítson az üzembiztonságon, és legyen innovatív. Lehetséges ez?

13:30

Konferenciazárás

13:45

Ebéd

14:00

Látogatás a Kovács Nimród Borászatban *

* megfelelő számú érdeklődő esetén

A folyamatosan frissülő információkért térjen vissza oldalunkra!

A szakmai program összeállítását tanácsadó testület segíti:

Nagyné Agárdi
Györgyi

CIO,
Allianz Hungária

Fritsch
Róbert

CIO,
Fővárosi Vízművek

Budai-Tüske
Gábor

a VISZ elnökségi tagja

A CIO HUNGARY 2020 TÁMOGATÓI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.