CIO HUNGARY

2019. május 9-10.

Balaton Hotel Siófok

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO HUNGARY 2019:
Gyorsabban, agilisabban, együtt!

2019. május 9-10.

SIÓFOK

Balaton Hotel Siófok

Az új technológia egyik gyakran emlegetett előnye, hogy rövidül az ötletek piacosításának ideje, a „time to market”. És valóban rövidül, ahogy az kiderül a technológiák térfoglalásának üteméből is. Hogyan változik mindezzel a CIO szerepe, mely területekkel és hogyan kell együttműködnie a vállalaton belül, hogy annak egésze képes legyen megbirkózni a változással?

Erre is választ ad Magyarország legnagyobb szabású, IT-vezetőknek szóló kétnapos konferenciája, amely a hazai CIO-k legrangosabb szakmai fórumaként már tizedik esztendeje közvetít sikeresen a megoldásszállítók és felhasználó vállalatok döntéshozói között.

A KONFERENCIA TELJES LÉTSZÁMA MEGTELT,
A REGISZTRÁCIÓT LEZÁRTUK!
A rendezvény zártkörű, amelyre a CIO Klub tagjai kaptak VIP meghívót.
Ha Ön is célcsoportunkhoz tartozik,de még nem iratkozott fel szolgáltatásunkra,
a regisztrációt követően Önnek is meghívót küldünk későbbi eseményeinkre!
JELENTKEZÉS A CIO KLUBBA »

Célcsoport: nagyvállalatok és a nagy informatikai struktúrával működő szervezetek CIO-i, IT-technológiai vezetői és gazdasági vezetői.

Tervezett létszám: 100 fő

ELSŐ NAP [május 9. csütörtök]

9:00

Köszöntő

9:20

Kurtisz Krisztián [KEYNOTE]

vezérigazgató, Uniqa Biztosító Zrt.

Építsünk digitális vállalati ökoszisztémát!

Hogyan ruházzuk fel az eddig óceánjáróként haladó vállalatunkat a gyorsnaszádok mozgékonyságával? Digitalizációval – vágnánk rá azonnal. Sokan elfelejtik azonban, hogy a digitális transzformáció nem egyetlen projekt és nem egyetlen technológia, hanem egy az üzlet és az IT által közösen felépített, majd működtetett ökoszisztéma.

10:00

Dr. Szakál László

kereskedelmi igazgató, partner, Capture IT Services

Gyorsuló üzleti környezet – átalakuló belső IT és partneri rendszer

A technológia által indukált változó ügyfélkövetelmények kiszolgálása, a rövidülő termék-életciklusok olyan nyomás alá helyezik a szolgáltató és gyártó cégeket, ami kikényszeríti az üzleti jövőképpel párhuzamosan a folyamatok teljes körű újragondolását. Az üzleti terület számára felmerül a kérdés: mitől lesz a cég egyedi és „digitális” a piacon, mik az új, nyerő üzleti stratégiák? Az újragondolt stratégiákhoz meg kell találni az új működési módot és fel kell oldani a paradoxont – a vállalati hagyományok vagy azok felrúgása jelent majd nagyobb értéket a jövőben? A nagyvállalati kör is kísérletet tesz a lehetetlenre – sokan próbálkoznak azzal, hogy a startup cégek legjobb gyakorlatát kövessék. A változó vállalati működés kihívások elé állítja az informatikai partnereket – új üzleti együttműködési modellekre és szolgáltatásokra van szükség.

10:20

Szarka Attila

Senior Data Center Solution Architect, Schneider Electric

EcoStruxure IT: Adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) mint szolgáltatás

Mintegy tíz éve kezdte el a piac DCIM-nek nevezni azokat az átfogó menedzsment megoldásokat, amelyek nemcsak a berendezések felügyeletét végzik, de támogatják az adatközponti üzemeltetés számos folyamatát is az élettartam során. A felhasználó igények változása – az Edge megoldások bevonása, valamint az egyre komplexebb informatikai rendszerek üzemeltetésének egyszerűsítése – megköveteli a változtatást a DCIM rendszerek részéről is. Az EcoStruxure IT rendszerek SaaS megoldásként kínálnak továbbfejlesztett DCIM képességeket a felhasználók számára, megkönnyítve ezzel az elosztott és sokszor élőerős felügyelet nélküli informatikai rendszerek üzemeltetését.

10:40

Kávészünet

11:20

Szekeres Tamás

technológiai igazgató, Duna Elektronika

A CIO szerepe a jövőben

Az új kihívások, az adatok robbanásszerű növekedése, a vállalatok informatikai függősége már megkerülhetetlenné tették, hogy az informatika a céges stratégia egyik legfontosabb alappillérévé váljon. Sokat hallunk a digitális forradalomról, amit röviden Ipar 4.0-nak nevezünk. Az új trendek új igényeket, feladatköröket hívtak életre. Ezzel párhuzamosan a CIO szerepe is jelentősen átalakul, specializálódik.

11:40

Czuczumanov Valentin

Senior Solution Engineer, VMware

Adatközpont gombnyomásra a VMware-rel

Hogyan lehet lehet könnyen, egyszerűen telepíteni és üzemeltetni egy teljesen szoftveresen definiált adatközpontot előkészítve a hibrid működésre a VMware Cloud Foundationnel, ami egyben tartalmazza a szerver-, tároló- és hálózat virtualizációt, kiegészítve ezek automatizált telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges monitoring és menedzsment megoldásokkal.

12:00

Gyepes Máté

kommunikációs vezető, Aruba Cloud

Öko-adatkezelés a jelenben – avagy Green IT tíz évvel később

Az egyre növekedő adatforgalmazás és -tárolás természetes része mindennapjainknak. A szinte végtelen sávszélesség- és tárhelyigénynek nemcsak a tiszta technológiai oldalon nehéz megfelelni, hanem a szükséges infrastruktúra üzemeltetése, annak energiafelhasználása is óriási fejtörést okoz. Lehet-e mindezt "zölden" megvalósítani? Újra szempont lesz a Green IT, csak másképp?

12:20

Csala Zsolt

ügyvezető igazgató, IPR-Insights Hungary

Eszközgazdálkodás mint a kockázatkezelés költséghatékony módszere

A szoftverlicencelés összetettsége és a mind rendszeresebb gyártói (IBM, Microsoft, Oracle, SAP stb.) licencauditok komoly kockázatot jelentenek a gazdálkodó szervezetek számára. A szoftvereszköz-gazdálkodás (SAM) kialakításához és működtetéséhez egyszerre szükséges az informatikai, számviteli és jogi vonatkozások ismerete, ám e szaktudás vállalati szervezeten belüli fenntartása többnyire nem gazdaságos. Az IPR-Insights független szakértőként kínál átfogó SAM megoldásokat és licenctanácsadást nagyvállalatoknak. Az előadás széles körű szoftvergyártói licencelési tapasztalatait mutatja be – aktuális példákon keresztül.

12:40

Ebédszünet

13:40

Leveli András

fejlesztési igazgató, LSK Hungária

Kommunikációs ökoszisztémák a nagyvállalatban

A belső egyeztetések nélkülözhetetlenek. Örök probléma, hogy rengeteg időt rabol el a tényleges munkavégzéstől egy meeting egyeztetése, a tárgyaló lefoglalása, a prezentációs eszközök beüzemelése, majd a megbeszélésről az összefoglaló elkészítése. Pedig mindez megspórolható lenne.

14:00

Rab Gergely

tanácsadó, Dell Magyarország

Ipari pillanatkép és fejlődési irányok

Vajon hol áll a világ a digitalizációt illetően és Magyarországon milyenek a mérőszámok? Lehet-e a termelékenységen digitalizációval segíteni? Hogyan változik az IT szerepe a termelésben? Hogyan lehet hatékony gyártástámogató rendszereket kialakítani? Érdemes-e saját eszközt használni, a felhőből építkezni vagy a “fog computing”-ra hagyatkozni? – ezek talán azok a legfontosabb kérdések, amelyek a jövőképünket és a jelen beruházásait befolyásolják.

14:20

Illés Gábor

business development consultant, Balasys

APIdays – API security trendek 2019

Az információbiztonsági szakemberek gyakran szembesülnek azzal, hogy a védendő rendszereik a legváratlanabb helyeken kapnak léket, kiszivárogtatva ezzel a cég értéket képviselő adatait. A támadási felületet sokszor azok az újszerű megoldások növelik, melyek a szervezet hatékonyságának növeléséhez elengedhetetlenül fontosak. Az egyik ilyen, a gépi kommunikáció során használt interfészek, API-k okozta biztonsági kihívások. Az előadás a Balasys elmúlt egy évének API biztonsággal kapcsolatos tapasztalatait és ezen időszak nagy visszhangot kapott nemzetközi incidenseit összegzi.

14:40

Csizmazia Darab István

IT-biztonsági szakértő, Sicontact

Döntések és következmények a vállalati biztonságban

IT-biztonság nélkül nincs üzletmenet-folytonosság. A CEO-k egy része tudatosan egy kicsit CIO-vá is vált, és átvette a szemléletetüket is. Melyek azok a gyakori hibák, amelyek fájdalmas és drága veszteségeket okozhatnak egy cég életében? És milyen stratégiákat alkalmazhatunk a fejlett kibertámadások kivédésében, megelőzésében?

15:00

Vaspöri Ferenc

IT-biztonsági szakértő, Invitech

Biztonság: amikor egyedül nem megy

Az összetett biztonsági kihívások új IT-biztonsági stratégiát követelnek. Miben tud segíteni a SOC, azaz a Security Operation Center?

15:20

Kávészünet

16:00

Szota Szabolcs

ügyvezető, Smartsurance Technologies

Blockchain az új svájcibicska?

A blockchain is kezd felzárkózni a svájcibicska szerepben a mesterséges intelligenciához – miközben talán még kevesebbet tudunk a működéséről, mint az mesterséges intelligenciáéról. Hol tart most a technológia? Be élehet-e engedni a vállalati rendszerekbe? Csak a startupoknak érdemes vele kísérletezni vagy hagyományos nagyvállalatoknak is? Vannak-e iparágspecifikus megoldások?

16:20

Simon Anita

ügyfélkapcsolati menedzser, TOPdesk

Agilis helpdesk – a Kanban az új varázsszó?

Az agilis informatika világában sokan próbálják bevezetni a scrumot a helpdesken is. A prezentáció erre mutat alternatívát azáltal, hogy megvizsgálja, hogy tud egy Kanban tábla segíteni a first line csapatnak, úgy, hogy a szolgáltatásközpontú IT az ügyfélelégedettséget is szem előtt kell tartsa.

16:40

Tanács Lajos

IT-szervezetfejlesztési szakértő, Wunderplan

Kolbászból van-e az agilis kerítés?

A vállalatoknak egyre nagyobb kihívást jelent a gyorsuló piaci változások követése. Ehhez a szervezeti működést – és abban az IT és az üzleti terület együttműködési formáit – is újra kell tervezni. A közkedvelt kulcsszó az "agilis szervezet". De mit takar ez? Mit tehet ezért az IT, és mit az üzlet?

17:00

Buda Mónika

PMO-vezető, Cetelem

Both András

CTO, IdomSoft

Fejér Gábor

CIO, Erste Bank

moderátor: Szalkai Gergely

projektmenedzsment-szakértő

Agilis vállalat – önszerveződő szervezet [PANELBESZÉLGETÉS]

Milyen lehetőségeket és milyen buktatókat rejt az agilis működésre való átállás? Egy nagyot vagy sok aprót érdemes lépni? Hogyan egyeztethető össze a konzervatív pénzügyi tervezés az agilis működéssel? És még több kérdés az agilitásról, amire a beszélgetők választ keresnek.

17:30

Networking

19:30

Vacsora, esti programok

MÁSODIK NAP [május 10. péntek]

9:00

Szentiványi Gábor [KEYNOTE]

ügyvezető igazgató, ULX

A felhő az új operációs rendszer

Évtizedeken kereszül az operációs rendszer volt mindennek a középpontja, szinte attól függött egy rendszer teljes stabilitása, megbízhatósága, karbantarthatósága. Aztán a hardverektől való függetlenedéssel az erőforrás-virtualizáció vette át ennek a központi szerepnek egy részét. Másrészt az alkalmazásokból induló, de időközben platformmá önállósodott és általánossá váló köztesréteg-funkcionalitás kapta ennek a központi szerepnek a másik részét. Az utóbbi években az erőforrás-virtualizáció és a köztesréteg platform beköltöztek a felhőbe, hogy ott találkozva közösen alkossák az új operációs rendszert. Az előadás ennek a folyamatát, az előnyeit valamint az erre épülő komplex szoftver-infrastruktúrák létrehozásának lehetőségeit mutatja be.

9:30

Kada Zsolt

CIO, GIRO Zrt.

Az azonnali utalás, és ami mögötte van

A Magyarországon hamarosan élesedő azonnali átutalási rendszer komoly kihívások elé állítha a pénzintézeteket, de a tranzakciókat kezelő GIRO Zrt.-t is. Fel lehet-e építeni egy olyan rendszert, ami még karbantartás idejére sem állhat le?

9:50

Polereczki Andrea

CCSO, Inter-Computer

Benyovszky Balázs

szakértő, Inter-Computer

Így neveld az AI-odat...

Pusztán az a dolgunk, hogy létrehozzunk valamit, ami okosabb nálunk; az ezen túl eső problémákat már nem nekünk kell megoldanunk – mondta Eliezer Yudkowsky, a neves amerikai mesterségesintelligencia-kutató.

10:10

Lévay György

kutatási menedzser, Infinite Biomedical Technologies

Mesterséges intelligencia, gépi tanulás – ígéret és gyakorlat

Lévay György saját kutatásai során szembesült azzal, hogy a végtagprotézisek mozgatására hivatott gépi tanulási algoritmusok kilépve a laboratóriumi körülmények közül már közel sem tökéletesek. Milyen távol van ma a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás a való élettől?

10:30

Kávészünet

11:10

Gyires-Tóth Bálint

egyetemi adjunktus, BME, Beszédtechnológia és Intelligens Interakciók Laboratórium

Lévay György

kutatási menedzser, Infinite Biomedical Technologies

moderátor: Barabás Balázs

újságíró

Mesterséges intelligencia, gépi tanulás – ígéret és gyakorlat [PANELBESZÉLGETÉS]

A mesterséges intelligencia és a gépi tanulás azt ígéri, hogy a vállalati adatvagyont minden korábbinál sokkal hatékonyabban ki lehet használni a folyamatok költséghatékonyabbá tételére. De mit mutat a gyakorlat? Milyen messze van ma az elmélet ígéretétől a napi gyakorlat?

11:50

Nagyné Agárdi Györgyi

CIO, Allianz – az Év CIO-ja 2018-ban

Mi főzünk, vagy megyünk a lecsóba?

Egy nagy hagyományú piacon mozgó nagyvállalatnak egyszerre kell megfelelnie a (konzervatív) szabályzói környezetnek és a piac egyre gyorsuló változásának. Hogyan lehet ezt támogatni proaktívan technológiával? Hogyan képes adoptálni ilyen környezet a legújabb technológiákat?

12:10

Dr. Fehér Péter

oktatási dékánhelyettes, egyetemi docens, BCE Gazdálkodástudományi Kar

CIO-szerepek most és a jövőben

Hogyan változott a CIO-k feladata, és hogyan fog változni. Ezt mutatják a magyar és nemzetközi kutatások a vállalati informatika irányításáról.

12:30

Popovicsné Koncsos Brigitta

ügyvezető igazgató, E.ON Business Services Hungary

Alföldi Ferenc

CIO, Budapest Bank

Nagy Róbert Tibor

CIO, HungaroControl

moderátor: Strausz György

a Vezető Informatikusok Szövetségének elnöke

CIO vagy CIO-k?
[PANELBESZÉLGETÉS]

Az elmúlt tíz évben számtalanszor temették a CIO pozíciót, ehelyett azt látjuk, hogy feladata sokrétűbb, összetettebb lett, sokan COO-kká (Chief Operation Officer) váltak; illetve osztódott, ma már sok vállalatnál van például külön digitalizációs vezető (CDO) vagy a Chief Data Officer, Chief Innovation Officer és így tovább. Mi ma a CIO szerepe, és mi lesz 3-5 éves távlatban? Milyen szaktudásra és képességekre van és lesz szüksége?

13:10

Konferenciazárás, sorsolások

13:25

Ebéd

A folyamatosan frissülő információkért térjen vissza oldalunkra!

A szakmai program összeállítását tanácsadó testület segíti:

Nagyné Agárdi
Györgyi

CIO,
Allianz Hungária

Fritsch
Róbert

CIO,
Fővárosi Vízművek

Takács
Tibor

a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége
korábbi elnöke

A CIO HUNGARY 2019 TÁMOGATÓI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.