CIO HUNGARY

EGER, HOTEL EGER & PARK

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO HUNGARY 2021:
TÁJKÉP CSATA UTÁN

2021. szeptember 1-2.

EGER

Hotel Eger & Park

A CIO kollégák egyértelmű visszajelzése is megerősítette, hogy bár a távmunka mindennapi életünk részévé vált, felértékelődtek és a korábbinál is fontosabbá váltak a személyes találkozások. Mivel sem vendégeink biztonságát, sem a CIO Hungary konferencia megszokott színvonalát nem kívánjuk kockára tenni, ebben az évben rendhagyó időpontban, szeptember elején rendezzük meg az ország legnagyobb szabású, IT-vezetőknek szóló kétnapos eseményét.

A súlyos válságok pozitív hozadéka, hogy olyan lépéseket kényszerítenek ki, amelyeket korábban évek alatt sem lehetett keresztülvinni. Egyes becslések szerint például 2020-ban egyetlen év alatt ötévnyi digitalizációs munkát vé-geztek el a vállalatok.

Mindenekelőtt virtualizálódtak: ma már inkább együttműködő dolgozók és informatikai-infokommunikációs eszközök hálózatát jelentik, mint egy jól körülhatárolható fizikai entitást. Másrészt rugalmasabbá váltak, hiszen 2020 éppen azt bizonyította, hogy bármikor bármi bekövetkezhet.

A gyors változások után érdemes megállni egy pillanatra: értékelni az ered-ményeket, stabilizálni a bevált gyakorlatokat és optimalizálni az ad hoc fo-lyamatokat, hogy a végeredmény egy minden eddiginél versenyképesebb vállalat legyen. Konferenciánkon erre az értékelésre helyezzük a hangsúlyt.

A 2020 augusztusában, különleges feltételek között megrendezett CIO Hungary pozitív tapasztalatai alapján abban bízunk, hogy 2021-ben is a megszokott színvonalú eseményen láthatjuk vendégül az informatikai döntéshozókat és támogatóinkat.

A CIO Hungary konferencia zártkörű és ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi lehetőséget a CIO Klub tagjainak VIP vendégként biztosítjuk állandó rendezvényeinkre. Ha Ön is célcsoportunkhoz tartozik, de még nem iratkozott fel szolgáltatásunkra, a regisztrációt követően Önt is értesítjük későbbi eseményeinkről!
» JELENTKEZÉS A CIO KLUBBA »

Célcsoport: nagyvállalatok és a nagy informatikai struktúrával működő szervezetek CIO-i, IT-technológiai vezetői és gazdasági vezetői.

Tervezett létszám: 80-100 fő

KEYNOTE ELŐADÓINK

Szigetvári József

vezérigazgató, Szallas.hu

IT: a válság elleni gyors reagálású haderő

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Szigetvári Józsefet 2011-ben nevezték ki a Szallas.hu élére. Vezetésével vált a cég a régió meghatározó szállásfoglalási portáljává, melynek éves árbevétele a 2011-es 100 millió forintról mára 3,5 milliárd közelébe nőtt. 2003-ban elnyerte az Év Fiatal Informatikai Menedzsere díjat, majd 2017-ben az Év IKT Menedzsere címet is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az IT-intenzív ágazatokban mutatkozott meg a legtisztábban, hogy egy jól felépített infrastruktúra és azt azt üzemeltető és fejlesztő csapat nem csak versenyelőnyt jelent: sok esetben a túlélés zálogává vált. A legizgalmasabb kérdés itt a "hogyan". Erről árul el szakmai titkokat az előadó.

Dr. Cseh Gergő Bendegúz

főigazgató, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Személyes történelmünk a virtuális térben

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Cseh Gergő Bendegúz történész mintegy három évtizede dolgozik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, illetve jogelődjénél a Történeti Hivatalnál. Az utóbbi két évtizedben az intézmény digitalizációjának egyik motorja.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A kutatók 2020 decemberétől online is hozzáférhetnek bizonyos levéltári anyagokhoz az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. A szolgáltatást idén kiterjesztik a saját történetükre kíváncsi laikusokra, akik regisztráció után szintén online olvashatják el azokat az iratokat, amelyeket a rendszerváltás előtt gyűjtöttel róluk vagy felmenőikről az állambiztonságiak. Egy ilyen rendszer elindítása és működtetése azonban csak leírva egyszerű. Hogyan harmonizálható valós időben egy adatszolgáltatás a jogi előírásokkal?

A KONFERENCIA PROGRAMJÁBÓL

Dr. Krasznay Csaba

egyetemi docens, az NKE Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetője

Kiberfüggetlenségi törekvések Európában

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Dr. Krasznay Csaba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének igazgatója. A Magyary E-közigazgatástudományi Egyesület és az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnökségi tagja. 2003-ban a BME-n szerzett diplomát, majd PhD- az NKE-n védte meg 2012-ben katonai műszaki tudományokból. 2011-ben az "Év Útmutató Biztonsági Szakemberének" választották. Felsőoktatási tevékenysége mellett folyamatosan dolgozik piaci közegben is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Európa vezetői egyértelműen felismerték, hogy mind a hardverek, mind a szoftverek, mind a digitális szolgáltatások területén függünk az amerikai és ázsiai megoldásszállítóktól. A pandémia még jobban rávilágított erre a kiberkitettségre. Az előadás áttekinti a jelenlegi vitapontokat, bemutatja a stratégiai megközelítést és kitér néhány műszaki megfontolásra is a választott témában.

Dr. Fehér Péter

dékán, Budapesti Corvinus Egyetem

COVID és digitalizáció: mit mutatnak a számok?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Mielőtt kutató és egyetemi oktató lett volna, Dr. Fehér Péter komoly tapasztalatokat szerzett az iparban (AMM, Budapest Bank, Raiffeisen, InvenQ). Egyik motorja volt annak, hogy Magyarországon elindultak a rendszeres nagyvállalati CIO-kutatások.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Közmegegyezés, hogy a járványhelyzet felpörgette digitalizációt. A piackutatási adatok az eszközvásárlás növekedését világosan mutatják. De a folyamatokban és a fejekben is lezajlott ez a változás. Erről szól a Corvinus Egyetem friss CIO-kutatása.

Michael Høegh Vilain

Director International Sales & Marketing, Capefoxx

Pre-owned software Earn Money & Save Money

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Michael has worked in the IT industry for more than 32 years. Michael has an extensive knowledge about the Software Industry. Worked 10 years in IBM software division and 15 years for Microsoft and 6 years for Crayon Group. Michael joined Relicense in 2018 to help them build up their International busines. Relicense was bought by Capefoxx in 2021.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
The pre-owned licensing market offers organizations the opportunity to reduce costs for licensing Microsoft software immensely, and keep the costs for Microsoft licensing predictable while remain innovative. Typically, the costs for licensing Microsoft software keeps raising. This trend is not that odd if you think about it as well. Microsoft continuously innovates its product range, and with that add functionalities to the existing licenses suites. As a result, the prices for not just the total Microsoft solution, but for the individual licenses increase per contract renewal. But what if your organization does not need these additional functionalities or services (yet)? Normally, your organization will be confronted with the increased costs anyway, but that does not have to be the case any longer.

Pintér Sándor

kereskedelmi igazgató, Delaware Hungary

Technológiai kérdés vagy üzleti modellváltás? Költözés S/4 Hanára

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A közel 30 év tapasztalattal rendelkező, villamosmérnök végzettségű szakember pályafutása során főleg nemzetközi nagyvállalatoknál dolgozott vezető beosztásban, illetve régiós szerepkörben (IBM, Novell Magyarországi Kft. ERP Consulting, Oracle Hungary, SAS Institute.) 2020-től a Delaware Consulting Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Miért üzleti lehetőség az SAP HANA-upgrade? Egyre gyorsabban kell reagálnunk az üzleti változásokra. A jó döntéshez meg kell érteni a kiváltó okokat, elemzeni a kockázatokat, megjósolni a várható eseményeket, szimulálni a különböző üzleti forgatókönyveket. Az ehhez szükséges adatokat tároló ERP rendszer elemző részéhez azonban kell egy jó technológiai platform. De hogyan jön ide a Customer Experience?

Zsoldos Sándor

vezérigazgató, IPR-Insights

Amit mindig tudni akartál az SAP-licencvagyonodról, csak sosem merted megkérdezni

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A legismertebb magyar szoftverlicenc-tanácsadó cég, az IPR-Insights alapító-vezetője rablóból lett pandúr, pályáját ugyanis szoftverkereskedőként kezdte a Microsoftnál.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az összetett SAP-licencelési feltételek miatt szinte minden gazdálkodó szervezetben jelentősen túllicenceltek a felhasználók. A helyzetet bonyolítják a szerep- és jogosultságkezeléssel összefüggő nehézségek és a digitális hozzáférés is. Nehéz tehát az SAP-szerződés minden részletének optimális kihasználása, beleértve az árakat, a százalékos szabályokat, a speciális licenceket, tranzakciókat, üzleti objektumokat, motorokat stb. Az ellőadásból kiderül, milyen eszközökkel és módszerekkel lehet a fenti kihívásokat kezelni, ráadásul úgy, hogy egy gyártói audit se találjon fogást rajta.

Csizmazia-Darab István

IT-bizonsági szakértő, Sicontact

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány: durva incidensek a karanténos távmunka idején

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A programozói pályát az újságírás kedvéért hagyta el, de közel másfél évtizede visszatért eredeti szakmájához. Az újságírást azonban nem adta fel: 2007 óta írja a népszerű Antivírus Blogot. 2014-ben az Év Informatikai Újságírójának választották.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Vírushelyzet a vírushelyzetben, avagy mivel járt az IT biztonság szemszögéből az egyéves lezárás, bezárás, és a minden lehetséges területen bevezetett azonnali homeoffice, online oktatás és munka? A kiberbűnözők különösen nagy hatékonysággal célozták meg a különféle cégeket, vállalatokat, és a kritikus fontosságú infrastruktúrákat.

Simon Anita

sales manager, TOPdesk

Back2school, avagy vissza egy új normába?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Simon Anita a nemzetközi tanulmányoktól a Külügyminisztérium érintésével jutott el az IT-szolgáltatásmenedzsment megoldásokkal foglalkozó TOPdesk Magyarországig, ahol jelenleg sales managerként dolgozik.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A szeptember beköszöntével a diákok visszatérnek a személyes oktatáshoz, a szülők viszont egy új, hibrid munkavégzési normába. A 2020-as vírus általi válságban a távmunka és ezzel együtt az irodaeszközök vásárlásának, kihelyezésének és amortizálásának a mértéke jelentősen változott. Emiatt a vállalati tulajdonban lévő eszközök menedzselése egy sokkal komplexebb kihívás lett. Hogyan lehet erre jövőbiztos folyamatokat kialakítani? Miért jelenthet megoldást az Enterprise Service Management? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az előadás.

Gendúr István

kereskedelmi igazgató, Schneider Electric

Az informatika szerepe az energetikai rendszerekben, avagy a fenntartható fejlődés záloga

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Gendúr István pályafutását villamosmérnökként kezdte a Schneider Electricnél. A vállalnál 2018-tól tölt be vezető pozíciót. 2020 novemberétől igazgatókémnt irányítja a Secure Power & Cooling üzletágat, így ő felel a magas minőségű IT-ipari megoldásokért is. "
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Gyorsuló világunkban egyre nagyobb szerepe van az információ áramlásnak. Szerepét a járványügyi korlátozások tovább erősítették, amoit további beruházásokat és fejlesztéseket generált az IT-iparban. Ezzel azonban óhatatlanul nőtt az energiaigény is. Hogyan tartható ésszerű korlátok között az energiafeléhasználás? Hogyan válhat az ipar 4.0-ból a fentarthatóság kulcsa?

Kiss Zoltán

Senior Systems Engineer, Fortinet

Kreatívan a kreatívok ellen

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Kiss Zoltán diplomája (BME) megszerzése óta elsősorban infokommunikációs területekkel foglalkozott. Mielőtt a Fortinethez csatlakozott, kipróbálta magát a startup világban is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Egy év alatt megváltoztak a munkavégzési szokások, és ez a vállalati hálózatokat is átalakította: támadhatóbbak vagyunk, és szélesebb felületen kell megfelelő kibervédelmet biztosítanunk. A támadók aktívabbak, gyorsabbak és hatékonyabbak lettek. Az előadás bemutatja, hogyan érdemes felépíteni a hatékony hálózatvédelemet, hogy az az egyre gyakoribb Zero day) típusú támadás ellen is védelmet nyújtson.

A CIO HUNGARY 2021 TÁMOGATÓI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.