CIO HUNGARY

EGER, HOTEL EGER & PARK

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO HUNGARY 2021:
TÁJKÉP CSATA UTÁN

2021. szeptember 1-2.

EGER

Hotel Eger & Park

A CIO kollégák egyértelmű visszajelzése is megerősítette, hogy bár a távmunka mindennapi életünk részévé vált, felértékelődtek és a korábbinál is fontosabbá váltak a személyes találkozások. Mivel sem vendégeink biztonságát, sem a CIO Hungary konferencia megszokott színvonalát nem kívánjuk kockára tenni, ebben az évben rendhagyó időpontban, szeptember elején rendezzük meg az ország legnagyobb szabású, IT-vezetőknek szóló kétnapos eseményét.

A súlyos válságok pozitív hozadéka, hogy olyan lépéseket kényszerítenek ki, amelyeket korábban évek alatt sem lehetett keresztülvinni. Egyes becslések szerint például 2020-ban egyetlen év alatt ötévnyi digitalizációs munkát vé-geztek el a vállalatok.

Mindenekelőtt virtualizálódtak: ma már inkább együttműködő dolgozók és informatikai-infokommunikációs eszközök hálózatát jelentik, mint egy jól körülhatárolható fizikai entitást. Másrészt rugalmasabbá váltak, hiszen 2020 éppen azt bizonyította, hogy bármikor bármi bekövetkezhet.

A gyors változások után érdemes megállni egy pillanatra: értékelni az ered-ményeket, stabilizálni a bevált gyakorlatokat és optimalizálni az ad hoc fo-lyamatokat, hogy a végeredmény egy minden eddiginél versenyképesebb vállalat legyen. Konferenciánkon erre az értékelésre helyezzük a hangsúlyt.

A 2020 augusztusában, különleges feltételek között megrendezett CIO Hungary pozitív tapasztalatai alapján abban bízunk, hogy 2021-ben is a megszokott színvonalú eseményen láthatjuk vendégül az informatikai döntéshozókat és támogatóinkat.

A CIO Hungary konferencia zártkörű és ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi lehetőséget a CIO Klub tagjainak VIP vendégként biztosítjuk állandó rendezvényeinkre. Ha Ön is célcsoportunkhoz tartozik, de még nem iratkozott fel szolgáltatásunkra, a regisztrációt követően Önt is értesítjük későbbi eseményeinkről!
» JELENTKEZÉS A CIO KLUBBA »

Célcsoport: nagyvállalatok és a nagy informatikai struktúrával működő szervezetek CIO-i, IT-technológiai vezetői és gazdasági vezetői.

Tervezett létszám: 80-100 fő

KEYNOTE ELŐADÓINK

Szigetvári József

vezérigazgató, Szallas.hu

IT: a válság elleni gyors reagálású haderő

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Szigetvári Józsefet 2011-ben nevezték ki a Szallas.hu élére. Vezetésével vált a cég a régió meghatározó szállásfoglalási portáljává, melynek éves árbevétele a 2011-es 100 millió forintról mára 3,5 milliárd közelébe nőtt. 2003-ban elnyerte az Év Fiatal Informatikai Menedzsere díjat, majd 2017-ben az Év IKT Menedzsere címet is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az IT-intenzív ágazatokban mutatkozott meg a legtisztábban, hogy egy jól felépített infrastruktúra és azt azt üzemeltető és fejlesztő csapat nem csak versenyelőnyt jelent: sok esetben a túlélés zálogává vált. A legizgalmasabb kérdés itt a "hogyan". Erről árul el szakmai titkokat az előadó.

Dr. Cseh Gergő Bendegúz

főigazgató, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Személyes történelmünk a virtuális térben

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Cseh Gergő Bendegúz történész mintegy három évtizede dolgozik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, illetve jogelődjénél a Történeti Hivatalnál. Az utóbbi két évtizedben az intézmény digitalizációjának egyik motorja.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A kutatók 2020 decemberétől online is hozzáférhetnek bizonyos levéltári anyagokhoz az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. A szolgáltatást idén kiterjesztik a saját történetükre kíváncsi laikusokra, akik regisztráció után szintén online olvashatják el azokat az iratokat, amelyeket a rendszerváltás előtt gyűjtöttel róluk vagy felmenőikről az állambiztonságiak. Egy ilyen rendszer elindítása és működtetése azonban csak leírva egyszerű. Hogyan harmonizálható valós időben egy adatszolgáltatás a jogi előírásokkal?

A KONFERENCIA PROGRAMJÁBÓL

Dr. Krasznay Csaba

egyetemi docens, az NKE Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetője

Kiberfüggetlenségi törekvések Európában

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Dr. Krasznay Csaba a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének igazgatója. A Magyary E-közigazgatástudományi Egyesület és az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnökségi tagja. 2003-ban a BME-n szerzett diplomát, majd PhD- az NKE-n védte meg 2012-ben katonai műszaki tudományokból. 2011-ben az "Év Útmutató Biztonsági Szakemberének" választották. Felsőoktatási tevékenysége mellett folyamatosan dolgozik piaci közegben is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Európa vezetői egyértelműen felismerték, hogy mind a hardverek, mind a szoftverek, mind a digitális szolgáltatások területén függünk az amerikai és ázsiai megoldásszállítóktól. A pandémia még jobban rávilágított erre a kiberkitettségre. Az előadás áttekinti a jelenlegi vitapontokat, bemutatja a stratégiai megközelítést és kitér néhány műszaki megfontolásra is a választott témában.

Dr. Fehér Péter

dékán, Budapesti Corvinus Egyetem

COVID és digitalizáció: mit mutatnak a számok?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Mielőtt kutató és egyetemi oktató lett volna, Dr. Fehér Péter komoly tapasztalatokat szerzett az iparban (AMM, Budapest Bank, Raiffeisen, InvenQ). Egyik motorja volt annak, hogy Magyarországon elindultak a rendszeres nagyvállalati CIO-kutatások.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Közmegegyezés, hogy a járványhelyzet felpörgette digitalizációt. A piackutatási adatok az eszközvásárlás növekedését világosan mutatják. De a folyamatokban és a fejekben is lezajlott ez a változás. Erről szól a Corvinus Egyetem friss CIO-kutatása.

Pintér Sándor

kereskedelmi igazgató, Delaware Hungary

Technológiai kérdés vagy üzleti modellváltás? Költözés S/4 Hanára

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A közel 30 év tapasztalattal rendelkező, villamosmérnök végzettségű szakember pályafutása során főleg nemzetközi nagyvállalatoknál dolgozott vezető beosztásban, illetve régiós szerepkörben (IBM, Novell Magyarországi Kft. ERP Consulting, Oracle Hungary, SAS Institute.) 2020-től a Delaware Consulting Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Részletek egyeztetés alatt.

Zsoldos Sándor

vezérigazgató, IPR-Insights

Amit mindig tudni akartál az SAP-licencvagyonodról, csak sosem merted megkérdezni

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A legismertebb magyar szoftverlicenc-tanácsadó cég, az IPR-Insights alapító-vezetője rablóból lett pandúr, pályáját ugyanis szoftverkereskedőként kezdte a Microsoftnál.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az összetett SAP-licencelési feltételek miatt szinte minden gazdálkodó szervezetben jelentősen túllicenceltek a felhasználók. A helyzetet bonyolítják a szerep- és jogosultságkezeléssel összefüggő nehézségek és a digitális hozzáférés is. Nehéz tehát az SAP-szerződés minden részletének optimális kihasználása, beleértve az árakat, a százalékos szabályokat, a speciális licenceket, tranzakciókat, üzleti objektumokat, motorokat stb. Az ellőadásból kiderül, milyen eszközökkel és módszerekkel lehet a fenti kihívásokat kezelni, ráadásul úgy, hogy egy gyártói audit se találjon fogást rajta.

Simon Anita

sales manager, TOPdesk

Back2school, avagy vissza egy új normába?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Simon Anita a nemzetközi tanulmányoktól a Külügyminisztérium érintésével jutott el az IT-szolgáltatásmenedzsment megoldásokkal foglalkozó TOPdesk Kft.-ig, ahol jelenleg sales managerként dolgozik.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A szeptember beköszöntével a diákok visszatérnek a személyes oktatáshoz, a szülők viszont egy új, hibrid munkavégzési normába. A 2020-as vírus általi válságban a távmunka és ezzel együtt az irodaeszközök vásárlásának, kihelyezésének és amortizálásának a mértéke jelentősen változott. Emiatt a vállalati tulajdonban lévő eszközök menedzselése egy sokkal komplexebb kihívás lett. Hogyan lehet erre jövőbiztos folyamatokat kialakítani? Miért jelenthet megoldást az Enterprise Service Management? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az előadás.

Gendúr István

kereskedelmi igazgató, Schneider Electric

Az informatika szerepe az energetikai rendszerekben, avagy a fenntartható fejlődés záloga

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Gendúr István pályafutását villamosmérnökként kezdte a Schneider Electricnél. A vállalnál 2018-tól tölt be vezető pozíciót. 2020 novemberétől igazgatókémnt irányítja a Secure Power & Cooling üzletágat, így ő felel a magas minőségű IT-ipari megoldásokért is. "
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Gyorsuló világunkban egyre nagyobb szerepe van az információ áramlásnak. Szerepét a járványügyi korlátozások tovább erősítették, amoit további beruházásokat és fejlesztéseket generált az IT-iparban. Ezzel azonban óhatatlanul nőtt az energiaigény is. Hogyan tartható ésszerű korlátok között az energiafeléhasználás? Hogyan válhat az ipar 4.0-ból a fentarthatóság kulcsa?

A CIO HUNGARY 2021 TÁMOGATÓI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.