CIO HUNGARY

EGER, HOTEL EGER & PARK

Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO HUNGARY 2021:
TÁJKÉP CSATA UTÁN

2021. szeptember 1-2.

EGER

Hotel Eger & Park

SZIGETVÁRI
József

vezérigazgató,
Szallas.hu

HALÁSZ
Viktor

osztályvezető,
NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály Felderítő Osztály

LITKAI
Gergely

humorista,
Dumaszínház

TOVÁBB A KONFERENCIA PROGRAMJÁRA

A rendezvény a hatályos járványügyi szabályok szerint
CSAK ÉRVÉNYES VÉDETTSÉGI IGAZOLÁSSAL LÁTOGATHATÓ!

A súlyos válságok pozitív hozadéka, hogy olyan lépéseket kényszerítenek ki, amelyeket korábban évek alatt sem lehetett keresztülvinni. Egyes becslések szerint például 2020-ban egyetlen év alatt ötévnyi digitalizációs munkát vé-geztek el a vállalatok.

Mindenekelőtt virtualizálódtak: ma már inkább együttműködő dolgozók és informatikai-infokommunikációs eszközök hálózatát jelentik, mint egy jól körülhatárolható fizikai entitást. Másrészt rugalmasabbá váltak, hiszen 2020 éppen azt bizonyította, hogy bármikor bármi bekövetkezhet.

A gyors változások után érdemes megállni egy pillanatra: értékelni az ered-ményeket, stabilizálni a bevált gyakorlatokat és optimalizálni az ad hoc fo-lyamatokat, hogy a végeredmény egy minden eddiginél versenyképesebb vállalat legyen. Konferenciánkon erre az értékelésre helyezzük a hangsúlyt.

A 2020 augusztusában, különleges feltételek között megrendezett CIO Hungary pozitív tapasztalatai alapján abban bízunk, hogy 2021-ben is a megszokott színvonalú eseményen láthatjuk vendégül az informatikai döntéshozókat és támogatóinkat az ország legnagyobb szabású, IT-vezetőknek szóló kétnapos eseményén.

A CIO Hungary konferencia zártkörű és ingyenes, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A részvételi lehetőséget a CIO Klub tagjainak VIP vendégként biztosítjuk állandó rendezvényeinkre. Ha Ön is célcsoportunkhoz tartozik, de még nem iratkozott fel szolgáltatásunkra, a regisztrációt követően Önt is értesítjük későbbi eseményeinkről!
» JELENTKEZÉS A CIO KLUBBA »

Célcsoport: nagyvállalatok és a nagy informatikai struktúrával működő szervezetek CIO-i, IT-technológiai vezetői és gazdasági vezetői.

Tervezett létszám: 80-100 fő

ELSŐ NAP | szeptember 1. szerda

8:30

Regisztráció

9:30

Köszöntő

9:40

Fritsch Róbert

elnök, Vezető Informatikusok Szövetsége
CIO, Fővárosi Vízművek

Megnyitó: Tájkép csata után

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A mérnök-informatikus végzettségű szakembert a legtapasztaltabb IT-vezetők között tartják számon. Húsz éve irányítja a Fővárosi Vízművek informatikáját. 2014 óta tagja a vezető Informatikusok Szövetségének, melynek 2019 óta alelnöke, idén márciustól pedig elnöke.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Felgyorsult a digitalizáció, az IT-stratégia, az IT-irányítás, ezáltal és az informatikai vezető szerepe is felértékelődött a vállalatoknál. De a felelősségi kör is nagyobb. Új kihívások az informatikai vezetők előtt.

10:00

Szigetvári József

vezérigazgató, Szallas.hu

Hogyan nyerj meg egy válságot

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Szigetvári Józsefet 2011-ben nevezték ki a Szallas.hu élére. Vezetésével vált a cég a régió meghatározó szállásfoglalási portáljává, melynek éves árbevétele a 2011-es 100 millió forintról mára 3,5 milliárd közelébe nőtt. 2003-ban elnyerte az Év Fiatal Informatikai Menedzsere díjat, majd 2017-ben az Év IKT Menedzsere címet is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az IT-intenzív ágazatokban mutatkozott meg a legtisztábban, hogy egy jól felépített infrastruktúra és azt azt üzemeltető és fejlesztő csapat nem csak versenyelőnyt jelent: sok esetben a túlélés zálogává vált. A legizgalmasabb kérdés itt a "hogyan". Erről árul el szakmai titkokat az előadó.

10:30

Simon Anita

sales manager, TOPdesk

Back2school, avagy vissza egy új normába?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Simon Anita a nemzetközi tanulmányoktól a Külügyminisztérium érintésével jutott el az IT-szolgáltatásmenedzsment megoldásokkal foglalkozó TOPdesk Magyarországig, ahol jelenleg sales managerként dolgozik.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A szeptember beköszöntével a diákok visszatérnek a személyes oktatáshoz, a szülők viszont egy új, hibrid munkavégzési normába. A 2020-as vírus általi válságban a távmunka és ezzel együtt az irodaeszközök vásárlásának, kihelyezésének és amortizálásának a mértéke jelentősen változott. Emiatt a vállalati tulajdonban lévő eszközök menedzselése egy sokkal komplexebb kihívás lett. Hogyan lehet erre jövőbiztos folyamatokat kialakítani? Miért jelenthet megoldást az Enterprise Service Management? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az előadás.

10:50

Kiss Zoltán

Senior Systems Engineer, Fortinet

Kreatívan a kreatívok ellen

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Kiss Zoltán diplomája (BME) megszerzése óta elsősorban infokommunikációs területekkel foglalkozott. Mielőtt a Fortinethez csatlakozott, kipróbálta magát a startup világban is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Egy év alatt megváltoztak a munkavégzési szokások, és ez a vállalati hálózatokat is átalakította: támadhatóbbak vagyunk, és szélesebb felületen kell megfelelő kibervédelmet biztosítanunk. A támadók aktívabbak, gyorsabbak és hatékonyabbak lettek. Az előadás bemutatja, hogyan érdemes felépíteni a hatékony hálózatvédelmet, hogy az egyre gyakoribb zero day típusú támadás ellen is védelmet nyújtson.

11:10

Kávészünet, networking

11:50

Gendúr István

kereskedelmi igazgató, Schneider Electric

Az informatika szerepe az energetikai rendszerekben, avagy a fenntartható fejlődés záloga

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Gendúr István pályafutását villamosmérnökként kezdte a Schneider Electricnél. A vállalnál 2018-tól tölt be vezető pozíciót. 2020 novemberétől igazgatóként irányítja a Secure Power & Cooling üzletágat, így ő felel a magas minőségű IT-ipari megoldásokért is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Gyorsuló világunkban egyre nagyobb szerepe van az információ áramlásnak. Szerepét a járványügyi korlátozások tovább erősítették, amoit további beruházásokat és fejlesztéseket generált az IT-iparban. Ezzel azonban óhatatlanul nőtt az energiaigény is. Hogyan tartható észszerű korlátok között az energiafeléhasználás? Hogyan válhat az ipar 4.0-ból a fenntarthatóság kulcsa?

12:10

Fodor Balázs

cloud termékmenedzser, Invitech

Azt értem, hogy gőzgép, de mi hajtja?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Egy híján 20 éve dolgozik az IT-ban. Gondozott IoT termékcsaládot 10 ezer fős nagyvállalat londoni központjában, és fejlesztett felhőalapú digitális aláírás platformot agilisen kis startupnál. Rendkívül szerencsésnek érzi magát, hiszen alkalma nyílt mobile-first stratégiát alkotni, fintech területen wallet megoldásokkal bíbelődni, vagy mobilklinikához IoT connectivityt adni svéd fejlesztőkkel afrikai piacra. Kéretlen (bár néha felkért) szószólója az okos-technológiáknak, büszke evangelista, kocka. Az Invitech felhőalapú termékcsaládjának gazdája stratégiai és operatív szinten egyaránt.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Multi- és hibridfelhő-dilemmák kihangosítva, avagy mindenből a legjobbat. Fejlesztési és üzemeltetési prók és kontrák, az architektúrától a pénzügyi megtérülésig.

12:30

Dr. Szentiványi Gábor

ügyvezető igazgató, ULX

Automatizáljuk az IT-t: mire készüljünk, kiktől kell tartanunk, honnan jön a segítség?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Dr. Szentiványi Gábor a nagyvállalati nyílt forráskódú rendszerek egyik legismertebb hazai evangelistája és technológusa, az ULX Open Source Consulting & Distribution vezetője. Ebben a minőségében számos nagyléptékű innovatív nagyvállalati szoftverarchitektúra tervezésében, stratégiai kialakításában és implementációjában vett részt. Speciális területei az adatközponti automatizáció, felhő- és konténerplatformok, immutábilis szoftverarchitektúrák. A technológiai feladatok mellett az ULX kereskedelmi üzletágát is felügyeli, mely két vezető nyílt forráskódú gyártó, a Red Hat és a Postgres EnterpriseDB értéknövelt hazai disztribúcióját látja el.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A vállalati IT sokszereplős társasjáték. Mindenki lépked előre, néha egymás lábára, van aki több körből is kimarad, van aki pedig egy kört is ráver a többiekre. Ebbe a társasjátékba dobjuk bele az automatizációt, ami sok szereplőnek nagyon kapóra jön, néhányan viszont ellenzik. Sodródók, élen küzdők, aknamunkások: mindenki kiveszi a részét a játékból. Megosztjuk az elmúlt évek automatizációs projektjeinek tapasztalatait, stratégiai és taktikai ötleteket adva a jövőre nézve. Egy érettségi modellt is bemutatunk, hogy mindenki elhelyezhesse magát a táblán. Végül pedig meglepetés is lesz...

12:50

Gacsal József

Country Sales Manager, Tech Data

De most tényleg? Egy disztribútor? Itt?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Az elmúlt két és fél évtizedben több multinacionális cég magyar leányvállalatánál töltött be vezető pozíciót. 2003-tól az Intel magyarországi képviseletének üzletfejlesztési igazgatója, majd 2015-től két éven át a Fujitsu Hungary ügyvezető igazgatója. Idén tavasz óta a Tech Data magyar csapatát erősíti.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Mit akar(hat) itt (egy végfelhasználókhoz szóló eseményen) egy disztribútor? Az előadásból néhány meglepő választ kaphatunk az alábbi kérdésekre:
• Hogyan néz ki egy modern disztribútor szervezete? Kik és milyen feladatokat látnak el?
• Milyen folyamatok és miért zajlanak a világban, és hogyan változnak a szerepek?
• Mi kell ahhoz, hogy egy disztribútor megfeleljen a mai elvárásoknak?
• Miért jó ez az ügyfeleknek?
És a meglepetés...

13:10

Ebédszünet, networking

14:10

Leveli András

termékfejlesztési igazgató, LSK Hungária

Megváltozott kollaborációs és videokonferencia-igények a hibrid érában

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Géptervező mérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte, majd 2008-ban csatlakozott az LSK csapatához, ahol az iskolai interaktív megoldások során szerzett értékesítési és műszaki tapasztalatokra alapozva 2010-ben azt a feladatot kapta, hogy térképezze fel a B2B szektor együttműködésen alapuló folyamatait, vizsgálja meg azok informatikával történő támogathatóságát, és fejlesszen ki egy olyan interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia ökoszisztémát, amely előmozdítja a vállalatoknál a kollaborációs kultúra fejlődését, illetve a munkafolyamatok hatékonyságát.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Mostanra sokaknál megjelent a fény az alagút végén, és a vállalatok nagy része kijelölte a poszt-Covid időszak stratégiai irányait, ami – szinte kivétel nélkül – a Covid előtti és Covid alatti működés hibrid mixtúrájából áll majd össze. De azt biztosan kijelenthető, hogy az "otthonról dolgozáshoz" és a hatékony távoli együttműködéshez alkalmazott interaktív vizuál-kollaborációs és videokonferencia-technológiák az életünk részei maradnak. Sőt! A videós együttműködési piac rendkívüli növekedésen és fejlődésen esett át az elmúlt időszakban, és a felhasználók számának megsokszorozódása teljesen új fejlesztési irányokat jelölt ki. Ezen megváltozott igényekre adott új fejlesztéseket szedtük egy csokorba.

14:30

Sebestény Viktor

rendszermérnök, Inter-Computer Csoport

IBM Power szerverek – Nincs megállás!

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Ő az a szakember, aki szinte mindent tud a mainframe-ekről és a Unixról. Két és fél évtizede foglalkozik nagygépes rendszerekkel az IBM-nél. 2020-ban igazolt az Inter-Computer Csoporthoz.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Mind a mai napig sok érv szól a mainframe-ek mellett. Az IBM folyamatosan fejleszti a Power System családot, amelynek új, 10-es sorozata is számos újdonságot hoz. Az előadásból az újdonságok mellett az is kiderül, hogyan lehet leállás nélkül üzemeltetni Power szervereket magas rendelkezésre állást megkövetelő környezetben.

14:50

Michael Høegh Vilain

Director International Sales & Marketing, Capefoxx

Pre-owned software: Earn Money & Save Money

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Michael has worked in the IT industry for more than 32 years. Michael has an extensive knowledge about the Software Industry. Worked 10 years in IBM software division and 15 years for Microsoft and 6 years for Crayon Group. Michael joined Relicense in 2018 to help them build up their International busines. Relicense was bought by Capefoxx in 2021.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
The pre-owned licensing market offers organizations the opportunity to reduce costs for licensing Microsoft software immensely, and keep the costs for Microsoft licensing predictable while remain innovative. Typically, the costs for licensing Microsoft software keeps raising. This trend is not that odd if you think about it as well. Microsoft continuously innovates its product range, and with that add functionalities to the existing licenses suites. As a result, the prices for not just the total Microsoft solution, but for the individual licenses increase per contract renewal. But what if your organization does not need these additional functionalities or services (yet)? Normally, your organization will be confronted with the increased costs anyway, but that does not have to be the case any longer.

15:10

Pintér Sándor

kereskedelmi igazgató, Delaware Hungary

Technológiai kérdés vagy üzleti modellváltás? Költözés S/4 Hanára

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A közel 30 év tapasztalattal rendelkező, villamosmérnök végzettségű szakember pályafutása során főleg nemzetközi nagyvállalatoknál dolgozott vezető beosztásban, illetve régiós szerepkörben (IBM, Novell Magyarországi Kft., ERP Consulting, Oracle Hungary, SAS Institute). 2020-től a Delaware Consulting Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Miért üzleti lehetőség az SAP HANA-upgrade? Egyre gyorsabban kell reagálnunk az üzleti változásokra. A jó döntéshez meg kell érteni a kiváltó okokat, elemzeni a kockázatokat, megjósolni a várható eseményeket, szimulálni a különböző üzleti forgatókönyveket. Az ehhez szükséges adatokat tároló ERP rendszer elemző részéhez azonban kell egy jó technológiai platform. De hogyan jön ide a Customer Experience?

15:30

Zsoldos Sándor

vezérigazgató, IPR-Insights

Amit mindig tudni akartál az SAP-licencvagyonodról, csak sosem merted megkérdezni

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A legismertebb magyar szoftverlicenc-tanácsadó cég, az IPR-Insights alapító-vezetője rablóból lett pandúr, pályáját ugyanis szoftverkereskedőként kezdte a Microsoftnál.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Az összetett SAP-licencelési feltételek miatt szinte minden gazdálkodó szervezetben jelentősen túllicenceltek a felhasználók. A helyzetet bonyolítják a szerep- és jogosultságkezeléssel összefüggő nehézségek és a digitális hozzáférés is. Nehéz tehát az SAP-szerződés minden részletének optimális kihasználása, beleértve az árakat, a százalékos szabályokat, a speciális licenceket, tranzakciókat, üzleti objektumokat, motorokat stb. Az előadásból kiderül, milyen eszközökkel és módszerekkel lehet a fenti kihívásokat kezelni, ráadásul úgy, hogy egy gyártói audit se találjon fogást rajta.

15:50

Kávészünet, networking

16:30

Csizmazia-Darab István

IT-bizonsági szakértő, Sicontact

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány: durva incidensek a karanténos távmunka idején

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A programozói pályát az újságírás kedvéért hagyta el, de közel másfél évtizede visszatért eredeti szakmájához. Az újságírást azonban nem adta fel: 2007 óta írja a népszerű Antivírus Blogot. 2014-ben az Év Informatikai Újságírójának választották.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Vírushelyzet a vírushelyzetben, avagy mivel járt az IT biztonság szemszögéből az egyéves lezárás, bezárás, és a minden lehetséges területen bevezetett azonnali homeoffice, online oktatás és munka? A kiberbűnözők különösen nagy hatékonysággal célozták meg a különféle cégeket, vállalatokat, és a kritikus fontosságú infrastruktúrákat.

16:50

Dr. Krasznay Csaba

kiberbiztonsági szakértő, Balasys

Kiberfüggetlenségi törekvések Európában

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense, az egyetem Kiberbiztonsági Kutatóintézetének igazgatója. A Magyary E-közigazgatástudományi Egyesület és az Önkéntes Kibervédelmi Összefogás elnökségi tagja. 2003-ban a BME-n szerzett diplomát, majd PhD-ját az NKE-n védte meg 2012-ben katonai műszaki tudományokból. 2011-ben az "Év Útmutató Biztonsági Szakemberének" választották. Felsőoktatási tevékenysége mellett folyamatosan dolgozik piaci közegben is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Európa vezetői egyértelműen felismerték, hogy mind a hardverek, mind a szoftverek, mind a digitális szolgáltatások területén függünk az amerikai és ázsiai megoldásszállítóktól. A pandémia még jobban rávilágított erre a kiberkitettségre. Az előadás áttekinti a jelenlegi vitapontokat, bemutatja a stratégiai megközelítést, és kitér néhány műszaki megfontolásra is a választott témában.

17:10

Ipari kémek a digitalizált vállalatoknál
(panelbeszélgetés)

moderátor: Szalkai Gergely

projekt- és IT-menedzsment tanácsadó

A RÉSZTVEVŐKRŐL ▾

Szarvák Anikó

IT Fejlesztési Menedzser, OTP Bank Elosztott Rendszerek Fejlesztési Igazgatóság
CISSP, CHFI, CEH

Kovács Zoltán

CISSP, IT-biztonsági szakértő, ITBN/Cyber Intel Matrix

Tichy-Rács Bálint

informatikai igazgató, FGSZ Földgázszállító Zrt.

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
Évek óta digitalizációs lázban égnek a vállalatok, így egyre nagyobb felületet adnak az ipari kémekedésben utazó hekkereknek. Fejlett kémeszközökből nincs hiány. De hogyan lehet védekezni ellenük?

19:30

Vacsora, esti programok, networking

Esti programunk idei fellépője:

Litkai Gergely

Karinthy-gyűrűs humorista

A FELLÉPŐRŐL ▾
Litkai Gergely a magyar stand-up comedy egyik megteremtője. A Dumaszínház társulatának tagja és művészeti vezetője, a Comedy Central ex-főszerkesztője, a Rádiókabaré korábbi állandó szerzője, előadója és egyik szóvivője, a Karinthy-gyűrű 2004-es kitüntetettje. A fenntarthatóság szószólója és a céges világ fáradhatatlan elemzője.

MÁSODIK NAP | szeptember 2. csütörtök

9:00

Dr. Cseh Gergő Bendegúz

főigazgató, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára

Személyes történelmünk a virtuális térben

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Cseh Gergő Bendegúz történész mintegy három évtizede dolgozik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, illetve jogelődjénél a Történeti Hivatalnál. Az utóbbi két évtizedben az intézmény digitalizációjának egyik motorja.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
A kutatók 2020 decemberétől online is hozzáférhetnek bizonyos levéltári anyagokhoz az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. A szolgáltatást idén kiterjesztik a saját történetükre kíváncsi laikusokra, akik regisztráció után szintén online olvashatják el azokat az iratokat, amelyeket a rendszerváltás előtt gyűjtöttel róluk vagy felmenőikről az állambiztonságiak. Egy ilyen rendszer elindítása és működtetése azonban csak leírva egyszerű. Hogyan harmonizálható valós időben egy adatszolgáltatás a jogi előírásokkal?

9:30

Nem az embered kevés, hanem a feladatod túl sok: hogyan építs hatékony IT igény- és erőforrásmenedzsmentet?
(tréning, első időpont)

coach: Tanács Lajos

projektmenedzsment-szakértő, Wunderplan

A TRÉNERRŐL ▾
Tanács Lajos programozó matematikus, de karrierje jelentős részében nemzetközi környezetben dolgozott projektmenedzserként és szervezetfejlesztőként. Tapasztalatait élvezetes írásokban osztotta meg a szakmában népszerű Derrick és Harry blogon. 2014-ben alapította a Wunderplan Kft.-t.
A TRÉNING TÉMÁJA ▾
Az IT mint leszállító szervezeti egységre beömlő igények száma a végtelenhez, az erőforrások mennyisége pedig a nullához tart. És akkor jönnek az ad hoc, "neked csak 10 perc..." jellegű kérések. Hogyan lehet ezt kezelni, amikor minden sürgős, fontos és top prioritású a megrendelő számára? Szánjunk egy órát arra, hogy kidolgozzunk egy egyszerű, de hatékony igénymenedzsment-sémát, amit a saját szervezetedben is sikerrel alkalmazhatsz!

9:30

Pesti Tímea

vezérigazgató, Leaseplan Hungária

Ami nem pusztít el, az megerősít

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A Leaseplan vezérigazgatója impresszív karriert tudhat maga mögött. A Novartisnál és a HL Displaynél betöltött vezető pozíciók után 2011-ben csatlakozott a Leaseplanhoz, melyet 2017-től vezérigazgatóként irányít. A szakmapolitikában is aktív szerepet vállal, elnökségi tagja többek között a Magyar Lízingszövetségnek, a Magyar Elektromobilitás Szövetségének és az AmChamnek.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Hogyan változtatta meg az üzlet és az IT viszonyát a pandémia. Meg tudott-e felelni az IT az üzleti elvárásoknak, és tudta-e az IT ajánlatait adoptálni az üzlet saját működésébe? Tapasztalatok és tanulságok az üzleti vezető szemével.

9:50

Dr. Fehér Péter

dékán, Budapesti Corvinus Egyetem

COVID és digitalizáció: mit mutatnak a számok?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
Mielőtt kutató és egyetemi oktató lett volna, Dr. Fehér Péter komoly tapasztalatokat szerzett az iparban (AMM, Budapest Bank, Raiffeisen, InvenQ). Egyik motorja volt annak, hogy Magyarországon elindultak a rendszeres nagyvállalati CIO-kutatások.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Közmegegyezés, hogy a járványhelyzet felpörgette a digitalizációt. A piackutatási adatok az eszközvásárlás növekedését világosan mutatják. De a folyamatokban és a fejekben is lezajlott ez a változás? Erről szól a Corvinus Egyetem és a Bitport friss CIO-kutatása.

10:10

Új helyzetek, új skillek
(panelbeszélgetés)

moderátor: Gazdag Ferenc

CDO, MVM

A RÉSZTVEVŐKRŐL ▾

Fejes Imre

főosztályvezető, Információs Hivatal

Molnár Judit

HR-vezető, Quattrosoft

Oszlánszki Péter

HR- és szervezetfejlesztési vezető, Gloster

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾

A COVID átrendezte a vállalatok belső folyamatait, ami végső soron a dolgozókon csapódott le. Milyen képességek kerültek előtérbe az új helyzetben, hogy változtak meg az IT-csapatoknál a recruitment hangsúlyai? Ki ma az ideális IT-s?

10:45

Nem az embered kevés, hanem a feladatod túl sok: hogyan építs hatékony IT igény- és erőforrásmenedzsmentet?
(tréning, második időpont)

coach: Tanács Lajos

projektmenedzsment-szakértő, Wunderplan

A TRÉNERRŐL ▾
Tanács Lajos programozó matematikus, de karrierje jelentős részében nemzetközi környezetben dolgozott projektmenedzserként és szervezetfejlesztőként. Tapasztalatait élvezetes írásokban osztotta meg a szakmában népszerű Derrick és Harry blogon. 2014-ben alapította a Wunderplan Kft.-t.
A TRÉNING TÉMÁJA ▾
Az IT mint leszállító szervezeti egységre beömlő igények száma a végtelenhez, az erőforrások mennyisége pedig a nullához tart. És akkor jönnek az ad hoc, "neked csak 10 perc..." jellegű kérések. Hogyan lehet ezt kezelni, amikor minden sürgős, fontos és top prioritású a megrendelő számára? Szánjunk egy órát arra, hogy kidolgozzunk egy egyszerű, de hatékony igénymenedzsment-sémát, amit a saját szervezetedben is sikerrel alkalmazhatsz!

10:45

Objective and Key Results: egy egyszerű és univerzális célmeghatározó rendszer, amely eredményekre és együttműködésre sarkall
(tréning)

coach: Marhefka István

agiliscoach és szoftverarchitect, Agiluu

A TRÉNERRŐL ▾
Mint a legtöbb informatikus mérnök, konzervatív rendszerintegrátor cégnél kóstolt bele a szakmába, de dolgozott nemzetközi környezetben, majd startupoknál is. Ma a legjobb DevOps-szakértők között tartják számon.
A TRÉNING TÉMÁJA ▾
Az OKR célmeghatározó rendszer reneszánszát éli. Sok sikeres nagyvállalat használja, mert elősegíti a fókuszált és tiszta célmeghatározást a szervezeti egységek (pl. üzlet és IT) közötti kiegyenlítéssel (alignment). Kiválóan alkalmazható hierarchikus, agilis működés és hibrid működés esetén is arra, hogy egyszerre lássuk a "big picture"-t, és mérhető célokat állítsunk fel. Megszüntethető vele a "fától nem látjuk az erdőt" vagy az agilis rövidtávú (sprint-by-sprint) tervezésből adódó szűklátókörűség. Az OKR-eket megérteni könnyű, de bevezetni már nem feltétlenül. A workshop ebben segít a részvevőknek.

10:50

Kávészünet, networking

11:30

Dr. Herendy Csilla

UX kutató, tréner, egyetemi docens (NKE, BME)

UX, UI: a felszín vagy a lényeg?

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közszervezési és Infotechnológiai Tanszékének docense, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ergonómia tanszékének kutatója. 2012-ben védte meg doktori disszertációját, amelyet Magyarországon elsőként a UX kutatások módszertanáról írt. Több tucat tudományos mű szerzője. Rendszeresen ad elő hazai és nemzetközi egyetemeken, konferenciákon, illetve folyamatosan kutat piaci közegben is.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Egyre gyakrabban hallani: ma nem a termék vagy a szolgáltatás az áru, hanem az ügyfélélmény. Igaz ez? És ha igen, mit tehetünk azért, hogy a mi árunk is vonzó legyen?

11:50

Az ügyfélémény, és ami mögötte van
(panelbeszélgetés)

moderátor: Hazslinszky Ákos

CIO, Budai Egészségközpont

A RÉSZTVEVŐKRŐL ▾

Both András

fejlesztési vezető, DKF

Szögi Ágnes

digitális csatornákért felelős vezető, Erste Bank

A BESZÉLGETÉS TÉMÁJA ▾
Hogyan lehet megtalálni a hatékonysági optimumot az ügyfélélmény – mikroszolgáltatások – monolit rendszerek háromszögében?

12:00

Egy játék, ami nem játék: biztonsági vészhelyzetek kezelése
(tréning)

coach: Merx Balázs

etikus hekker, biztonsági oktató

A TRÉNERRŐL ▾
Merx Balázs mind multinacionális, mind hazai cégeknél letette a névjegyét az elmúlt években etikus hekkerként, biztonsági tanácsadóként. Ám ő sem etikus hekkernek született, sok tanulás és gyakorlat után vált a terület elismert szakemberévé és oktatójává. Manapság elsősorban külföldön kamatoztatja tudását, így az ott szerzett tapasztalataiból is ízelítőt ad a tréningen.
A TRÉNING TÉMÁJA ▾
Veszélyben a cég IT-rendszere! Ipari kémek lapulnak a bitek között! Lehet gyorsan, de megfontoltan dönteni? Balázs vezetésével egy olyan gyakorlaton vehetünk részt, amelyben kipróbálhatjuk döntési és helyzetfelismerési képességünket egy gyorsan változó veszélyhelyzetben. A tréning egyben verseny is, ahol a díjak sem maradhatnak el.

12:30

Popovics László

innovációs vezető, OTP Bank

Mesterséges intelligencia: az, amire gondolunk? Lehetőségek és korlátok az MI gyakorlati alkalmazásában

AZ ELŐADÓRÓL ▾
SAP-tanácsadástól jutott el olyan innovatív technológiák kutatásáig, mint a blockchain és a mesterséges intelligencia. Közel két évig vezette az Enterprise Ethereum Alliance multiplatform munkacsoportját. Másfél évtizede dolgozik az OTP Banknál, ahol jelenleg az Elosztott Rendszerek Igazgatóságát vezeti.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Akkor lesz hasznos eszköz, ha értjük a működését. Lehet érteni az MI-t? Hogyan lehet összekapcsolni a hagyományos logikán alapuló rendszerekkel? És melyikre hallgassunk, ha a két típusú rendszer eredményei ellentmondanak egymásnak?

12:50

Halász Viktor

rendőr százados, az NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztály Felderítő Osztályának vezetője

Vállalatok a kiberbűnözők célkeresztjében

AZ ELŐADÓRÓL ▾
A szakember diplomáit a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Miskolci Egyetem jogi karán szerezte. Pályáját Egerben kezdte, ahol a gazdasági bűnözés elleni osztályt irányította. 2015-től a Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának munkatársa. A Főosztály munkáját 2020 januárjától megbízott főosztályvezetőként irányítja.
AZ ELŐADÁSRÓL ▾
Súlyos nemzetközi incidensek sora bizonyítja: a digitalizáció mellékhatásaként soha nem látott mértékben nőtt a vállalatok kibertámadásoknak való kitettsége. Mi a helyzet Magyarországon? Mennyire készültek fel a hazai vállalatok a digitalizációs kényszernek erre a kiszámítható hatására? Van-e ipari kiberkémkedés itthon? Melyek a tipikus támadási módok? Ezekre a kérdésekre is válaszokat ad az előadás.

13:10

Konferenciazárás, sorsolások

13:25

Ebéd, networking

A CIO HUNGARY 2021 TÁMOGATÓI

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.