Árak, megjelenési idők, funkciók; minden, amit már tudni lehet az új készülékekről.

A Google rebrandeli új okostelefonjait, így az eddig megszokott Nexus márkanév alatt több készülék már nem jön a piacra. Az új kommunikációs eszközök Pixel elnevezés alatt futnak majd; ráadásul mindjárt kettő lesz belőlük. A Pixel és Pixel XL egyaránt októberben jön, vagyis egy hónappal a küszöbön álló – egészen pontosan ma esedékes – iPhone 7 bemutatkozó után. Mindjárt a második őszi hónap elején: a beszámolók szerint negyedikére időzíti a Google az új modellek indulását.

Ugyan egyelőre nem tudni, milyen áron kerülnek forgalomba a Pixelek, a Nexus 6P 32 és 64 GB-os változatának ára jó kiindulási alap lehet. Előbbi 500 fontos, utóbbi 550 fontos összegért debütált, ami átszámítva 180 és 200 ezer forintot jelent.

Építsd magad
Noha a moduláris felépítésű, elemenként összerakható mobiltelefonok koncepciójának kutatását felfüggesztette a Google, a koncepció nem halt meg teljesen. Az LG G5 telefonja kapcsán mutatta be a moduláris bővíthetőség lehetőségét, mely habár nem aratott osztatlan sikert a felhasználók között, a vállalat mégis elkötelezte magát a koncepció továbbvitele mellett, jelentette be az LG Hong Kongban.

Hasonlóval kísérletezik a Lenovo is a Moto Z kapcsán: a telefon extra akkumulátorokat és a hangkeltés tekintetében történő upgrade funkciókat kínál a hátlap cseréjével. Ellentétben a G5-tel, melynél az akkumulátort el kell távolítani a modulok cseréjéhez, a Moto Z esetében mágnesek segítségével történik a csatlakoztatás.

Na de ki készíti?

Az új eszközök gyártója egyelőre a nagy titkolózás miatt nem ismert, a Google pedig hivatalosan nem is közölt semmit ezzel kapcsolatban. Ugyanakkor a spekulációk szerint a HTC-re esett az amerikai keresőóriás választása, amit az is alátámaszt, hogy a kínai vállalat nemrég írt alá egy hároméves megállapodást az Alphabettel, a Google ernyőszervezetével.

Mindeközben hír érkezett arról is, hogy a keresőóriás új, 7 inch képátlóval bíró táblagépét a Huawei céggel közösen hozzák tető alá, sőt, arról is írtak egyes források, hogy a Google saját maga rakhatja össze okostelefonját.

Az Android Police révén az is tudható már, hogyan fognak kinézni az új modellek. Ezek azonban nem hivatalos képek, úgyhogy a végleges változat külseje eltérhet a képen látottól. A hátlapon található három apró lyuk körül még nagyobb a bizonytalanság, hiszen ezek bármit rejthetnek. Lézeres fókusztól kezdve, a mikrofonon át egy második érzékelőig – a spekulációk köre igen széles.

Jelenlegi ismereteink szerint ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik majd a Google Pixel. A két modell egyébként gyakorlatilag ugyanúgy fog kinézni, attól eltekintve, hogy az XL változat - nem meglepő módon - nagyobb lesz. Feltételezések szerint 5 és 5,5 inch képátlóval bírnak majd az AMOLED kijelzők.

Ami a váz alatt rejlik

Kőbe vésve még ezek az információk sincsenek, de valószínűleg a Qulacomm Snapdragon 821 processzorára fognak alapulni a Pixelek. 4 GB RAM, 32-128 GB tárhely illetve 12 megapixeles duál és 8 megapixeles frontoldali kamera jellemzi őket. A nagyobb modellben 13 megapixeles felbontású lehet a hátoldali kamera.

Az India Today még az akkumulátor kapacitását is tudni véli. Eszerint a Pixel 2 770 mAh, a Pixel XL pedig 3 450 mAh kapacitású telepekkel bír majd, de a készülékek üzemidejére vonatkozó becslések még ezek ismeretében sem vállalkozott senki.

Természetesen Android 7.0-ra alapulnak majd az okostelefonok. A Nougat számos új funkciót hoz, többek között osztott képernyős üzemmódot, megerősített biztonsági képességeket (például file-alapú titkosítást) és a Vulkan API támogatását (bővebben itt). A mobil operációs rendszer támogatja a Google Android alapú Daydream virtuális valóság platformját – erről részletesebben itt tájékozódhat.

Mobilitás

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.