Ezt úgy kell érteni, hogy a kollaborációs alkalmazás egyes, jelenleg a Microsoft 365-ben elérhető funkcióját már csak a február elején érkező Teams Premiumban lehet elérni.

Február elejétől teszi általánosan elérhetővé a Microsoft az újjászülető Teams Premiumot. Néhány olyan funkció, amely jelenleg a Microsoft 365-ben is elérhető, átkerül az új – természetesen drágább – termékbe. (Az újjászületés úgy értendő, hogy korábban futott már ilyen néven Teams-kiadás.)

Az új prémium kollaborációs csomagot 2022 októberében, az Ignite-on jelentették be, és december közepén adták ki a preview-ját. Használatához a Microsoft 365-előfizetéshez vásárolható kiegészítő licencre van szükség. A The Register szerint februártól az alábbi funkciókat használhatják kizárólag a Teams Premium előfizetői:

● feliratozás fordítása élőben;
● megjelölhető a Teams-felvételek idővonalán (timeline marker), hogy egy résztvevő mikor csatlakozott, illetve lépett ki a megbeszélésből;
● szervezeti arculathoz szabható Together mód (amikor együtt jeleníthetők meg valamilyen virtuális környezetben a megbeszélés részvevői);
● a virtuális találkozókra vonatkozó SMS-értesítések, a szervezeti analitika a Teams admin központjában, valamint az ütemezett várólista nézet.

Emellett vannak eleve a Premium kiadáshoz fejlesztett funkciók. A Teams webináriumokat segíti, hogy a regisztrációk manuálisan is jóváhagyhatók, létre lehet hozni várólistát a jelentkezőknek, beállítható e-mailes emlékeztető kiküldése a résztvevőknek. Van egy ún. virtuális "greenroom" funkció is, ahol a webinárum előadói, szervezői beszélgethetnek, mielőtt az esemény élővé válik.

Van végponti titkosítás (50-nél több résztvevő esetén), címkézhető a megbeszélések érzékenysége, és az is szabályozható, hogy egy meetingen kinek legyen joga rögzíteni az elhangzottakat.

A Microsoft állítása szerint a Teams Premium úgy egyesíti a különböző kollaborációs funkciókat, hogy a felhasználónak ne kelljen több eszközt használnia.

Harminc nap próba, utána legalább havi 10 dollár

Mint a Microsoft oldalán olvasható, a Microsoft 365-előfizetők a szolgáltatás adminportálján regisztrálhatnak a próbaverzióra, amit aktiválás után 30 napig használhatnak a próbaverzióhoz rendelt felhasználók. Emellett elérhető a nyilvános preview is, melyet nem kell hozzárendelni a végfelhasználókhoz.

A Microsoft tavaly októberben, a termék bejelentésekor azt írta (igaz, csak lábjegyzetben), hogy a Teams Premium várható listaára felhasználónként és havonta 10 dollár lesz. Azóta azonban sok minden történt, azaz a kalkulációval érdemes várni a végleges ár bejelentéséig.

Cloud & big data

Nem a munkahelyünket, hanem a fizetésünket fenyegeti az MI

Az Európai Központi Bank szerint nem pont az lehet a probléma a mesterséges intelligenciával, amitől a legtöbben félnek, de a technológia munkaerőpiaci hatásai egyelőre homályosak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.