Ezt úgy kell érteni, hogy a kollaborációs alkalmazás egyes, jelenleg a Microsoft 365-ben elérhető funkcióját már csak a február elején érkező Teams Premiumban lehet elérni.

Február elejétől teszi általánosan elérhetővé a Microsoft az újjászülető Teams Premiumot. Néhány olyan funkció, amely jelenleg a Microsoft 365-ben is elérhető, átkerül az új – természetesen drágább – termékbe. (Az újjászületés úgy értendő, hogy korábban futott már ilyen néven Teams-kiadás.)

Az új prémium kollaborációs csomagot 2022 októberében, az Ignite-on jelentették be, és december közepén adták ki a preview-ját. Használatához a Microsoft 365-előfizetéshez vásárolható kiegészítő licencre van szükség. A The Register szerint februártól az alábbi funkciókat használhatják kizárólag a Teams Premium előfizetői:

● feliratozás fordítása élőben;
● megjelölhető a Teams-felvételek idővonalán (timeline marker), hogy egy résztvevő mikor csatlakozott, illetve lépett ki a megbeszélésből;
● szervezeti arculathoz szabható Together mód (amikor együtt jeleníthetők meg valamilyen virtuális környezetben a megbeszélés részvevői);
● a virtuális találkozókra vonatkozó SMS-értesítések, a szervezeti analitika a Teams admin központjában, valamint az ütemezett várólista nézet.

Emellett vannak eleve a Premium kiadáshoz fejlesztett funkciók. A Teams webináriumokat segíti, hogy a regisztrációk manuálisan is jóváhagyhatók, létre lehet hozni várólistát a jelentkezőknek, beállítható e-mailes emlékeztető kiküldése a résztvevőknek. Van egy ún. virtuális "greenroom" funkció is, ahol a webinárum előadói, szervezői beszélgethetnek, mielőtt az esemény élővé válik.

Van végponti titkosítás (50-nél több résztvevő esetén), címkézhető a megbeszélések érzékenysége, és az is szabályozható, hogy egy meetingen kinek legyen joga rögzíteni az elhangzottakat.

A Microsoft állítása szerint a Teams Premium úgy egyesíti a különböző kollaborációs funkciókat, hogy a felhasználónak ne kelljen több eszközt használnia.

Harminc nap próba, utána legalább havi 10 dollár

Mint a Microsoft oldalán olvasható, a Microsoft 365-előfizetők a szolgáltatás adminportálján regisztrálhatnak a próbaverzióra, amit aktiválás után 30 napig használhatnak a próbaverzióhoz rendelt felhasználók. Emellett elérhető a nyilvános preview is, melyet nem kell hozzárendelni a végfelhasználókhoz.

A Microsoft tavaly októberben, a termék bejelentésekor azt írta (igaz, csak lábjegyzetben), hogy a Teams Premium várható listaára felhasználónként és havonta 10 dollár lesz. Azóta azonban sok minden történt, azaz a kalkulációval érdemes várni a végleges ár bejelentéséig.

Cloud & big data

Big4-tanácsadó lesz a ChatGPT: az adóbevallást is megcsinálja

Megállapodott az OpenAI és a PwC: első körben a Big4 továbbértékesíti a ChatGPT-t, illetve százezer alkalmazottja használhatja a munkájához.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.