Negyven nap múlva a cég jubileumi zászlóshajója, az S10-széria mellett a régóta várt hajtogatható telefon-tabletet is megmutatják majd teljes valójában.

A Samsung a korábbi években a rendszerint február végén-március elején megtartott barcelonai Mobile World Congress (MWC) keretében állt elő a Galaxy S sorozat aktuálisan legfrissebb tagjával. Idén azonban megtörik a tradíciót és mind a helyszín, mind az időpont más lesz.

Sietős nekik

A The Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a tizedik generációt képviselő S10 február 20-án fog debütálni, ráadásul rögtön két eseményen. Az egyik bemutató Los Angelesben, a másik Londonban lesz. Azaz a cég igyekszik még az MWC keltette "zaj" előtt ellőni a puskaporát, ezzel biztosítva azt, hogy az eszközök kellő figyelmet kapnak a hírekben és a közösségi médiában.

A hagyományok elhagyása és a sietség mögötti motívumként nem nehéz felfedezni a gyengélkedő üzleti eredményeket. A Samsung ugyanis, hasonlóan az Apple-höz, elég gyatra mutatókkal zárta 2018-at. A dél-koreai céget nem csak saját termékeinek eladási problémái sújtják, hanem az is, hogy az amúgy riválisként is funkcionáló Apple az iPhone-ok gyenge kereslete miatt kevesebb megrendelést ad az almás termékekbe alkatrészeket szállító Samsungnak.

Éppen ezért a szokásosnál is fontosabb lenne, hogy a vállalat csúcstermékei sikeresen debütáljanak. Minderre a Galaxy S széria tizedik iterációjának, pusztán a kiszivárgott specifikációkat nézve, meg is van az esélye. Tavaly az S9 nem hozott különösebb újdonságot, így az S10 jelentheti az első valódi szintlépést 2017 eleje óta.

A tűzhöz közeli informátorokat idéző amerikai lap szerint az S10 három változatban kezdi meg hódító körútját, amelyek méretben, képességekben és természetesen árban is különböznek majd. A negyedik, 5G hálózatokat is használni képes prémium verzió pedig valószínűleg csak valamikor később tavasszal érkezik meg a polcokra. A változatok pontos árazásával kapcsolatban egyelőre csak találgatások vannak.

Hajtás, pajtás!

A februári bemutatók másik fontos szereplője lesz az egyelőre még elnevezési gondokkal küzdő, hajlítható kijelzővel érkező, telefonként és táblagépként is használható új családtag, amelyet tavaly novemberben csak távolról, felületesen mutattak meg a cég fejlesztői konferenciáján. Az értesülések alapján majdnem 1800 dollárért kínált technológiai újdonság Galaxy Fold, Galaxy F vagy simán Fold néven kerülhet forgalomba, várhatóan áprilisban.

A Samsung orra alá némi borsot tört tavaly novemberben egy kisebb kínai gyártó, amelyik pár nappal a dél-koreaiak első sajtóbemutatója előtt debütált saját hajlítható mobil eszközével. A Royole ráadásul a forgalmazási versenyt is megnyerte, hiszen a FlexPai azonnal előrendelhetővé is vált, igaz, csak legkorábban december végére vállalt szállítással.

Konzumer tech

Új biztonsági mentési szolgáltatással jelentkezett az AWS

Az AWS Backuppal az ügyfelek az összes adatukat egy teljesen menedzselt központi tárolóba menthetik.
 
Kétségtelenül nagy jövő előtt állnak a HCI platformok, hiszen már eddig is számos helyzetben bizonyítottak. Ugyanakkor nem mindenkinek csodaszer; az alábbi dolgokra érdemes odafigyelni.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.