Negyven nap múlva a cég jubileumi zászlóshajója, az S10-széria mellett a régóta várt hajtogatható telefon-tabletet is megmutatják majd teljes valójában.
Hirdetés
 

A Samsung a korábbi években a rendszerint február végén-március elején megtartott barcelonai Mobile World Congress (MWC) keretében állt elő a Galaxy S sorozat aktuálisan legfrissebb tagjával. Idén azonban megtörik a tradíciót és mind a helyszín, mind az időpont más lesz.

Sietős nekik

A The Wall Street Journal értesülései szerint ugyanis a tizedik generációt képviselő S10 február 20-án fog debütálni, ráadásul rögtön két eseményen. Az egyik bemutató Los Angelesben, a másik Londonban lesz. Azaz a cég igyekszik még az MWC keltette "zaj" előtt ellőni a puskaporát, ezzel biztosítva azt, hogy az eszközök kellő figyelmet kapnak a hírekben és a közösségi médiában.

A hagyományok elhagyása és a sietség mögötti motívumként nem nehéz felfedezni a gyengélkedő üzleti eredményeket. A Samsung ugyanis, hasonlóan az Apple-höz, elég gyatra mutatókkal zárta 2018-at. A dél-koreai céget nem csak saját termékeinek eladási problémái sújtják, hanem az is, hogy az amúgy riválisként is funkcionáló Apple az iPhone-ok gyenge kereslete miatt kevesebb megrendelést ad az almás termékekbe alkatrészeket szállító Samsungnak.

Éppen ezért a szokásosnál is fontosabb lenne, hogy a vállalat csúcstermékei sikeresen debütáljanak. Minderre a Galaxy S széria tizedik iterációjának, pusztán a kiszivárgott specifikációkat nézve, meg is van az esélye. Tavaly az S9 nem hozott különösebb újdonságot, így az S10 jelentheti az első valódi szintlépést 2017 eleje óta.

A tűzhöz közeli informátorokat idéző amerikai lap szerint az S10 három változatban kezdi meg hódító körútját, amelyek méretben, képességekben és természetesen árban is különböznek majd. A negyedik, 5G hálózatokat is használni képes prémium verzió pedig valószínűleg csak valamikor később tavasszal érkezik meg a polcokra. A változatok pontos árazásával kapcsolatban egyelőre csak találgatások vannak.

Hajtás, pajtás!

A februári bemutatók másik fontos szereplője lesz az egyelőre még elnevezési gondokkal küzdő, hajlítható kijelzővel érkező, telefonként és táblagépként is használható új családtag, amelyet tavaly novemberben csak távolról, felületesen mutattak meg a cég fejlesztői konferenciáján. Az értesülések alapján majdnem 1800 dollárért kínált technológiai újdonság Galaxy Fold, Galaxy F vagy simán Fold néven kerülhet forgalomba, várhatóan áprilisban.

A Samsung orra alá némi borsot tört tavaly novemberben egy kisebb kínai gyártó, amelyik pár nappal a dél-koreaiak első sajtóbemutatója előtt debütált saját hajlítható mobil eszközével. A Royole ráadásul a forgalmazási versenyt is megnyerte, hiszen a FlexPai azonnal előrendelhetővé is vált, igaz, csak legkorábban december végére vállalt szállítással.

Konzumer tech

Japánban tényleg komolyan gondolják a repülő autókat

A SkyDrive nevű startup technológiai befektetők és a japán kormányzat támogatását is élvezi az árában és méretében is a hagyományos autókat idéző légi járművek fejlesztésében.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.