Ha akarjuk. A neve Galaxy F lesz, és várhatóan márciusban érkezik az 5G-s Galaxy S10-zel együtt.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség beszámolója szerint a Samsung 2019 márciusában adja ki a múlt szerdán San Franciscóban bemutatott hajlítható okostelefont. A hosszú ideje lebegtetett készülékről akkor annyi derült ki, hogy egy 7,3 hüvelykes, kettéhajtva pedig 4,6 hüvelykes képátlójú mobilról van szó, amely kettéhajtva is csak annyira vastag, mint egy kövérebb okostelefon – a prototípust azonban senki sem nézhette meg közelebbről, így maradtak a nézőtérről lőtt felvételek és a Samsung renderelt videói.

A mostani érteülések alapján a telefon neve Galaxy F lesz, talán az angol foldable (összehajtható) szóra utalva. A Yonhap szerint az új eszöz áráról egyelőre nem született döntés, de iparági elemzők 1700 dollár környékére (egészen pontosan 2 millió dél-koreai wonra, vagyis 1770 dollárra) becsülik. Ez nyilván erősen behatárolja majd a keresletet, bár a Samsung Electronics elnöke korábban mér elárulta, hogy a vállalat az első körben is legalább egymillió darabos tételt szállítana az új készülékből.

Mostantól az appokon múlik minden

A hírügynökség azt írja, hogy a Galaxy F egyszerre érkezik majd meg az 5G-s Galaxy S10 és S10+ modellekkel, és már a februári Mobile World Congress kiállításon közszemlére teszik, hogy a következő hónap közepe táján beindítsák az értékesítést is. Az új interfész sikere mindenki szerint nagyban függ majd az alkalamzásfejlesztőktől, akik a Samsung reményei szerint a következő időszakban előállnak majd mindenféle okossággal, hogy funkciókat (vagy általában: értelmet) adjanak az UI speciális kialakításának.

Ezen a kommentárok szerint nem csak a Galaxy F sikere, de közvetve a Samsung mobil részlegének helyzete is múlhat, miután az elektronikai vállalat mobilos üzletágának nyereségesség folyamatos csökken, nem utolsósorban az innovatívnak tartott eszközök vagy felhasználások elmaradása miatt. Bár az valószínűtlen, hogy a Galaxy F-ről jövő februárig ennél sokkal több kiderülne, az eddigi ismeretek alapján biztosan felbukkan majd egy nagy csomó videó, amely megpróbálja három dimenzióban vizualizálni a hajítható Samsung-telefonokat. Itt az egyik legelső példa:
 

 

Konzumer tech

Elkezdett tetőzni a közösségi médiára fordított figyelem

Egy átfogó nemzetközi kutatás arra jutott, hogy sok régióban megállt, sőt néhol csökkent is az átlagos idő, amennyit az emberek naponta a közösségi média bugyraiban töltenek.
 
Mostanáig szinte mindig bízhattunk érzékszerveinkben. A deepfake jelenség miatt azonban olyan pillanathoz érkeztünk a történelemben, ami után többé nem lehet biztosak a látottak, hallottak valódiságában. Teljesen a gépekre leszünk utalva?

a melléklet támogatója az ITBN

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.