A techszektorban általában a tengerentúli vállalatok mazsoláznak az itteni reménységek között. Ezúttal azonban a francia Thales kebelezi be a 3,6 milliárd dollárra értékelt amerikai Imperva kiberbiztonsági céget.

Az űrkutatás és a védelmi szektor mellett az utóbbi időben a kiberbiztonsági piacon is igen aktív francia Thales a héten hozta nyilvánosságra, hogy 3,6 milliárd dolláros cégértékelés mellett felvásárolja az adat- és alkalmazás-kiberbiztonsági megoldásokra fókuszáló amerikai Impervát. Az eladó a területen nagy kedvvel üzletelő Thoma Bravo. A magántőke-befektetési társaság nem járt rosszul, mivel 2019-ben 2,4 milliárd dollárért vette fel portfóliójába.

A 2002-ben még WebCohort néven alapított, de 2004-től Impervaként ismert kaliforniai székhelyű vállalkozás nyolc évig a New York-i tőzsdét is megjárta, mielőtt a Thoma Bravo kivezette volna. Szoftverportfóliója az alkalmazás- és adatbiztonság területét lefedő termékekből áll, amelyek helyben, felhős és hibrid környezetben is alkalmazhatók. Az Imperva a végponti védelemtől kezdve a DDoS-támadások elhárításán át az API-biztonságig számos szolgáltatást kínál, de végez (adat)kockázatelemzést és egyéb biztonsági monitorozást is.

Mindez pedig a jelek szerint jól illeszkedik a Thales egyre csak hízó biztonsági portfóliójába. A francia vállalat a felvásárlást fontos lépésnek minősítette afelé, hogy "világszínvonalú globális kiberbiztonsági integrált szereplővé" váljon, mivel az egyesülés "a kiberbiztonsági üzletágát a következő szintre emeli".

A párizsi székhelyű vállalat menedzsmentje úgy kalkulál, hogy a biztonsági divízió várható bevételei éves szinten meghaladhatják a 2,4 milliárd eurót (az átszámítva 2,65 milliárd dollárból 500 milliót szállíthat az Imperva). A Digital Identity and Security (DIS) üzletág a tervek szerint 2024 és 2027 között átlag 6-7 százalékot növekedhet évente.

Régóta gyúrnak rá

A Thales az utóbbi években nagyon szisztematikusan építi biztonsági portfólióját. Ebbe a folyamatba illeszkedik számos komoly felvásárlás is, amelyek közül mindenképpen említést érdemel a Gemalto-ügylet még 2017 végéről. A Thales ugyanis a szintén francia Atos orra elől happolta el az ipari IoT és a kártyabiztonság területén fontos szereplőnek számító holland céget. Tavaly két európai kiberbiztonsági vállalat, az S21SEC és az Excellium került a kosárba, idén pedig ez már nem is az első akvizíció, hiszen az ausztrál Tesserent startup felvásárlása is éppen most zajlik.

Biztonság

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.