116 millió dollárt kalapozott össze a 21 Inc. Befektetési nagyágyúk álltak mögé – de nem feltétlenül a bitcoin, sokkal inkább a mögötte álló technológia lehetőségei érdeklik őket.

Arról már többször írtunk, hogy a nagy árfolyam-ingadozása ellenére egyre jobban beszivárog a mainstream gazdaságba a bitcoin mint fizetőeszköz. Legutóbb a Microsoft szállt be a támogatók közé, de a Dell vagy a payPal már korábban is lehetővé tette a virtuális fizetőeszköz használatát.

Most egy nagyon friss stratup, a 21 Inc. kapott a kockázati befektetők nagyágyúitól sok pénzt: 116 millió dollárt. A pénzt az Andreessen Horowitz, az RRE Ventures, a Yuan Capital, a Khosla Ventures és a Data Collective adta össze.

A befektetés érdekessége azonban az, hogy úgy tűnik, nem a virtuális valuta vonzotta a befektetőket. Erre utal, hogy cégen belülre került a Qualcomm is, amely elsősorban a technológiában lát fantáziát. Az ugyanis valószínűleg sokkal szélesebb körben alkalmazható, mint a meglehetősen bizonytalan virtuális pénz.

Ezt emelte ki a 21 Inc. társalapító vezérigazgatója, Matthew Pauker is. Szerinte ugyanis a Qualcomm gyártási kapacitásával – és nem utolsósorban – ismertségével új területek nyílhatnak meg előttük. Például a Qualcomm által erősen támogatott konzumer Internet of Things eszközökbe is beépíthetők lesznek a bitcoin technológiák. Az eszközök gyártását pedig szintén segítheti a Qualcomm gyártási kapacitása.

Mindenekelőtt a bitcoin tranzakciókat nyilvántartó, mintegy a rendszer főkönyvét képező blockchain játszhat szerepet. Ez segítheti például az ügyvédek nélkül is nagy biztonságot nyújtó ún. okos szerződések elterjedését vagy például a hamisíthatatlan online szavazások lebonyolítását. Az okos eszközök esetében pedig segítheti a biztonságos információáramlást, amit például minden érintett tud ellenőrizni.

A bitcoin ökoszisztémára épülő startupok azonban nem csak a technológia miatt népszerű befektetési célpontok. Január végén 75 millió dollárt tudott bevonni a 2012-ben alapított Coinbase – többek között a New York-i tőzsde is beszállt a cégbe. A Coinbase mára a világ egyik legjelentősebb bitcoin-szolgáltatójává nőtt, aki ügyfelei között tudhatja például a Dellt is.

Közösség & HR

A biztonsági vezetők többsége szerint képtelenek megvédeni szervezetüket

Egy frissen publikált átfogó felmérésben a megkérdezett informatikai biztonságért felelős vezetők kétharmada ismerte be, hogy rendszerük nincs felkészülve egy célzott kibertámadás kezelésére.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.