Az Egyesült Államokban végzett kutatás arra kereste a választ, hogy milyen márkák nélkül nem tudnák elképzelni az életüket az emberek.
Hirdetés
 

Meglehetősen érdekes eredményeket hozott a Brand Intimacy Study idei kiadása. Az MBLM marketingügynökség által készített tanulmány elkészítéséhez több ezer amerikait kérdeztek meg arról, melyek azok a brandek, amelyek nélkül egyáltalán nem tudnának létezni.

Just Google it!

Az élen meggyőző előnnyel végzett a Google. A keresőóriás márkáját a válaszadók 41 százaléka tartotta kiemelkedően hasznosnak mindennapi életükben. A cég sikere nem csak a második leggyakoribb említéshez viszonyított előny miatt komoly teljesítmény, hanem azért is, mert a szintén a vállalathoz tartozó YouTube saját jogán is felfért a legjobb 10 márka közé, egészen pontosan a hatodik leginkább szükségesnek tartott márka lett.

A leginkább "életbevágó" márkák listája az USA-ban - (forrás: Statista, MLBM Brand Intimacy Study)

 

A fenti, Statista által kigyűjtött névsoron jól látszik, hogy a legértékesebb vállalatok listájához hasonlóan ezt is kezdi magának kisajátítani a technológiai szektor. A legjobb 12 kétharmada az informatikához és a távközléshez, telekommunikációhoz köthető márkából áll. Minden harmadik válaszadó említette például az Apple és az Amazon nevét. Ezzel a teljesítménnyel a két cég fel is fért a dobogóra. Innentől egyébként elég sűrű a mezőny, de például Mark Zuckerberg biztosan szeretné a Facebookot sokkal feljebb látni ezen a táblázaton. 

Bár nem technológiai vállalatról van szó, azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az amerikaiak kiszerettek a Coca-Colából. Az ikonikus márka ugyanis a tavalyi 4. helyről egészen a 17. pozícióig csúszott vissza. És ugyan szokás az amerikaiakat túlzásba vitt hazafiassággal vádolni, a brandek között feltűnik a svéd Spotify és a német Mercedes-Banz logója is.

Piaci hírek

Ontja magából a Huawei az 5G-s szabadalmakat

Egyelőre még Nokia és az Ericsson rendelkezik alegtöbb bejegyzett 5G-s szabadalommal, de az elfogadásra váró beadványok számából jól látszik, hogy az utóbbi években a kínai vagy dél-koreai gyártók mennyivel aktívabbak voltak ezen a területen.
 
Hirdetés

Jobb félve tárolni, mint megijedve adatot veszteni

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni a biztonsági mentés fontosságát. Iparágtól, tevékenységtől, magán vagy privát felhasználástól független a tény: mindig készíteni kell backupot!

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.