Az ottani hírközlési hatóság hét eleji bejelentése óta több országban elkezdtek "élénken érdeklődni" a potenciálisan felmerülő egészségügyi kockázatok miatt.
Hirdetés
 

A hét elején némiképpen elvitte a show-t a bemutatkozó új Apple telefonok elől az a hír, hogy a francia hírközlési hatóságok az immár hároméves iPhone 12-nél találtak egy igen súlyos problémát, miszerint a készülék működés közben túllépi az EU-ban megengedett sugárzási értéket.

Az Agence Nationale des Fréquences (AFNR) kedden kiadott közleménye azonnali hatállyal felfüggeszette az ilyen típusú telefonok forgalmazását az országban, a gyártó Apple-nek pedig két hetet adott arra, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges intézkedéseket a szabályszerű működés érdekében. Amennyiben ezt nem tudja megoldani, akkor végső esetben a családot akár teljesen vissza is hívhatják a francia piacról.

Cupertino egyébként azonnal jelezte, hogy sem a saját, sem a független szakértők által elvégzett mérések nem mutattak határértéket még csak megközelítő értékeket sem.

Nagy figyelemmel követik

A több szempontból is kérdéseket felvető eset (pl hogy lehet, hogy ez most derült ki, miközben a modell 2020-as forgalombahozatala előtt átment az amerikai és az EU-s engedélyezési eljárásokon) nagyon gyors reagálást váltott ki szerte Európában, és nagyon úgy tűnik, hogy több helyen szintén végrehajtják a szükséges sugárzási méréseket az iPhone 12-essel.

Belgiumban például máris jelezték, hogy tervezik a készülékekkel kapcsolatos egészségügyi kockázatok felülvizsgálatát, de a különféle nyilatkozatok alapján "nagy figyelemmel követik" a helyzetet ezen kívül a német, az olasz és a holland nemzeti felügyeleti szervek is. Utóbbi helyi sajtóbeszámolók szerint egyrészt bekérte a francia kollégák eredményeit, másrészt felvette a kapcsolatot az Apple-lel, hogy a gyártó további felvilágosítással szolgáljon az ügyben.

A témáról beszámoló Register az ügy súlyosságát azzal is igazolva látja, hogy az amerikai gyártó a szokásoktól eltérően villámgyorsan reagált megkeresésükre. A cég az angol lapnak ugyancsak megerősítette, hogy álláspontja szerint minden szükséges előírásnak megfelelnek a termékei, beleértve az iPhone 12-es szériát is.

Konzumer tech

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.