A YouTube egyelőre kísérleti jelleggel állítja választás elé a hirdetésblokkolót használó nézőket: vagy kikapcsolják a programot, vagy csak előfizetéssel férhetnek hozzá a videókhoz.

A YouTube ultimátumot adott néhány felhasználójának a hirdetésblokkoló kikapcsolására vagy a YouTube Premium szolgáltatásra való feliratkozással kapcsolatban, és azoknak, akiknek egyik opciót sem felel meg, egyáltalán nem teszi elérhetővé a videókat. A Bleeping Computer híradása alapján az intézkedés egy "korlátozott globális kísérlet" része, amelynek célja, hogy a hirdetők a lehető legtöbb megtekintést kapják a pénzükért, miután a videós alkalmazás hirdetési bevételei április végén már zsinórban a harmadik negyedévre mutattak visszaesést a digitális hirdetési piac és a szélesebb körű gazdaság bizonytalanságai miatt.

Az érintett felhasználók beszámolói szerint a YouTube egy felugró ablakban figyelmeztette őket, hogy a hirdetésblokkolók már nem engedélyezettek. Ezután választaniuk kellett azok letiltása vagy a havi 11,99 dolláros, teljesen hirdetésmentes YouTube Premium előfizetése között, ami egyébként lehetővé teszi a videók háttérben való futtatását, az offline használatot vagy a YouTube Musichoz való hozzáférést is. A YouTube szóvivője a Bleeping Computernek megerősítette a teszt hírét, hozzátéve, hogy a hirdetésblokkolók észlelése nem új keletű dolog, és más szolgáltatók is rendszeresen kérik látogatóiktól az ilyen programok kikapcsolását.

Ad blocker nélkül reménytelen?

A YouTube Music és Premium szolgáltatások előfizetőinek száma állítólag 2022 novemberében haladta meg a 80 milliót, ami egy éven belül több mint 30 milliós bővülést jelentett. A hirdetések időtartamát az elmúlt néhány évben egyre hosszabbra vették, néhányat pedig már átugrani sem lehet, és sokszor a videókat megszakítva bukkannak fel, sokak szerint már teljesen élvezhetetlenné téve azokat. A YouTube Premium hirdetésmentes szolgáltatása így az olyan platformokon különösen érdekes, ahol a hirdetések letiltása nem megoldható, vagy csak az eszközök rootolásával – ilyenek például az iOS-t futtató eszközök vagy bizonyos televíziós rendszerek.

Ahogy a Bleeping Computer is megjegyzi, a YouTube minden eszközzel igekszik fenntartani az előfizetői kör növekedésének ütemét. A múlt hónapban egyébként kiderült, hogy a Netflix is a második negyedévben állna neki a jelszómegosztás elleni általános fellépésnek, amivel ugyancsak a most formálódó hirdetési üzletágát próbálja felpörgetni. Az érintetteket ott is az olcsóbb, de reklámokkal támogatott előfizetések fel terelnék, emellett az ottani kísérletekből már az is kiderült, hogy akiket egyszer megfűztek a standard vagy prémium csomagokkal, azok közül csak kevesen döntenek majd úgy a későbbiekben, hogy lefelé váltanak az előfizetések között.

Közösség & HR

TeslaMate-fiókok szivárogtatnak érzékeny információkat a Teslákról

Ez most kivételesen nem amiatt van, mert Elon Muskot nagyon leköti az X felemeléséért és a Mars meghódításáért vívott küzdelme.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.