A Realme illusztris társaságba került a mérföldkő gyors elérésével. A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy a forgalom nagy része Kínán kívül realizálódik.

Alig több mint öt évvel ezelőtt, egészen pontosan 2018 májusában vált önálló üzleti entitássá a Realme, amely korábban az Oppo egyik almárkájaként funkcionált. (A Vivo mellett ez a két okostelefonbrand is a konzumer termékekre fókuszáló kínai BBK Electronics vállalatcsoport kötelékébe tartozik.)

Egy nemrégiben kiadott hivatalos közlemény szerint az idei második negyedévben a gyártónak sikerült telefonjaival átlépni a 200 milliós leszállított mennyiséget. A teljesítményt még komolyabbá teszi az a tény, hogy a Realme telefonjainak a többsége nem a hazai piacon, hanem külföldön talál gazdára. (Ez különösen mostanában vált fontossá, hiszen az elmúlt időszakban a kínai mobilpiac rendszeresen rosszabb számokat produkált a világátlagnál.)   

Sikerült kitűnni a tömegből

Az eredmény kapcsán a Realme marketingigazgatója rámutatott, hogy akkor indultak, amikor világszerte több mint 700 okostelefon-márka kereste a fogyasztók kegyeit. A vállalat éppen ezért nagyon büszke rá, hogy az elmúlt öt év során a világ 10 legjelentősebb márkája közé sikerült eljuttatni a brandet. (Az okostelefonos szegmens elmúlt években mutatott gyatra teljesítménye azóta egyébként jelentősen megrostálta a mezőnyt, és már csak nagyjából 250 márkát tartanak nyilván.)

A Realme most nyilvánosságra hozott 200 milliós mérföldköve mind volumen, mind időtáv tekintetében elismerésre méltó üzleti siker, hiszen alig akad hasonlóra példa a szegmens történetében. A Reuters beszámolója szerint a Counterpoint Research adatai alapján ilyen mennyiséget ennél rövidebb időn belül eddig csak az Apple, a Samsung, a Huawei és a Vivo volt képes leszállítani. A 200 milliós állomhatárt úgy általában sem egyszerű elérni, hiszen mindössze 14 telefongyártót tartanak számon, amelynek sikerült ezt összehoznia.

Ami a közeljövő terveit illeti, az eddig leginkább olcsó termékeiről ismert márka igyekszik megkapaszkodni a felsőbb régiókban is. Ebben nagy szerepet szánnak a hamarosan debütáló Realme GT 5 Pro készüléknek, amelyben a Qualcomm legújabb, csúcskategóriás lapkája, a Snapdragon 8 Gen 3 dolgozik, kamerás fronton pedig a Sony új Lytia szenzorának beépítése jelzi, hogy nem "egypálcás" okostelefonról beszélünk.

Konzumer tech

Önvezető kamionoknak szánt úthálózatot tervez Japán

A szigetország kormánya egy sor digitális fejlesztés mellett az autonóm járművekkel végzett áruszállítást is szeretné mihamarabb bevezetni.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.