A Realme illusztris társaságba került a mérföldkő gyors elérésével. A teljesítmény értékét tovább növeli, hogy a forgalom nagy része Kínán kívül realizálódik.
Hirdetés
 

Alig több mint öt évvel ezelőtt, egészen pontosan 2018 májusában vált önálló üzleti entitássá a Realme, amely korábban az Oppo egyik almárkájaként funkcionált. (A Vivo mellett ez a két okostelefonbrand is a konzumer termékekre fókuszáló kínai BBK Electronics vállalatcsoport kötelékébe tartozik.)

Egy nemrégiben kiadott hivatalos közlemény szerint az idei második negyedévben a gyártónak sikerült telefonjaival átlépni a 200 milliós leszállított mennyiséget. A teljesítményt még komolyabbá teszi az a tény, hogy a Realme telefonjainak a többsége nem a hazai piacon, hanem külföldön talál gazdára. (Ez különösen mostanában vált fontossá, hiszen az elmúlt időszakban a kínai mobilpiac rendszeresen rosszabb számokat produkált a világátlagnál.)   

Sikerült kitűnni a tömegből

Az eredmény kapcsán a Realme marketingigazgatója rámutatott, hogy akkor indultak, amikor világszerte több mint 700 okostelefon-márka kereste a fogyasztók kegyeit. A vállalat éppen ezért nagyon büszke rá, hogy az elmúlt öt év során a világ 10 legjelentősebb márkája közé sikerült eljuttatni a brandet. (Az okostelefonos szegmens elmúlt években mutatott gyatra teljesítménye azóta egyébként jelentősen megrostálta a mezőnyt, és már csak nagyjából 250 márkát tartanak nyilván.)

A Realme most nyilvánosságra hozott 200 milliós mérföldköve mind volumen, mind időtáv tekintetében elismerésre méltó üzleti siker, hiszen alig akad hasonlóra példa a szegmens történetében. A Reuters beszámolója szerint a Counterpoint Research adatai alapján ilyen mennyiséget ennél rövidebb időn belül eddig csak az Apple, a Samsung, a Huawei és a Vivo volt képes leszállítani. A 200 milliós állomhatárt úgy általában sem egyszerű elérni, hiszen mindössze 14 telefongyártót tartanak számon, amelynek sikerült ezt összehoznia.

Ami a közeljövő terveit illeti, az eddig leginkább olcsó termékeiről ismert márka igyekszik megkapaszkodni a felsőbb régiókban is. Ebben nagy szerepet szánnak a hamarosan debütáló Realme GT 5 Pro készüléknek, amelyben a Qualcomm legújabb, csúcskategóriás lapkája, a Snapdragon 8 Gen 3 dolgozik, kamerás fronton pedig a Sony új Lytia szenzorának beépítése jelzi, hogy nem "egypálcás" okostelefonról beszélünk.

Konzumer tech

10 milliárd dollárt égetett el az Apple kísérlete

Nemrégiben derült ki, hogy Cupertinóban végleg felhagynak azzal a tervvel, hogy saját autót gyártsanak. Friss hírek szerint a kísérletezgetés még az Apple méretéhez képest sem volt filléres mulatság.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.