Újabb információ a Twitter, a Tesla, a SpaceX és még mi minden vezérének legújabb terveiről, természetesen érdemi részletek nélkül.

Elon Musk éppen a mesterséges intelligenciával kapcsolatos ambícióival foglalja el a címlapokat, az ezzel kapcsolatos találgatásokat legutóbb ebben a cikkben gyűjtöttük össze. Az üzletember a Fox Newsnak adott interjújában hintett el újabb információt a projektről, ami szerinte egy "harmadik lehetőséget" teremtene az OpenAI és a Google kihívójaként. Ahogy azt megszokhattuk, a tervek komolysága vagy kifutása most sem lett világosabb, annyi viszont kiderült, hogy Musk talán a TruthGPT névre keresztelheti a vállalkozást.

Ennek oka, hogy a cél egy "maximálisan igazságkereső mesterséges intelligencia" fejlesztése lenne, amelyik "megpróbálja megérteni az univerzum természetét", és remélhetőleg "több jót tesz, mint amennyi kárt okoz". Musk elismerte, hogy jelentős hátránnyal indulna a fenti versenytársakhoz képest, de motivációja állítólag azokból az aggodalmakból fakad, amelyeket a mesterséges intelligencia fejlesztési iránya és az emberiségre jelentett fenyegetése támaszt, és amelyek nyomán az OpenAI 2015 indulását is támogatta.

Kapcsolata időközben megszakadt a szervezettel, amelyet a közelmúltban már amiatt kritizált, hogy profitorientált vállalattá alakult a Microsoft befolyása alatt. Ahogy korábban írtuk, Musk bejegyeztetett egy X.AI Corp. nevű céget, és a hírek szerint tízezernyi GPU-t vásárolt az Nvidiától, miközben a Twitternél a DeepMind korábbi kutatóit is alkalmazásába vette egy titokzatos MI-projekthez. Az továbbra sem egyértelmű, hogy hogy kezdeményezések mennyiben függnek össze egymással, és milyen hatással lennének magára a Twitterre.

A szólás szabad, az elérés nem

Az egyre több vonalon aktív Musk mindenesetre kifejtette a Fox News idehaza is megfuttatott riporterének, Tucker Carlsonnak, hogy a TruthGPT-t az elfogultság ellenszerének tekinti (elnevezésében legalábbis hasonló módon Donald Trump Truth Social hálózatához), és ennek szellemében belengette a szétcsákányozott Twitter egyik közelgő funkcióját is. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy opcionálisan titkosítsák közvetlen üzeneteiket, és ez remélhetőleg már a hónap végén, vagy legkésőbb a következő hónapban meg is jelenik.

A Twitter ezzel párhuzamosan a gyűlöletkeltő tartalom elleni intézkedéseket jelentett be, amelyek nyomán első lépésben címkézni fogják a magatartási szabályokat potenciálisan sértő tartalmat, egyben korlátozva a bejegyzések láthatóságát. Magukat a fiókokat a szabálysértések esetén sem zúzzák be automatikusan, a felhasználók pedig fellebbezhetnek, ha szerintük a szolgáltató tévesen címkézte fel a tweetjüket. A moderáció természetesen ugyanazzal a logikával működik, mint amit a Twittert megvásárló Musk folyamatosan kritizált.

Közösség & HR

A Temu gazdája lenyomta még az Alibabát is

A gyorsan növekvő alkalmazás üzemeltetője, a PDD tavasszal tette át a székhelyét Sanghajból Dublinba, és egyelőre a szaporodó ellenőrzések sem lassítják tengerentúli terjeszkedését.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.