Úgy tűnik, hogy az évekig tartó vergődést követően tényleg gyártásba kerül a Tesla Cybertruck, de egy kiszivárgott email alapján Elon Musk sem elégedett a jármű minőségével.

A Tesla július közepén jelentette be, hogy texasi Gigafactory üzemében elkészült az első Cybertruck, így az előzetes tervekhez képest kétéves csúszással, de megkezdődött a rendhagyó kinézetű pickup sorozatgyártása. A 2019 végén beharangozott járműre a hírek szerint közel 2 millió előrendelés érkezett az elmúlt évek során, de úgy tűnik, hogy a vállalatnál így sem dőlhetnek hátra, ha időben el akarják indítani a járművek 2024-re ígért szállításait. A beszámolók alapján ugyanis a Cybertruck még mindig messze van a tökéletestől, de még a Tesla által meghatározott standardoktól is, amelyeket egyelőre nem sikerül megvalósítaniuk.

Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy Elon Musk még 2018-ban írt levelet a Tesla alkalmazottainak, amelyben arról értekezett, hogy a vállalatnál már akkor is a többi iparági szereplőnél szigorúbb gyártási tűréssel dolgoztak, a cél pedig az lenne, hogy bárki másnál legalább tízszer precízebb termékeket vigyenek piacra. Bár ebben a járműgyártó a rajongók szerint sokat fejlődött a kezdeti színvonalhoz képest, már Musk megállapításának első fele is viccesnek tűnt, a tízszeres ráta pedig öt évvel később is elérhetetlen messzeségben van. Az Autoevolution például arra hívta fel a figyelmet, hogy a fényképek alapján az első szériagyártott Cybertruck első és hátsó ajtaját sem sikerült teljesen szintbe hozni egymással.

Azok tehát kénytelenek lesznek visszavonulót fújni, akik eddig vaporware terméknek nevezték a Tesla-pickupot, vagyis olyasminek, ami bemondásra sokkal jobb a konkurens cikkeknél, csak éppen fizikailag nem létezik. Más kérdés azonban, hogy mennyire sikerül megfelelnie az elvárásoknak. Ez a Cybertruck eddigi történetéből kiindulva is izgalmas dolog, de az Electrek oldlán közölt belső üzenet alapján Musk sem kifejezetten elégedett a jármű minőségével. Ebből úgy látszik, hogy az új modellt még házon belül sem tartják teljesen megfelelőnek, egyben érdekes betekintést ad a Tesla vezérigazgatójának cégvezetési stílusába is.

Nem biztos, hogy ez a legfontosabb

Musk az újabb levélben arról ír, hogy a Cybertruck fényes fémből készül, többnyire egyenes élekkel, így a legapróbb méretbeli eltérés is nagyon látványosan jelentkezik rajta.​ Ezután kiadja a parancsot, hogy a jármű minden alkatrészét, legyen az belsőleg gyártott vagy beszállítóktól rendelt komponens, 10 mikron alatti pontossággal kell tervezni és megépíteni, vagyis a méreteket milliméterben is a harmadik tizedesjegyig kell megadni, a tűrés pedig mikronban kifejezve is csak egyszámjegyű lehet. Musk szerint ha ez megvalósítható olyan olcsó dolgoknál, mint a LEGO vagy az üdítős dobozok, akkor a Teslánál is mennie kell a dolognak.

A homokszemek szélességénél is kisebb tűréshatár nem csak önmagában tűnik nevetségesnek, de a LEGO-k és az üdítős dobozok gyártási folyamatait sem feltétlenül érdemes összehasonlítani egy hatalmas, szögletes sport-haszonjárműével. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Tesla minőségellenőrzése eddig sem tette a lehető legmagasabbra a lécet, elég nehéz elképzelni, hogy megfelelhetnek a Musk által lefektetett újabb követelményeknek. A tervezési hibák korrigálásán túl a fenti volumen időben történő leszállítása sem lesz egyszerű feladat, mikronos pontossággal vagy anélkül, ebben pedig nem sokat segíthetnek az ilyen utasítások.

Piaci hírek

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.