A robotaxiból már biztosan nem lesz az emberiség történetének első olyan technológiája, amit csak azután kezdenek el széles körben bevezetni, hogy kiküszöbölték a nyilvánvaló hiányosságait.
Hirdetés
 

Alig egyetlen nappal azt követően, hogy megkapta a jóváhagyást autonóm fuvarozási szolgáltatásának bővítésére, a Cruise máris hatalmas dugót okozott San Francisco egyik forgalmas környéken. A CBS a szemtanúk beszámolója alapján arról ír, hogy a múlt héten a vezető nélküli autók két szűk utcában is megbénították a közlekedést, miután egy jó negyed órára mozgásképtelenné váltak. A Cruise tájékoztatása szerint a háromnapos Outside Lands Music Festival rendezvény miatt léptek fel problémák a vezeték nélküli kapcsolatokkal, a robotaxik pedig egyszerűen lelőtték magukat, amikor elvesztették a jelet.

A nyilatkozók borzalmas felismerésnek nevezték, hogy ilyen esetekben akár emberek halhatnak meg, amikor a mentő nem tud értük jönni, és a helyieknek kellett figyelmeztetniük a dugóban álló, de a városon kívülről érkező sofőröket, hogy a fennakadást okozó járművekben hiába is keresnék a sofőröket. A Cruise azóta elnézést kért az érintettektől, és az incidens kivizsgálást ígérte, ezen felül "dolgozik rajta", hogy ilyesmi ne ismétlődhessen meg a jövőben. A cég állítólag vizsgálja egy saját mobilhálózat létrehozásának lehetőségét is, ami azért nyilván nem egyik napról a másikra valósulna meg.

Így biztosan nem lesznek túl népszerűek

A problémát innentől az jelenti, hogy eközben több száz újabb autót telepít San Francisco utcáira. A hivatalos adatok alapján a Cruise és a Waymo már nagyjából 600 vezető nélküli járművet üzemeltet a területen, amelyek 50 dokumentált esetben voltak részei baleseteknek vagy más eseményeknek, ahol hatósági intézkedésre volt szükség. Nem véletlen, hogy utóbbiak némi szünetet tartanának a robotaxik gyors ütemű bevezetésében. A CBS itt felidéz egy korábbi felvételt, amelyen a Cruise egyik járműve egy tűzoltóautó útját állja el, hogy az csak tolatásban tudja megközelíteni a helyszínt.

A riportból kiderül, hogy az illetékes állami bizottság a múlt csütörtökön úgy szavazta meg a robotaxi-szolgáltatások jelentős bővítésének lehetőségét, hogy a városi tisztviselők ezt egyértelműen ellenezték. A döntés miatt fellebbezést is benyújtottak a testületnél, ahol azt akarják elérni, hogy a Cruise és a Waymo teljes átláthatóságot biztosítson az autonóm rendszerek leállásaira és összeomlásaira vonatkozó adatokkal, ezen felül biztosítani akarják a rájuk vonatkozó benchmarkok fokozatos bevezetését. A pénteki dugó egyik résztvevője is úgy fogalmazott a CBS-nek, hogy mindez nem hatékonyabb, csupán egy újszerű módja a közlekedésnek, amire a helyiek szerint sincs különösebb szükség.

Konzumer tech

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.