Négy hónap alatt 100 millióval növelte a chat program a felhasználók számát.

Hatalmas léptekkel halad előre az azonnali üzenetek specialistája, a WhatsApp: a cég vezérigazgatója, Jan Koum, Twitteren tette közzé, hogy az alkalmazás elérte a 600 milliós havi aktív felhasználói számot úgy, hogy az áprilisi adatok szerint akkor még „csak” 500 millión állt a mutató.

4 hónap alatt 100 milió

Ez azt jelenti, hogy mindössze négy hónap alatt 100 millió új felhasználót sikerült szerezni, ami az induló, vagy épen befutó szolgáltatások esetében is nagy siker, nem hogy egy 5 éve a piacon lévő cégtől. Ráadásul a WhatsApp CEO-ja nyomatékosan felhívja arra a figyelmet, hogy a 600 millió ember az appot aktívan, naponta nyüstölő felhasználót jelenti, nem pedig azokat, akik egyszer, valamikor regisztrálták magukat a rendszerben, de azóta nem küldtek, illetve fogadtak üzeneteket.

Ezzel a WhatsApp magasan veri az összes rivális alkalmazást: a ranglista második helyén a kínai WeChat áll 438 millió aktív felhasználóval, utána pedig a Viber következik a maga 100 milliójával.

Ahogy az okostelefon piac egyre jobban felpörög a fejlődő országokban, úgy az ahhoz kapcsolódó appok, szolgáltatások használata is begyorsul. Így nem véletlen, hogy a WhatsApp Indiában nő a legnagyobb ütemben, aminek következtében már 60 millió indiai használja aktívan az alkalmazást. A növekedés lendületét jól mutatja, hogy csak május és augusztus között 10 millióan töltötték le és kezdték el használni a szoftvert.

India a fejlődés motorja

Indiában egyébként a helyi mobilszolgáltatók látják kárát a WhatsApphoz hasonló VoIP alapon működő szolgáltatásoknak, mivel ezek az appok ingyenes üzenetküldést, illetve hanghívást tesznek lehetővé a felhasználók számára. Az egyik indiai operátor, az Airtel fel is vetette az ilyen alkalmazásokat működtető cégek hatósági szabályozását, mivel előretörésük óriási bevételkiesést okoz a szolgáltatók hanghívásokra és szöveges üzenetek küldésére alapított üzleti modelljében.

A WhatsApp egyelőre nem támogatja a hanghívásokat, bár a vezetőség hónapok óta tervezi annak bevezetését. Joan Koum legutóbbi interjújában arra utalt, hogy bizonytalan időre elnapolták a funkció beépítését.

A WhatsApp fék nélküli fejlődése a Facebook érdeklődését is felkeltette, ami végül a terület legnagyobb értékű felvásárlását eredményezte idén februárban. A 16 milliárd dolláros vételárból 4 milliárdot fizetett ki a Facebook készpénzben, a fennmaradó részt 186 darab, 12 milliárd USD értékű részvény formájában kapta meg a WhatsApp. Mindezeken felül további 3 milliárd dollárnyi részvényt juttat a Facebook a startupnak, amit kizárólag az alapítók és a dolgozók használhatnak fel, amennyiben az elkövetkező négy évben maradnak a cégnél.

Konzumer tech

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.