A távközlési portfólió és az Antenna Hungária egyesítésével a rendszerintegrátor befejezettnek tekinti nemzetközi infokommunikációs vállalatcsoporttá alakulását.

A 4iG csoport megkezdi távközlési vállalatainak stratégiai átalakítását, hogy az integráción keresztül hatékonyabban használhassa ki a csoporton belüli együttműködési és üzleti lehetőségeket, konszolidálva a B2B és B2C szolgáltatási szegmensekben működő vállalatait. A többféle iparági kompetenciát egyesítő cégcsoport ezzel egységes szervezeti és irányítási struktúrával, egységes márkanév alatt, piaci súlyának megfelelő hatékonysággal lépne fel a magyarországi és nemzetközi piacokon – olvasható a 4iG szerdai közleményében.

A tájékoztatás szerint a 4iG távközlési portfóliója és az Antenna Hungária egyesítésével lezárult az a transzformációs folyamat, amelynek eredményeként az informatikai rendszerintegrátor vállalatból széleskörű, távközlési és informatikai szolgáltatásokat nyújtó, nemzetközi infokommunikációs vállalatcsoporttá alakult. A közlemény név szerint is felsorolja azokat a frissen csatlakozó, jelentős iparági tapasztalatokkal rendelkező vezetőket, akiknek feladata az üzleti folyamatok összehangolása, az eredményesség javítása és a közös fejlődési stratégia meghatározása lesz.

Ebből kiderül, hogy a távközlési vállalatcsoport irányításában szétválik az elnöki és vezérigazgatói pozíció: az Antenna Hungária igazgatóságának elnöke Jászai Gellért, a 4iG elnök-vezérigazgatója, operatív vezetője pedig július 1-től Király István lesz. Utóbbi már négy nagyléptékű fúzió levezénylésében és az azokat követő integrációban is fontos szerepet játszott a magyar ICT piacon, most pedig a 4iG távközlési portfóliójának irányítása mellett április 19-től ideiglenesen a már korábban felvásárolt DIGI csoport ügyvezető igazgatói posztját is ő tölti majd be.

Az átalakítás további részletei a 4iG oldalán olvashatók »

Piaci hírek

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.