A Microsoft koronagyémántja ráncfelvarrást kap. Redmond letisztultabb, könnyebben kezelhető felülettel igyekszik a felhasználók kedvében járni.

Bár a Microsoft már rég nem csupán a Windowsról és az irodai szoftvercsaládjáról szól, azért az Office-ból származó bevételek még mindig tetemes részét adják a forgalomnak. Nem meglepő tehát, hogy a programot igyekeznek a lehető legjobb formában tartani.

A kevesebb több

Tegnap a gyártó több apró, alkalmazásokon átívelő módosítást jelentett be. A cég külön kiemelte, hogy a változtatásokat a felhasználók bevonásával és szakaszosan vezeti be, ami azt is jelenti, hogy a visszajelzések alapján még további finomítások lehetségesek.

A felsorolt újítások közül a legmarkánsabb a Wordből jól ismert, menüket és eszközöket megjelenítő szalag "összezsugorítása". Ahogy a lenti képen is látható, a ribbon egysorossá változik, ami egyrészt nagyobb munkafelületet jelent, másrészt viszont óhatatlanul kevesebb információt, lehetőséget tartalmaz. Ez utóbbit az ikonok átrendezésével, animációkkal, grafikai módosításokkal igyekeztek a fejlesztők enyhíteni, de akik nem akarják elengedni a bővebb szalagot, azok természetesen beállíthatják a régi nézetet is.

 

Az elsőként a Word webes változatánál megjelenő új design később feltűnik majd az Outlookban is, illetve idővel a teljes portfólión, beleértve a Word, a PowerPoint és az Excel desktopra telepített változatait is. Mivel a "fekete öves" júzerek jellemzően utóbbiakat használják intenzíven, így érthető, hogy a változtatásokkal ott a legóvatosabb a Microsoft. 

Okosodó kereső

A másik említésre érdemes változás a keresősáv felokosítása lesz. Itt a cég igyekszik mesterséges intelligencia és öntanuló algoritmusok segítségével jobban feltérképezni, mit is szeretne aktuálisan elérni az adott felhasználó. A nulladik lekérdezésként emlegetett ötlet azt takarja, hogy elég a keresőmező fölé vinni az egeret, a korábbi munkafolyamatok alapján az alkalmazás a gépelés megkezdése előtt felajánl lehetséges opciókat. Ezek között lehet sima keresés is, de más felhasználók profilja, naptári bejegyzések is szerepelhetnek az "étlapon".

Emellett az ikonok is kapnak némi törődést, az átrajzolással a különböző képernyőkhöz igazodhatnak gördülékenyen a grafikák, de a blogbejegyzésben található videóban a sebesség növeléséről is szó esik az újabb fejlesztéseknek köszönhetően.

Cloud & big data

Szabotázst kiált Musk a Teslánál

A techipar fenegyereke hétfőn súlyos vádakat tartalmazó levelet küldött szét a dolgozóknak. Ezek szerint egy elégedetlen dolgozó szabotálta a munkafolyamatot és bizalmas információkat szivárogtatott ki.
 

Nyakunkon a negyedik ipari forradalom »

Már nem az automatizáció, hanem a tömeges testre szabhatóság a legújabb trend a gyártás területén. Az átállás azonban nem megy zökkenők nélkül.

Hirdetés - hybridIT BLOG »
Hirdetés

A felhőből érkezhet megoldás a zsarolóvírusokra

Azonnal felismeri, kezeli és megoldást nyújt a felhő alapú Cloud CPE rendszer a megjelenő zsarolóvírusokra. Az egyedülálló szolgáltatáshoz a T-Systems Magyarország ügyfelei Európában elsőként férhetnek hozzá.

Mintakeresés és –felismerés a személyes adatok védelmének szolgálatában. Természetesen a mesterséges intelligencia aktív közreműködésével.

a melléklet támogatója az SAS Institute

Hirdetés

Öt lépés a GDPR-kompatibilis adatkezeléshez

Az adatmenedzsment komplex feladat, amit a GDPR bevezetésével minden korábbinál körültekintőbben kell kezelni a cégeknek, különösen a heterogén vállalati rendszerekben. A többlépcsős folyamaton a SAS Institute szakértője, Szász Viktor vezet végig.

Reakció „A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál” című cikkünkre, amely a CIO Hungary 2018 konferencia tudásmegosztást segítő programjának tapasztalatait foglalta össze.

A CIO-k elmondták, hogy alkalmazható az agilitás egy nagyvállalatnál

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.