A G Suite-ból elérhető szolgáltatásba beleépítik többek között a Gmailt, a Google Drive-ot, a Hangouts Meetet és a Hangouts Chatet is.

Újra nekirugaszkodott a Google, hogy egységes kommunikációs (UC – Unified Communications) szolgáltatást építsen a vállalati G Suite-be. A The Information értesülései szerint a fejlesztések már olyan előrehaladott állapotban vannak, hogy a Google felhős üzletét irányító alelnök, Thomas Kurian január közepén egy belső konferencián tájékoztatta az üzletág értékesítőit és az üzleti partnereket az új termékről.

A Teams és Slack ellenfele lehet

Az új UC app a vállalati G Suite része lesz, és minden olyan, eddig önálló elemet beleolvasztanak, amely a csoportmunkát valamilyen módon segíti. Része lesz többek között a Gmail, a Drive, a Hangouts Meet és a Hangouts Chat, valamint a 2016-ban bemutatott Google Duo videochat alkalmazás is.

Bár a The Information értesülései nyomán több lap is megkereste a Google-t, a vállalat nem kommentálta az értesülést.

Mint az Engadget írja, a Google ezzel a fejlesztésével egyértelműen arra törekszik, hogy kiszolgálja azoknak a vállalati ügyfeleinek az igényeit, melyek eddig a G Suite mellé kénytelenek voltak átlépni a Teamsbe vagy a Slackbe, ha valamiféle együttműködési tevékenységre, például videokonferenciára volt szükségük. Ha valóban elindul az új app, akkor ezeknek a tevékenységeknek a többségét meg tudják oldani a G Suite-on belül, egyetlen bejelentkezéssel.

A Google arra számíthat, hogy egy ilyen UC lehetőséggel még több ügyfelet vonzhat a terméke. Az eddigi kísérletek, például az Allo kudarca azonban azt mutatja, hogy egyáltalán nem kézenfekvő, hogy akár a meglévő G Suite-ügyfelek is ráharapnak a lehetőségre, és kivezetik a már telepített és bevált csoportmunka-alkalmazásokató.

Két éve már látszott ez a fejlesztési irány

A Google évek óta próbálkozik azzal, hogy előrukkoljon egy korszerű csevegőalkalmazással. 2016-ban mutatták be például az Allo – Duo párost, egy mobilra szánt csevegő és videochat appot. Az Allo azonban még három évet sem ért meg, tavaly március közepén leállították a szolgáltatást, és mindössze néhány funkcióját – például a mesterséges intelligenciára épülő Smart Reply-t – mentették át a Messages appba.

Két éve, a Hangouts megújításakor pedig az is látszott már, milyen célok vezérlik a Google-t. A G Suite-ba integrált fizetős változat egy sor olyan lehetőséggel bővütl, amit a konkurens vállalati csevegőappok már biztosítottak (csoportos beszélgetések, adatcsere más vállalati, akár third party alkalmazásokkal, beszélgetések archiválása stb.). A mostani kiszivárgott fejlesztések valószínűleg ennek az integrációnak a mélyítését jelentik.

A Hangouts végfelhasználói változatát a hírek szerint ez év végén állítja le a vállalat. Maga a márkanév azonban nem tűnik el, mert a G Suite-ban kínált Hangouts Meet és Hangouts Chat szolgáltatást a végfelhasználóknak is elérhetővé teszik.

Cloud & big data

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.