A Duo-Allo páros még intelligensebb üzenetkezelést ígér.
Hirdetés
 

Tegnap indult és jelenleg is zajlik a Google éves fejlesztői konferenciája, ahol a vállalat rendszerint kijelöli a jövő útját saját maga és az iparág számára. Az idei újdonságok egyik érdekes szeletét azok az új alkalmazások tették ki, amelyek egyrészt reagálnak a chat világ egyre gyorsuló fejlődésére, másrészt nem kimondva ugyan, de a Hangouts biztos nyugdíjazását vetítik előre.

Párban érkeznek

Az Allo és a Duo használatához mindössze egy mobilszám megadására van szükség, így kifejezetten telefonhoz kötöttek, pontosan úgy, mint a WhatsApp, vagy a Viber. Az Allo tölti be a hagyományosabb üzenetküldő szerepet, amiben nagy része lesz a gépi tanulásnak. Ezt a Smart Reply funkció testesíti meg, ami egy idő után alkalmazkodik szófordulatainkhoz és egy-egy bejövő üzenet esetén több, általunk rendszeresen használt kifejezést ajánl fel válaszul.

A megszokott és elvárt rajzolós, matricás lehetőségek mellett a Google Asszisztens beépítése jelentős lépés, ami sok vonatkozásában hasonlít a nemrégiben kizárólag iOS-re bemutatott Gboardhoz. Az Allo a szövegkörnyezetből kiindulva éttermet ajánl, ha az a beszélgetés során felmerül, így a partnerek anélkül tudják kiválasztani a helyet (vagy akár asztalt is foglalhatnak), hogy ki kellene lépniük az alkalmazásból.

Az Asszisztens a Google összes forrását képes lesz használni, azaz csetelés közben behívhatók YouTube videók, egy-egy Maps részlet, vagy útvonal, de például egy szöveg lefordítása is megoldható. Ugyanígy választ kap a felhasználó arra is, hogy késik-e az aznapi járata, vagy milyen elfoglaltsága van arra a napra.

Mindkét rendszerre jönnek

A másik applikáció Duo névre hallgat és első ránézésre az Apple Facetime-hoz hasonlít a legjobban. A Google szerint az app egyik nagy erőssége, hogy a 720p felbontású videóhívás még a legrosszabb minőségű hálózatokon is tökéletesen fog futni, amiből adódik, hogy ehhez is mobilszám megadására van szükség. A felépült hívás probléma nélkül vált WiFi és mobilhálózatok között, ami egyébként egy úgynevezett Knock Knock móddal, azaz a hívás előnézeti képével indul a beszélgetésben résztvevők között.

A két alkalmazás a nyáron válik elérhetővé Androidra és iOS-ra egyaránt és mindkettő esetében gondoskodtak a végpontok közötti teljes titkosításról, ami az Allo esetében a későbbiekben inkognitó móddal és diszkérét értesítési lehetőségekkel bővül majd.

A Google I/O konferenciájának további fontosabb történéseit hamarosan egy újabb cikkben foglaljuk össze.

Konzumer tech

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.