A Google akciója április 15-ére szól, a készletek korlátozottak, az ár magas.

A Google speciális szemüvege eddig kizárólag azoknak volt elérhető, akik pontosan körülírták, hogy milyen célból, milyen feladatokra fogják használni az eszközt. Az Explorer Program beindításával a cél az volt, hogy kiderüljön, az ötlet életképes-e, milyen területeken lehet valóban kiaknázni azt, hogy a felhasználó szeme előtt „lebegő” kijelző úgy nyújt információkat, hogy a tekintetet nem kell feltétlenül levenni arról, amit nézünk.

Bárki jelentkezhet, csak szerencséje legyen

Úgy tűnik, hogy a Google még több helyről szeretne információkat beszerezni, vagy egyszerűen csak tesztelni szeretné a teljesen hétköznapi felhasználókat. Ennek érdekében a cég lehetővé teszi, hogy bárki megvásárolhassa a szemüveget, bár az egyszeri akció több korláttal indul útjára. Már önmagában az 1500 dolláros (kb. 330 ezer Ft) ás is erősen megszűri a jelentkezőket, az pedig egy további feltétel, hogy kizárólag az USA-ban lehet megvásárolni a terméket egyetlen napon, április 15-én.

A Google közzétett egy jelentkezési felületet, ahol nem esik szó arról, hogy kinek mennyi esélye van beszerezni egyet a Glass-ből, mekkora készletek állnak rendelkezésre, így nagy eséllyel a szerencse dönti el, hogy ki juthat hozzá. Ez az akció továbbra sem a kereskedelmi forgalomba helyezést jelenti, arra a hírek szerint továbbra is várni kell egészen ez év végéig. A Google most minden erejével azon van, hogy egyre nagyobb körben fusson a készülék tesztelése: az eddigi akcióknak és az Explorer Programnak köszönhetően mostanra 10 ezernél is több Google Glass van a fejlesztők kezében (vagyis orrán), ezt a  számot szeretné egy kicsit megnyomni a Google.

Tesztek mennek

A program hatásaként egyre több helyről érkeztek visszajelzések a nagyközönség számára is arra vonatkozóan, hogy milyen területeken tesztelik a Google Glass lehetőségeit. New York város rendőrsége például aktíven tesztelte, hogy a bűnüldözés során mit lehet belőle kihozni, de az Egyesült Államok Légiereje is fejlesztett hozzá a harctéren bevethető alkalmazásokat. Békésebb felhasználási módokról is érkeztek hírek: ilyen volt például az egyik bostoni kórház sürgősségi osztálya, ahol az orvosok Google Glass-t viselve látták el a betegeket. A szemüveget összekötötték az intézmény belső információs hálózatával, így sokkal gyorsabban jutottak a beavatkozásokhoz szükséges információkhoz.

A bostoni orvosok arról számoltak be, hogy a páciensek meglepődtek ugyan a szemüvegek láttán, de senki sem kifogásolta, vagy tiltotta meg azt, hogy egy ilyet viselő orvos lássa el őt. Ennek ellenére egy nemrégiben közölt kutatás eredményei azt mutatják, hogy a Glass inkább a professzionális felhasználók körében lesz népszerű, az átlagemberek még mindig nagyon idegenkednek tőle. A Toluna által végzett kutatásból kiderül, hogy a megkérdezettek amerikaiak 72 százaléka nem szeretne ilyet használni, a fő indokok között biztonsági és adatvédelmi aggodalmakat jelöltek meg. 

Konzumer tech

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.