A Microsoft tehetségkutató megmérettetésén idén itthon egy orvosdiagnosztikai alkalmazás lett a legjobb.
Hirdetés
 

A Microsoft 2003-ban hozta létre az Imagine Cupot abból a célból, hogy a fiatal tehetségek megmutathassák magukat (és ötleteiket) a világnak. A cég hazai leányvállalata idén is megrendezte a verseny hazai fordulóját, amelyre közel félszáz pályázat érkezett.

Ez biztos lupusz lesz. Vagy mégsem?

A magyarországi fordulót egy debreceni orvostanhallgatókból és Phd-jüket végző fiatalokból álló csapat nyerte. A MEDcases alkalmazás tulajdonképpen egy mobil appba oltot Dr. House epizódként funkcionál. A program segítségével ugyanis egy-egy esetet lehet diagnosztizálni a kórelőzmények, tünetek és egyéb információk alapján. Az app használói további vizsgálatokat kérhetnek, majd az eredmények tükrében "megtippelhetik" mivel állnak szemben. A MEDcases nem csak a pontos diagnózist, de a lehetőségek szerinti legtakarékosabb megoldást is díjazza. Azaz azért nem jár virtuális vállveregetés, ha valaki egy kisebb afrikai állam költségvetésének megfelelő kezelés és vizsgálat után deríti ki azt, amit sokkal kevesebből is meg lehetett volna oldani.

Idén először több kategóriában is nyertest hirdettek. Ennek megfelelően az abszolút győztesen kívül még a Játék kategóriában a Sphere csapata, valamint az Innováció kategóriában az Esport Horizon jutott be a technológiai-üzleti verseny regionális döntőjébe, ahonnan a legjobbak a nyári globális döntőben, Seattle-ben mutathatják meg az ötletüket a nagyvilágnak. A nyertesek szakmai és anyagi támogatást szerezhetnek ahhoz, hogy fejlesztésüket elindítsák egy valódi üzleti vállalkozás útján.

Van már jó példa

A világ egyik legkomolyabb, kifejezetten fiataloknak és egyetemistáknak szóló technológiai versenyén az utóbbi években több magyar siker is született. Két évvel ezelőtt az Innováció kategóriában induló Tep a nagydöntőig menetelve különdíjat és több tízezer dolláros befektetést hozott el. A szegedi csapat egy olyan mobilalkalmazást fejlesztett ki, amelyben a felhasználók virtuális kisállatjukat testmozgásos feladatok elvégzésével tudják életben tartani.

Tavaly a Washington Egyetemen megrendezett versenyen a magyar Mistory elnyerte a Microsoft-dolgozók közönségdíját. Alkalmazásukkal bármelyik városnéző túra kalandjátékká varázsolható, felfűzhető egy valós, vagy fikciós történetre.

Mobilitás

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.