Beszélgetés arról, hogy a járványhelyzet alakulásának kiszámíthatatlansága hogyan tette próbára a vállalatok agilitását. Egy agilis-szakértő és két IT-vezető vitatják meg a tapasztalatokat. A felvétel augusztus 28-án, a 2020-as CIO Hungaryn készült.

Egyre több magyar nagyvállalat kísérli meg az átállást az agilis működésre. A trendet a koronavírus-helyzet felgyorsította. A lehetőségekről és az eredményekről beszélgetett Alföldi Ferenc, a Budapest Bank CIO-ja, Kremmer László, a PMI Budapest Chapter elnöke, és Kovács István Péter, az Allianz Biztosító IT governance vezetője. (A moderátor a Bitport CIO Klub podcastok házigazdája, Szalkai Gergely volt  – a szerk.) A felvétel augusztus 28-án, az idei CIO Hungary második napján készült.

A beszélgetés fogalomtisztázással kezdődött: kiderült, sokféle megközelítése lehet a vállalati agilitásnak, valamint az agilis transzformációnak. Mint arra Kremmer László felhívta a figyelmet, a gyakorlatban általában pozitív jelentés társul az agilitás fogalmához: gyors reagálás, gyors szállítás, gyors igénykezelés stb. De nagyon fontos a mérték...

Maga az agilitás iránti igény mostanság elsősorban abból táplálkozik, hogy az üzletben egyre kevésbé tudjuk előrejelezni a jövőt. Így a rugalmasság felértékelődött, ami az IT-ra is kihat, akár az architektúra vagy például az IT-biztonság területén is.

A beszélgetésben terítékre került többek között, hogy mely szektorokban valósítható meg az agilis transzformáció nagyvállalati szinten, illetve ennek milyen szervezeti következményei vannak. Kiderül például, hogy árnyalni kell az agilis megközelítést a különböző területek szerint, nem lehet alkalmazni ugyanazt a megoldást még a fejlesztés és az operáció területén sem.

 


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify és az iTunes, valamint a Google Podcast platformján is.

Piaci hírek

Az Amazon is elindítja saját cloudos játékplatformját

Az Amazon Luna többek között a Google Stadiának törhet majd némi borsot az orra alá. A frissen bejelentett streaming szolgáltatás nagy előnye lehet, hogy 2014 óta házon belül van a Twitch is.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.