Nem volt egymásnak feszülés, inkább egyetértés: a koronavírus IT-biztonsági kihívásaiban csak most jön a java. Krasznay Csaba (NKE) és Ragó István (Bankszövetség) szakért a Bitport podcastjában.

Részben a járványhelyzet adta a végső lökést egy régi ötletünknek: új csatornákon is elérhetővé tesszük a Bitportot. A heti-kétheti rendszerességgel jelentkező hangos kiadásunkban aktuális témákat veséznek ki szakértő vendégeink. Első podcastunk témája az informatikai képzés volt, aminek a bootcampek egy friss kezdeményezése adta az apropóját. A második adás témájául az szolgált, ami most mindenkit a leginkább foglalkoztat: a koronavírus. Ezen belül is arra voltunk kíváncsiak, hogyan hatott a járványhelyzet, a bezárkózás, a távmunkába kényszerülés az IT-biztonságra.

A témához két szakértőt hívtunk meg: Krasznay Csabát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét, az egyetem keretein belül működő Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetőjét, és Ragó Istvánt, a Bankszövetség Kiberbiztonsági Munkacsoportjának vezetőjét.
 

Ragó István (b) és Krasznay Csaba (j) a műsorvezetővel


Míg Krasznay Csaba a szektorfüggetlen, általános tapasztalatokról, Ragó István elsősorban a pénzügyi szektor történéseiről beszélt. A beszélgetés mintegy 45 perce nagyjából azonos terjedelemben három téma között oszlik meg: a járvány IT-biztonsági hatása, a home office-ra való gyors átállás kockázatai, az eszközök megbízhatósága; valamint a közeljövő várható trendjei. Elhangzottak meglepő információk, a sokat csepült Zoom pedig kapott némi személyes kiállást egyik beszélgetőtársunktól.


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify és az iTunes, valamint a Google Podcast platformján is.

Biztonság

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.