Egymásnak feszült a bootcamp és az egyetemi képzés. Melyik milyen informatikus képez? Ezt beszélte meg Fehér Péter (Corvinus Egyetem) és Bárdos Kristóf (Green Fox).

Új csatornákon is elérhetővé tesszük a Bitportot. Terveink szerint heti-kétheti rendszerességgel hangos kiadással jelentkezünk. Az adásokban aktuális témákat veséznek ki szakértő vendégeink. Első podcastunk témája az informatikai képzés.

A téma apropóját az IVSZ egy közelmúltban készített auditjelentése adta. A szakmai szervezet a három legjelentősebb alternatív informatikai képzőhely, vagy trendibb elnevezéssel bootcamp, a Codecool, a ProgMasters és a Green Fox Academy kezdeményezésére született. Az elkészült jelentést itt mutattuk be.
 

balról jobbra Fehér Péter (Covinus Egyetem), Bárdos Kristóf (Green Fox Academy) és Szalkai Gergely


Informális csatornákon több kritikai is eljutott hozzánk az auditról. Azt ismertetésünkben mi is megállapítottunk, hogy az auditjelentésből az oktatás színvonalára legfeljebb következtetni lehet néhány adatból. Ezért hogy tisztábban lássunk, meghívtunk az egyetemi szférából és a bootcamp-világból is egy-egy szakembert, segítsenek tisztábban látni.

Az egyetemi képzéseket Fehér Péter, a Covinus Egyetem posztgraduális- és executive-képzésekért felelős dékánja, képviselte, míg a bootcampeket Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy társalapítója és jelenlegi ügyvezetője.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify, az Apple és a Google platformján is .

Közösség & HR

Semmi sem szent: már curlingben is jobb a mesterséges intelligencia

Egy koreai fejlesztésű MI-rendszer és az általa irányított robotok a téli sportban is hozzák a legmagasabb szintű teljesítményt.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.