Egymásnak feszült a bootcamp és az egyetemi képzés. Melyik milyen informatikus képez? Ezt beszélte meg Fehér Péter (Corvinus Egyetem) és Bárdos Kristóf (Green Fox).

Új csatornákon is elérhetővé tesszük a Bitportot. Terveink szerint heti-kétheti rendszerességgel hangos kiadással jelentkezünk. Az adásokban aktuális témákat veséznek ki szakértő vendégeink. Első podcastunk témája az informatikai képzés.

A téma apropóját az IVSZ egy közelmúltban készített auditjelentése adta. A szakmai szervezet a három legjelentősebb alternatív informatikai képzőhely, vagy trendibb elnevezéssel bootcamp, a Codecool, a ProgMasters és a Green Fox Academy kezdeményezésére született. Az elkészült jelentést itt mutattuk be.
 

balról jobbra Fehér Péter (Covinus Egyetem), Bárdos Kristóf (Green Fox Academy) és Szalkai Gergely


Informális csatornákon több kritikai is eljutott hozzánk az auditról. Azt ismertetésünkben mi is megállapítottunk, hogy az auditjelentésből az oktatás színvonalára legfeljebb következtetni lehet néhány adatból. Ezért hogy tisztábban lássunk, meghívtunk az egyetemi szférából és a bootcamp-világból is egy-egy szakembert, segítsenek tisztábban látni.

Az egyetemi képzéseket Fehér Péter, a Covinus Egyetem posztgraduális- és executive-képzésekért felelős dékánja, képviselte, míg a bootcampeket Bárdos Kristóf, a Green Fox Academy társalapítója és jelenlegi ügyvezetője.
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify, az Apple és a Google platformján is .

Közösség & HR

Fontos tervrajzokat loptak az Apple-től. Zsarolják a vállalatot

A Maceket is elérte az új zsarolási típus. Az időzítés valószínűleg szándékos: a napokban mutatták be a vállalat új termékeit.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.