Bill Gates a Redditen értékelte a legizgalmasabb technológiai koncepciókat, ahol az is kiderült, hogy lenyűgözőnek találja a ChatGPT platformot.
Hirdetés
 

A Microsoft társalapítója egy reddites Ask Me Anything szekcióban fejtette ki véleményét a technológiai trendekről, ahol megválaszolta az internet kezdőoldalának is nevezett közösségi platform felhasználóinak különféle kérdéseit. A Business Insider a hosszú üzenetváltásról készített összefoglalója kiemeli azt a hozzászólást, amelyik Gates egyik ezredforduló környéki megszólalását idézte: ebben arról beszélt, hogy a közvélemény aktuálisan túlértékeli, milyen lesz az internet öt év múlva, de nagyon alábecsüli, hogy milyen lehet tíz év múlva. A mai helyzet kapcsán a világ hatodik leggazdagabb embere elmondta, hogy egyértelműen a mesterséges intelligenciát tartja forradalmi technológiai váltásnak, de a web3-ban vagy a metaverzumban nem lát túl sok forradalmit.

Ez nagyjából egybevág azzal, amit tavaly ilyenkor a legmilliárdosabb milliárdos, Elon Musk is kifejtett egy beszélgetős műsorban: ő akkor a metaverzummal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem tud benne elképzelni meggyőző felhasználási eseteket, a web3-ról pedig az volt a véleménye, hogy annak inkább marketingszaga van, mint valóságos alapja. Visszatérve Gateshez, az üzletember különösen lelkesnek tűnik a generatív mesterséges intelligencia iránt, amelynek fejlődési ütemét lenyűgözőnek találja, és világszerte óriási jelentőségű változásokat vár tőle.

Képben van a Microsoftról

A Bill & Melinda Gates Alapítvány kontextusában erre az olyan oktatás előmozdítását hozta fel példaként, ami nem csak segíti a gyerekeket a matematika elsajátításában, de hozzájárul az érdeklődésük fenntartásához is – de ide sorolta az orvosi segítség biztosítását az olyan afrikaiak számára is, akik máskülönben nehezen tudnak ellátáshoz jutni. Kiderült, hogy még mindig dolgozik a Microsofttal, ezért nagyon szorosan követi ezt a technológiai területet, a ChatGPT platformot pedig lenyűgözőnek találja megközelítésében és innovativitásában. Ahogy korábban írtuk, már a tavasszal bemutatkozhat a Google-lel szemben alternatívát kínáló, ChatGPT-t alkalmazó Bing kereső, a Microsoft újabb 10 milliárd dolláros befektetésről tárgyal az MI-chatbot fejlesztőjével, az OpenAI-jal is.

Gates legutóbb azzal az értékelésével került a címapokra , amelyben tavaly nyáron az egyre nagyobb hülyeséget nevezte a kriptobiznisz hajtóerejének. Akkor azt is világossá tette, hogy ő maga soha nem szállt be a buliba, mondván, hogy szerinte a világ nem lesz jobb hely a majmokat ábrázoló, sok pénzért eladott digitális képektől. Augusztus végén az is kiderült, hogy a Bill & Melinda Gates Alapítvány a Samsunggal együttműködve fejlesztett ki olyan WC-ket, amelyek újrahasznosítják és biztonságosan ártalmatlanítják az emberi hulladékot, egyik befektetési alapja pedig egy olyan startup céget finanszíroz, amelyik szuper takarékos klímaberendezések fejlesztésén dolgozik.

Piaci hírek

MI buktatja le a tudományos cikkeket író ChatGPT-t

Sárkány ellen sárkányfű - gondolta egy tudóscsapat, és betanított egy algoritmust arra, hogy kiszúrja a generatív mesterséges intelligenciával gyártott kamu tudományos cikkeket.
 
Hirdetés

Sokkolja a magyar cégeket, hogy ilyen támogatás is létezik

Mennyibe kerülhet, hogy a hoszting szolgáltató éjjel-nappal 60 másodpercen belül felvegye nekünk a telefont, és vezető rendszergazdái azonnal foglalkozzanak a problémánkkal? A vshosting~ szerint nem is biztos, hogy annyira sokba.

Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.