Az új M1-es számítógépeken eddig némi kerülőúttal iPhone-ra és iPad-re szánt appokat is lehetett telepíteni. Egy pár napja élesített módosítással viszont ennek vége.

Gyorsan valósággá vált a 9to5Mac múlt hét közepén belengetett módosítása. A lap akkor arról írt, hogy Cupertino záros határidőn belül véget vet annak a lehetőségnek, hogy az M1-es Macek tulajdonosai külső forrásból telepítsenek okostelefonokra és táblagépekre készített iOS-es appokat. Pénteken ugyanis már az alábbi kép fogadta a macOS 11.2 betát futtató Apple-gépek tulajdonosait.

 

Vége a szabadosságnak (forrás: 9to5Mac)

 

Az Apple múlt évben debütált új, saját fejlesztésű ARM-alapú M1-es CPU-inak köszönhetően a Macek és Mac Minik tulajdonosai iOS-es alkalmazásokat is telepíthetnek a gépükre. A külső fejlesztők azonban dönthetnek úgy, hogy programjuk ne jelenjen meg a Mac App Store kínálatában.

Utóbbi viszont mindeddig nem jelentette azt, hogy egy kis pluszmunkával ne lehetett volna ezeket az alkalmazásokat is "rávarázsolni" a számítógépre. A procedúra megkönnyítésére konkrét célszoftverek (pl. az iMazing) áltak a kísérletező kedvű felhasználók rendelkezésére. A szerveroldalon végrehajtott módosítás miatt azonban ezt a kiskaput most bezárta az Apple, így vége a szabad életnek.

Ugyanakkor a már telepített alkalmazásokra mindez nem vonatkozik. A hírek alapján ezeket továbbra is gond nélkül lehet használni, sőt a már korábban letöltött IPA fájlokkal még friss telepítés is indítható.

Konzumer tech

A YouTube díjat adott magának, mert a szabad véleménynyilvánítás bajnoka

Na jó, nem a YouTube adta, csak egy a YouTube által szponzorált szervezet egy a YouTube szponzorálta eseményen. És nem a videómegosztó kapta, hanem a vezére.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.