Ez is egy olyan innovációs terület, ahol a nagyhatalmak – az USA, Kína és Oroszország – versenyt futnak egymással. És mindhárom országban a keresőcégektől indul a kezdeményezés.

Elkészült az első orosz önvezető autó prototípusa, amit a múlt hét végén mutatott be a Yandex. Az orosz keresőcég tanult amerikai konkurense, a Google hibáiból, így már elve kooperációban gondolkodott. Érdekes módon azonban nem amerikai partnert választott, hanem a dél-koreai Hyundai-jal építette meg autonóm járművét.

Meglepően gyors volt a munka

Mint arról a Yandex beszámol angol nyelvű blogján, az autógyártóval márciusban írtak alá megállapodást, hogy 4. és 5. szintű autonóm járműveket fognak közösen fejleszteni. A Hyundai az autóipari tapasztalatokat, a Yandex pedig az önvezető technológiáját adja a közösbe.

Ennek első lépése volt egy prototípus elkészítése, amihez májusban kapta meg a Yandex a kiválasztott Hyundai Sonata 2020 modellt. Ez még nincs a piacon, de mint írják, az autó minimális átalakításával alkalmassá lehetett tenni a Yandex technológia elemeinek a beépítésére.

Az első teszteken már túl is van az autó, ezeket a Yandex biztonsági okokból egy zárt tesztpályáján végezte el: a prototípus 7×24 órában teljes autonómiával futott. Jelenleg olyan szimulációs teszteket végeznek, melyek megmutatják, hogy a technológia hogyan viselkedik különböző körülmények (időjárási hatások, közlekedési szituációk stb.) között. A keresőcég azt ígéri, hogy hamarosan a nyílt tesztek is elkezdődnek, Moszkvában engedik éles forgalomba a speciális Hyundai-okat.

A Yandex az év végéig száz autóból álló flottát akar kiépíteni. A blogbejegyzés megjegyzi, ebben már más típusokat is bevennének. Bár a számításba vett modelleket nem részletezik, nagy valószínűséggel ez is a teszt része: azt vizsgálhatják, hogy más autótípusokkal hogyan tud együttműködni önvezető rendszerük. A Yandex célja ugyanis egy gyártófüggetlen önvezető rendszer, amit bármilyen autóba beépíthetnek majd a gyártók. Ettől függetlenül azonban marad a legfőbb partner a Hyundai.
 


Magán az autón külsőleg nincs semmi extra, a tetejére szerelve a szokásos egység kamerákkal, lidarokkal, érzékelőkkel, amúgy pedig egy Yandex-színekben pompázó Hyundai Sonata 2020 modell.

Régóta dolgoznak az önvezetésen

A Yandex jó ideje dolgozik saját önvezető technológiáján. Bár kicsit késve indult amerikai vetélytársaihoz képest, azok tapasztalataira építve valószínűleg sok csapdát sikerült kikerülnie. Ilyen volt például az, hogy a kezdetektől bevontak autógyártó tapasztalattal rendelkező partnereket. Így volt ez 2016-ban bejelentett önvezető városi kisbuszuk esetében, ahol a Kamaz és a német Daimler voltak a partnerei, és a 2017 nyarán bejelentett önvezetős taxiszolgáltatásnál is, ahol pedig a Toyota volt az autós partner.

Érdemes a Yandex törekvéseit más szemmel is nézni. Az önvezetési technológia kulcsfontosságú eleme az infrastruktúra, amit részben az internet biztosít. Az oroszok már dolgoznak a globális nettől függetleníthető interneten, amely – karöltve a hazai önvezető technológiával – egy globális hekkertámadás esetén a közúti közlekedésben is komoly startégiai előnyt biztosítana számukra.

Mobilitás

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.