Zuckerberg már a tavasszal újabb elbocsátási körre figyelmeztetett, ami a jelek szerint most a metaverzumos csipeket fejlesztő részleget is utolérte.

A Reuters beszámolója szerint a Meta elbocsátásokra készül a metaverzumos fejlesztésekért felelős Reality Labs egyedi csipeken dolgozó részlegénél. A Facebook Agile Silicon Team (FAST) dolgozóit a hírügynökség forrásai szerint egy belső fórumon bejegyzésében tájékoztatták, amit a Meta szóvivője nem kívánt kommentálni, így azt sem tudni, hogy a nagyjából 600 alkalmazottat foglalkoztató egység hány alkalmazottját érinti majd a leépítés.

A FAST feadata elvileg az lenne, hogy hatékonyabbá tegye a Meta saját eszközeit a speciális feladatok elvégzésére, megkülönböztetve azokat a születőben lévő AR/VR piacra belépő más szereplők eszközeitől. Ebben a jelek szerint nem volt különösebben sikeres, amennyiben a Meta időközben a Qualcommtól szerzi be a csipeket piacon lévő termékeihez, és a részleg átalakításáról szóló hírek már annak tavaszi vezetőváltáskor felbukkantak.

A vállalat a Quest headsetek mellett a Ray-Ban (EssilorLuxottica) által tervezett intelligens szemüvegekkel próbálkozik, amelyek egy új MI-asszisztensen keresztül streamelhetnek videókat vagy kezdeményezhetnek hívásokat. A múlt héten mutatkoztak be a Quest 3 új változatai is, és a Reuters szerint a Meta fejlettebb, kisebb méretű AR-szemüvegeken és okosórákon is dolgozik, amelyek megjelenésükben jobban hasonlítanak a hagyományos kiegészítőkre.

Hardverben nem hasítanak

A társaság tavaly november óta nagyságrendben 21 ezer munkahelyet szüntetett meg, és arról próbálja meggyőzni befektetőit, hogy a bevételek növekedésének lassulása, a magas infláció és a Reality Labs magas veszteségei közepette érdemben visszafogja a költségeit. A nagyszabású leépítésnek ezek szerint még nincs vége, ami a spórolás mellett az eddig sem túl erős bizalmat is alááshatja a metaverzum sok milliárd dolláros fejlesztéseivel kapcsolatban.

A VR-headsetekértugyanis még mindig nem kapkodnak a fogyasztók, és nem nyüzsögnek a metaverzumban sem, miközben a Meta nem volt képes kijönni a Qualcomm megoldásaival versenyző saját dizájnokkal. A Reuters arra is rámutat, hogy nem a FAST a Meta egyetlen részlege, amelyik nek meggyűlt a baja a saját tervezésű a chipekkel: a hírügynökség ugyancsak meg nem nevezett, belsőennfentes forrásaira hivatkozva már korábban beszámolt róla, hogy a Meta komoly lemaradásban lehet az MI-technológiákat támogató GPU-k fejlesztésében is.

Közösség & HR

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.