Hat hónapos akcelerációs programját idén két helyszínen tartja az egyetem.

Hat hónapig mentorálást, sőt Budapesten coworking irodát is kínál a CEU startupokat támogató akcelerációs programja, amely idén már Bécsben is jelen lesz. A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni, írta közleményében a CEU InnovationsLab.

A 2016-os indulása óta a CEU InnovationsLab (CEU iLab) közel 80 csapatot segített, hogy felkészüljenek a vállalkozói létre, például megtanulják kezelni a növekedéssel járó nehézségeket.

A program ötvözni igyekszik a kurrens piaci igényeket az egyetemi oktatás előnyeivel. Az akcelerációs program résztvevői például hallgathatják a CEU releváns kurzusait, és szorosan együttműködhetnek az egyetem hallgatóival az iLab gyakornoki programjában és az úgynevezett "Capstone" projektjekben. Így a csapatok közvetlenül kaphatnak többek között jogi, pénzügyi vagy adatelemzési támogatást olyan szakemberektől, akik szintén motiváltak a startup ötletének megvalósításában.

Fontos része a programnak a mentorálás: a CEU iLab vezető- és készségmentorai sokféle szakmai háttérrel rendelkeznek, maguk is gyakorló vállalkozók és/vagy felső vezetők.

Folyamatosan fejlesztik a programot

A CEU iLab folyamatosan fejleszti akcelerációs programját, szerintük ennek eredménye az is, hogy a kezdetben egy évig tartó program időtartamát megfelezhették. "Azt tapasztaltuk, hogy az első hat hónapban van a legnagyobb jelentősége a támogató rendszernek. Az igazán elkötelezett alapítók ennyi idő alatt bizonyítani képesek a projektjük életképességét, és tudnak kevesebb támogatással, önállóan is fejlődni. Természetesen csapataink 6 hónap után alumniként továbbra is részei maradnak az iLab közösségnek, részt vesznek az eseményeken, workshopokon és a network örökös tagjai lesznek" – mondta Dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

A fejlesztések eredménye továbbá, hogy a budapesti helyszín mellett lesz iLab a CEU bécsi campusán is. A bécsi jelenlét révén a felvételt nyert csapatok részt vehetnek az ausztriai ökoszisztéma jelentős szereplőit felvonultató Entrepreneurship Avenue rendezvényen, amelynek az iLab az idén társszervezője lesz.

Az iLab-os csapatok továbbra is szabadon használhatják a budapesti coworking irodát és az egyetem budapesti campusának infrastruktúráját, hiszen a program továbbra is Budapesten zajlik, angol nyelven.

A programra az iLab weboldalán lehet jelentkezni. A szervezők olyan csapatokat várnak, akiknek megoldásai nemzetközi szinten is értelmezhetőek, növelhetőek és fenntarthatóak.

Piaci hírek

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.