Hat hónapos akcelerációs programját idén két helyszínen tartja az egyetem.
Hirdetés
 

Hat hónapig mentorálást, sőt Budapesten coworking irodát is kínál a CEU startupokat támogató akcelerációs programja, amely idén már Bécsben is jelen lesz. A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni, írta közleményében a CEU InnovationsLab.

A 2016-os indulása óta a CEU InnovationsLab (CEU iLab) közel 80 csapatot segített, hogy felkészüljenek a vállalkozói létre, például megtanulják kezelni a növekedéssel járó nehézségeket.

A program ötvözni igyekszik a kurrens piaci igényeket az egyetemi oktatás előnyeivel. Az akcelerációs program résztvevői például hallgathatják a CEU releváns kurzusait, és szorosan együttműködhetnek az egyetem hallgatóival az iLab gyakornoki programjában és az úgynevezett "Capstone" projektjekben. Így a csapatok közvetlenül kaphatnak többek között jogi, pénzügyi vagy adatelemzési támogatást olyan szakemberektől, akik szintén motiváltak a startup ötletének megvalósításában.

Fontos része a programnak a mentorálás: a CEU iLab vezető- és készségmentorai sokféle szakmai háttérrel rendelkeznek, maguk is gyakorló vállalkozók és/vagy felső vezetők.

Folyamatosan fejlesztik a programot

A CEU iLab folyamatosan fejleszti akcelerációs programját, szerintük ennek eredménye az is, hogy a kezdetben egy évig tartó program időtartamát megfelezhették. "Azt tapasztaltuk, hogy az első hat hónapban van a legnagyobb jelentősége a támogató rendszernek. Az igazán elkötelezett alapítók ennyi idő alatt bizonyítani képesek a projektjük életképességét, és tudnak kevesebb támogatással, önállóan is fejlődni. Természetesen csapataink 6 hónap után alumniként továbbra is részei maradnak az iLab közösségnek, részt vesznek az eseményeken, workshopokon és a network örökös tagjai lesznek" – mondta Dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

A fejlesztések eredménye továbbá, hogy a budapesti helyszín mellett lesz iLab a CEU bécsi campusán is. A bécsi jelenlét révén a felvételt nyert csapatok részt vehetnek az ausztriai ökoszisztéma jelentős szereplőit felvonultató Entrepreneurship Avenue rendezvényen, amelynek az iLab az idén társszervezője lesz.

Az iLab-os csapatok továbbra is szabadon használhatják a budapesti coworking irodát és az egyetem budapesti campusának infrastruktúráját, hiszen a program továbbra is Budapesten zajlik, angol nyelven.

A programra az iLab weboldalán lehet jelentkezni. A szervezők olyan csapatokat várnak, akiknek megoldásai nemzetközi szinten is értelmezhetőek, növelhetőek és fenntarthatóak.

Piaci hírek

Robotméh enyhítheti az élelmezési krízist

A beporzást végző méhek számának tendenciózus csökkenése súlyos válsággal fenyeget. Egy amerikai kutatócsapat azonban jól halad a gépesített alternatíva fejlesztésével.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.