A szövetség a Szerencsejáték Zrt.-vel, az SZTFH-val és Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen indított kampányt a sportfogadók és szurkolók védelméért.

A nagy világversenyek időszakában megnő az online sportfogadások száma. Ezzel párhuzamosan azonban gyakoribbá válnak a sportfogadási oldalakkal kapcsolatos csalások, visszaélések is. Szakértői becslések szerint a 2022-es FIFA-világbajnokság idején több mint 100 csaló domain adta ki magát a katari világbajnokság hivatalos weboldalainak, illetve 53 gyanús alkalmazást tiltottak ki a hatóságok a különféle online alkalmazásokból. Ezeket jellemzően reklám- és rosszindulatú programok letöltésére tervezték. Mindezek mellett számos olyan csaló oldal vált ismertté, amelyeket megkérdőjelezhető affiliate marketing vagy valamilyen piramisjáték terjesztésére hoztak létre.

Sajnos egy-egy hízelgő mondat, ajánlat már elegendő tud lenni ahhoz, hogy a kiberbűnözők elérjék a céljukat, emellett a csalási kísérletek is egyre kifinomultabbak, mondta Bor Olivér, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága kiberbiztonsági és kommunikációs szakértője azon a sajtótájékoztatón, melyen bemutatták a Szerencsejáték Zrt., az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Labdarúgó Szövetség A tét Te vagy! címen futó figyelemfelhívó, információbiztonsági tudatosságnövelő kampányát.

A veszélyekre ilyen nemzetközi sportesemények alkalmával különösen fontos felhívni a figyelmet, mert a mérkőzések felfokozott hangulata még az egyébként biztonságtudatos szurkolók figyelmét is el tudja terelni, mondta Bor Olivér. Könnyebben dőlhetnek be játékszervezői engedéllyel nem rendelkező oldalakról érkező tuti tippeknek, mesés oddsoknak és bónusz ajánlatoknak. Ilyenkor a játékosokra, szurkolókra az átlagnál is több veszély leselkedik: a kockázatok a hamis jegyértékesítéstől a személyes és banki adatok eltulajdonításáig terjednek.

A négy szervezet közös kampányának célja az, hogy bemutatja ezeket az online sportfogadásokhoz kapcsolódó információbiztonsági kockázatokat, és felhívja a figyelmet a megelőzés és a védekezés fontosságára, melyeket hasznos ötletekkel segít. A tudatosító kampányfilmek egyikében Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya is szerepet vállalt.

(Illusztráció: részlet az egyik kampányfilmből, forrás: ORFK)

Biztonság

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.