Az IVSZ és a WiTH közös pályázatának nyertesei a szervezők reményei szerint pozitív példával szolgálnak arra, hogy nőként is lehet sikereket elérni a szektorban.

Tegnap átadták az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Women in Technology Hungary Egyesület (WiTH) együttműködésében meghirdetett 40 év feletti női példaképek a digitális gazdaság területén pályázat díjait. A tavaly meghirdetett kezdeményezésre olyan 40 év feletti nőket lehetett ajánlani, akik példaképként szolgálhatnak a fiatalabb generációk és a karrierváltó nők számára. A díjak odaítélésével a szervezők igyekeznek rávilágítani azokra a sztereotípiákra, amelyekkel az IKT-szektorban dolgozó nők minden nap találkoznak, illetve ezzel is el szeretnék ismerni ennek a korosztálynak az érdemeit és eredményeit.

A hattagú bíráló bizottság döntése alapján a közel 50 beérkezett jelölés közül választotta ki a zsűri azokat a pályázókat, akik sokat tettek a technológia, a digitalizáció, az informatika, az infokommunikáció, hírközlés és elektronikai szektor ismertségéért.

A február 8-án megrendezett díjátadón a zsűri az alábbi pályázók munkásságát emelte ki és díjazta elismerésével:

Tóth Máriát (képünkön balról a harmadik), a DXC Technology szoftverfejlesztési igazgatóját, a Nők elismertségének növelése kategóriában díjazták;

Izsóné Benkő Margit (balról az első), a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) információ architektúra tervezési igazgatója a Kiemelkedő technológiai szaktudás kategória díját vihette haza;

Nagy Nelly (jobb szélen), a My Food Protocol AI Analytics Kft. alapítója és vezérigazgatója pedig az Inspiráló nők kategóriában vehette át a legjobbnak járó elismerést.

A zsűri továbbá különdíjjal ismerte el Erdősné dr. Németh Ágnes (balról a második), a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság alelnökének az oktatás területén végzett munkáját.

"Számos 40 év feletti nő végez hosszú évek óta értékteremtő munkát a digitális szektor területén is.Az IVSZ-szel közösen indított pályázatunk célja, hogy a női munkavállalók érdemeinek díjazásával láthatóvá tegyük azokat az X generációhoz tartozó nőket, akik magas szakmai tudással, évtizedes tapasztalattal és gyakorlattal járulnak hozzá a szervezetük életéhez és értékéhez. Határozottan hisszük, hogy a női részvétel inspirálóan hat az iparágban, amely hozzájárul a fejlődéshez, fejlesztésekhez. A nagy számú beérkezett pályázat azt bizonyítja, hogy a piacnak van igénye arra, hogy beszéljünk erről a témáról, és elismerjük ezeknek a nőknek a munkáját" – nyilatkozta a pályázat kapcsán Flakstad Emőke, a Women In Technology Hungary Egyesület elnöke.

A szervezők reményei szerint a női példaképek állítása és díjazása arra is bátoríthatja a fiatal nőket és lányokat, hogy a digitális gazdaság területén építsenek karriert. Ez kiemelten fontos, hiszen lemorzsolódásukkal a szektor elveszítené a potenciális tehetségek közel 50 százalékát. Az IVSZ és a WiTH ezért is szeretne hagyományt teremteni, azaz a tervek szerint a pályázatot rendszeresen meghirdetik majd.

Közösség & HR

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.